17 oktober

Tänka sig. Om en månad fyller jag 20 år. Galet!

Jag får väl skriva några rader om exkursionen. Den var lite blandad, en del grejer var mer besöksvärda än andra om man säger så. Och man blev väldigt trött av att åka buss från det ena stället till det andra, för att mestadels sitta still på en stol och lyssna på en massa prat.

Första anhalt var Selma Lagerlöfs Mårbacka, där vi fick guidning runt i huset. Guiden var bra och man fick en bra uppfattning om denna speciella kvinna och hennes liv.

Andra stoppet var på Ski Sunne, vilket inte var nån höjdare. Den hade man kunnat skippa. Gubben som tog emot visste knappt vad han skulle prata om.

Vi åkte sedan till Borgvik, som var en bevarad gammal bruksbygd i lantmiljö med anor sedan 1700-talet nånting. Guiden var en tant med väldigt tydlig dialekt ( hon va från arvika), vilket gjorde det lite roligt att lyssna på. Vi visste inte alls vad vi skulle förvänta oss av stället, men det var ok.

Övernattade gjorde vi på Årjängs femstjärniga camping. Vi fick också en presentation av verksamheten av deras chef, som var väl förberedd och pratade bra.

På kvällen såg jag tyvärr inte Sverige-matchen, vilket ju var synd! För vilken match!

Idag har vi befunnit oss i Arvika. På morgonen besökte vi Arvika kanot och turistcenter. Där var det väldigt trevligt, vi fick sitta i ett mysigt typ militärtält och lyssna på två väldigt engagerade män som berättade om anläggningen. Den ene var fransk men hade bott i Sverige i många år, pratade bra svenska, och skojade en massa med oss. Vi blev också bjuda på grillad korv och glass!

Kring lunch fick vi lyssna från folk från Arvika kommun som pratade om turismnäringen i kommunen, olika projekt och utmaningar.

Exkursionen avslutade vi på Rackstadmuseet, ett konstmuseeum. Det var riktigt segt. Alla var rätt trötta redan innan och det blev definitivt inte bättre av att en kvinna stod och tjöta i en evighet. Hon var så himla långrandig, pratade en massa historia och berättelser om konstnärer , gled ofta iväg och börja prata om sig själv och sitt barnbarn och sin granne och gud vet vad. T.o.m. lärarna höll typ på att somna..

På tal om somna så är det nog det jag ska göra snart, måste upp tidigt i morgon för att lämna in den där förbannade cykeln innan 08.00... Blä för det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0