Återhämtning pågår

Efter flera dagar av tryck i bröstet,trötthet, orkeslöshet, dövhet, halsont, hosta, näsdukssnytande,huvudvärk och andningssvårigheter (p.g.a. täppt i näsan) börjar jag nu må bättre. I dag på förmiddagen skulle jag egentligen varit på seminarium men eftersom jag försov mig efter nästan 12 timmars nattsömn så kände jag mig inte riktigt på hugget. Så jag fick skippa det. Hade det varit på eftermiddagen hade jag kanske orkat gå dit, jag har känt mig bättre nu framåt kvällen.
 
Jag tänker att det var en himla tur att jag gjort så mycket på min uppsats innan, så att jag hade "råd" att bli sjuk nu. Hade ju inte varit så bra om jag legat efter och helt plötsligt förlorat fyra arbetsdagar. För jag har verkligen inte orkat titta på uppsatsen alls under denna tid. All energi och ork har varit som bortblåst. Jag tror och hoppas att energin sakta men säkert är på väg tillbaka. Nu är svårigheten som alltid att hålla sig lugn ännu en period, så man ej är uppe och ränner för tidigt!
 
 

Selfies före stormen

 Av någon anledning roade jag mig igår med att ta foton på mig själv. Det blir ju sällan bra men det är lite kul ändå. Några av bilderna:
 
           
 
Idag tar jag dock inte några selfies. Dagen har varit piss - jag har åkt på en rejäl vårförkydlning. Har väl haft den på känn ett tag, och nu har den alltså slagit till med full kraft. Jag har inte haft feber, även fast det har känts så. Slumrat till och sovit några timmar mitt på dagen och är allmänt hängig. Näsan rinner och jag har snytit mig femtioelva gånger. Härligt liv. Not.

Fredagsfika x 2

Förmiddag: föreläsning med två yrkessamma miljövetare från Karlstad kommun. 
 
Eftermiddag: föreläsning med en nyexaminerad miljövetare som gjort praktik i Indien via organisationen Individuell Människohjälp.
 
Båda gångerna: fika! :) 
 

Missing bicycle

Förbannade cykel! Nu i påskas blev det smygpunka (igen!) på bakhjulet. Det känns som det vilar en punkteringsförbannelse över min cykel! Visst, den är ju inte senaste modell men däcket är nytt och det borde ju inte va normalt med punktering hela tiden! Åh, det är så frustrerande när jag plötsligt står utan mitt transportmedel numero ett. Särskilt nu då det är så fint väder, då är det ju så självklart att man tar cykeln. Vill ju ogärna slösa pengar på buss men det är så det får bli!
 
Förhoppningsvis får jag återförenas med min (reparerade) cykel om en vecka i alla fall. Det beror lite på hur mycket torsdagens röda dag (1 maj) ställer till det. Längtar efter min saknade cykel!
 
 

Gratis träning

Man ska passa på när det är gratis! Nyligen fick jag, och många andra Kau-studenter, erbjudande om två stycken gratis provpass på ett gym nära skolan. Villkoret var att man deltog i en enkätundersökning om hur musik på gymmet påverkar träning. Såklart jag nappade på det! Nu när mitt vanliga gymkort gått ut och allt!
 
Därför var jag i eftermiddas och körde ett gympass. Det gick helt okej fast jag aldrig varit där förut. Bra är ju att försöka hitta maskiner eller övningar man är vana vid, och börja med dem.
 
Som sagt, gratis är aldrig fel och inte heller variation i träningen! 

Shortsen på!

Vilket underbart väder det är! Idag var det enligt SMHI 17-18 grader på eftermiddagen. Då slänger till och med jag av mig jackan och tröjan, tar på mig shorts och sitter och solar! Jag är annars en sån person som alltid tar på mig för mycket kläder, och som kan gå runt med scarf och pannband april ut. Men någon måtta på förskitigheten får det ändå vara när det är så varmt!
 
Jag har en jättebra picknickfilt som är perfekt att ha ute på gräsmattan. Den har jag chillat på både idag och igår. Det borde ju vara förbjudet att sitta inne och plugga när det är så fenomenalt fint väder. Man vill ju bara vara ute!
 
Men man får akta sig för insekter! Idag var jag grymt nära att göra en Ferdinand, det vill säga sätta mig rakt på en humla. Och den var inte så liten heller! En himla tur att jag inte lyckades reta upp den..

Vietnamesisk lemonad

 
 
En supergod "vietnamesisk lemonad" på en asiatisk restaurang i Karlskoga fick avsluta påskhelgen med familjen. Innan dess var vi som sagt på Boda Borg, och det var minst lika kul som förra gången jag var där. Men frustrerande när man är så nära och klarar 3/4 element i ett rum men failar på sista. Vilket vi gjorde i ett antal rum...
 
På kvällen tog jag bussen tillbaks till Karlstad medan de andra bilade vidare till Örebro där de övernattade. Jag förmodar att de är på väg därifrån nu.
 
Efter morgondagens sovmorgon antar jag att det är dags att sätta igång med det vardagliga igen. Men jag tänker ändå softa lite idag, påsken är ju faktiskt inte slut än!

Mot Boda Borg!

Snart bär det av till Karlskoga där jag tillsammans med mina bröder ska besöka Boda Borg. Jag har varit där en gång tidigare för drygt ett år sen, då med ett kompisgäng. Kul ställe! Och passar perfekt för oss Sandmers som behöver "aktiveras" och gillar klurigheter! 
 
Mindre action blir det ju dock för mamma och pappa, som inte är med inne i själva borgen. Men eftersom det är fint väder kan de ju alltid gå en långpromenad och pappa har alltid en trave böcker redo att läsas. Så det ska nog bli en okej dag för dem med!
 
Nu måste jag göra i ordning mig, "taxin" kommer vid tio!

Långfredag

Tur att man inte är troende, för då hade man väl skämts över att man arbetat (läs pluggat) idag. Men lite plugg har det faktiskt blivit, trots röd dag. Jag har suttit och försökt få ordning på svaren på min enkät, trixat med diverse olika diagram och annat. Inte helt lätt att veta hur allt sånt där data-program-tekniskt fungerar. Men jag tror jag lyckades någorlunda ändå.
 
Nu har jag dock tagit påskledigt från uppsatsskrivandet. Det passar mig bra då jag ändå  behöver låta texten "vila" ett par dagar, så jag sen förhoppningsvis kan se den med nya ögon!
 
I morgon ska jag möta brorsan vid tågstationen vid kvart över elva, och sen tar vi bussen till IKEA där det blir lunch med resten av familjen som kommer med bil. Därefter blir det besök på Sundstabadet och kanske en promenad i Mariebergskogen också. Ser fram emot det!

Skärtorsdag

Nyss hemkommen från yoga. Det var ett bra pass idag. Förra veckan kände jag mig sådär och var ofokuserad, men denna gången gick det fint. Förutom en del balansövningar gjorde vi många bakåtböjningar idag, och dem gillar jag. Bakåtböjningar är rörelser där man öppnar upp bröstkorgen, och andas ut. Jag tycker att de gör gott för både kropp och själ.
 
Efter yogan kände jag mig lätt i sinnet, och tyckte inte det gjorde något att regn och blåst piskade mig i ansiktet hela vägen hem. Som vanligt cyklade jag längs älven mot Färjestad. När jag kommit halvvägs fick jag helt plötsligt väja för en massa vallfärdande människor. Det var tydligt att de hade siktet inställt på Löfbergs Arena. 
 
Jag antar därför att det är hockey på g. När jag tänker efter har jag nog sett något om att Färjestad skulle spela hockey-final (SM).  Men jag kan ha fel. Sorry Karlstadbor, but I couldn't care less!
 
För övrigt, Glad Påsk på er!
 
 

Polisbesök och shopping

Var inte alls sugen på att plugga idag så jag spenderade halva dagen med att göra ärenden och annat. Första anhalt var hos Polisen av alla ställen. Jag hade ingen aning om vart det låg men med karta och cykel kommer man lätt fram i Karlstad. Största hindret var när jag skulle ner med cykeln i en trappa, via en sån där barnvagnsramp. Jag "glömde" att det kan vara en god idé att hålla inne handbromsen och med kraft hålla emot när cykeln ska ner för rampen. Istället lät jag nästan cykeln rulla ner och var själv fett nära på att dratta omkull. Men ingen hände som tur var, bara jag som är lite klumpig...
 
Hos polisen ansökte jag om ett nytt pass. Jag planerar nämligen att behöva ett sådant i sommar. Så det var bara att punga ut med 350 spänn och ta det där kortet då man alltid ser för jävlig ut. När polisen frågade om jag var nöjd med fotografiet försökte jag skoja till det lite, mumlade något om att "ja, det blir väl inte bättre än så". Men han var tydligen inte på skojhumör utan såg bara likgiltig ut.
 
Polishuset ligger alltså vid Kasernhöjden, så jag cyklade därifrån genom stadsdelen Klara. Ännu en stadsdel jag inte vet mycket om. Det var fint där. Bland annat kom jag nära fridrottsarenan Tingvalla, inte en kotte där! Man kanske skulle ta och träna där någon gång? Eller får man det? Jag visste att den fanns där men har alltid tänkt att det verkar så krångligt att ta sig dit. Stämmer ju inte alls! Nåja.
 
Jag parkerade sen cykeln i centrum, och gav mig ut på jakt efter lite nya vår/sommarkläder. Jag har nämligen upptäckt att jag är i stort behov av det. Och det ska ni veta, när jag säger det, då är det rätt illa!  (jag handlar väldigt sällan kläder, och min garderob är troligen i minsta lagret enligt många). Till saken hör också att jag gjort mig av med en del kläder på sistone, såna som har blivit för små etc. Men jag har inte ersatt dem. Så idag fick det bli lite shopping. H&M funkar alltid, där köpte jag ett par svarta jeans, ett par knälånga jeansshorts, ett par svarta korta shorts och en tunika. På Lindex blev det ett par leggins och tre basic-linnen i ekobomull. Lite bilder:
 
 
 

Framtidsfunderingar

Det har blivit hög tid att ansöka om kursen inför hösten. Som ni vet tar ju jag examen i juni. Kandidatexemen i miljövetenskap, låter inte så illa va? Men så är det ju det här med jobb. Jag vet inte exakt hur arbetsmarknaden ser ut, men miljöjobb (som jag kan söka) växer väl inte på träd. Och det är väl svåraste att få tag i det första.
 
Så under tiden jag försöker hitta någon lämplig tjänst tänker jag att det inte är fel att fortsätta läsa lite grann. Det är alltid svårt att bestämma sig. Det här med att välja utbildning, kurser, inriktning.., det tar liksom aldrig slut. Men men, så här har jag tänkt inför hösten;
 
Alternativ 1. Jag kommer in på en kurs om projektledning i Karlstad, och blir därmed kvar där ytterligare ett par månader. Under tiden läser jag troligen någon distanskurs, t.ex om miljöledningssystem.
 
Alternativ 2. Jag kommer inte in på projektledningskursen i Karlstad, och flyttar därmed hem. Jag börjar istället läsa ett år samhällsplanering (kulturgeografi-kurser) på Göteborgs universitet. Kanske någon mindre distanskurs också.
 
Jag tänker mig alltså INTE fortsätta med någon magister- eller masterexamen. Orka liksom. Och behöva göra D- och E- uppsats, nej tack!
 
Det är ganska läskigt tycker jag att inte veta hur framtiden kommer gestalta sig. Men det blir som det blir! 

Enligt läkarens ordination

Det verkar som jag drabbats av något som kallas för lägesyrsel. Jag har märkt av det ett tag nu. Det är inget farligt, men ändå lite jobbigt och obehagligt. Det kallas tydligen också för "kristallsjukan".
 
Vad innebär då detta? Jo, det är så att man vid lägesändringar (t.ex vänder sig om i sängen, lutar sig åt sidan) kan få ett kort anfall av yrsel (oftast bara några sekunder). Det beror på någon slags störning på balansorganen. Kan exemelvis vara "virus på balansnerven".
 
I veckan ringde jag min vårdcentral och fick prata med en läkare. Hon rekommenderade en övning jag skulle göra, som förhoppningsvis kommer hjälpa. Det är inget avancerat, utan går ut på att man ska sitta på en säng och sedan luta sig åt ena sidan. Där stannar man tills det ev. slutat snurra. Sen gör man samma sak på andra sidan och upprepar proceduren några gånger. 
 
Så jag får väl helt enkelt försöka göra denna övning varje dag och hoppas på att det ger med sig! 
 
 
 

Tussitussitussitussitussi-lagoooo..

 
 
 

Dagens goda gärning

En liten kille spenderade hela sin eftermiddag med att hänga vid universitetet. Anledning: försäljning av majblommor. Vad han sken upp när jag sa att jag gärna köper en blomma!
 
Årets Majblomma.
Den här varianten köpte jag för 20 kr, den sitter nu på min vårjacka!

Gymreflektioner

Näst sista passet på gymmet nu i förmiddags. Sedan går mitt nuvarande kort ut, och jag har ingen tanke på att förnya det. Jag tänkter lite grann på tiden jag spenderat där. Jag har alltså varit på samma gym, till och från under mina år här i Karlstad. Har väl funkat rätt bra. Men det är lite kul att jämföra det med mitt gym i Borås, som är så fundamentalt olik. Boråsgymmet är ett gammalt och traditionellt gym, med dam- och herrdagar, schlager- och dansbandmusik och pensionärer som en utmärkande målgrupp. Här i Karlstad är det ofta techomusik i högtalarna och inte sällan är jag ensam tjej tillsammans med ett tiotal tränande killar med ansenliga mängder muskelmassa.
 
Ibland har jag roat mig med att hitta på mer eller mindre representativa epitet till mina gymkompisar. "Den stönande polacken" är allt som oftast vid bänkpressen medan "den snälle gamle mannen" gärna värmer upp med promenad på löpbandet. "Han med hörlurarna" lunkar mest omkring i sina joggingbyxor och tröja och "den pigga skåningen" brukar ha med sig sina två polare. Man kan undra om alla dessa typer har satt något smeknamn på mig? ;)

På min läshylla just nu

Nyss läst ut:
Rosengädda nästa! av Emma Hamberg. Härlig bok om vänskap över generationsgränser!
 
Pågående:
Levande död i Dallas. av Charlaine Harris. Andra boken om Sookie Stackhouse. 
438 dagar. av Johan Persson & Martin Schibbye. Fängslande! (yes, medvetet ordval ;) )
 
Näst på tur:
Konsten att vara kvinna. av Caitlin Moran. 
 
Som ni förstår, jag har alltid en bok redo!

Komiska vardagssitutioner

I veckan träffade jag på min universitetslärare tillika handledare på det stället jag går på yoga. Det var oväntat! Fast ändå inte kanske, jag skulle kunna tänka mig henne utöva yoga faktiskt. Hur som helst så är det ju lite udda när man möter folk man är van att se i en helt annan situation. Lärare är ju i skolbyggnader liksom. Men vi hejade glatt och småpratade lite. Kul!
 
En annan grej var i eftermiddags. Jag skulle ut med cykeln i förrådet när en gubbe gick mot lägenhetshusdörren. Han hejade på mig och undra om jag flyttat in? Ja, jag bor här sa jag, i en av studentlägenheterna. Det verkade som han trodde jag flyttat in nyligen, varpå jag sa nåt svävande om att det var ganska längesen.. Och så avslutade han med att välkomna mig till huset! Eh, jo tack svarade jag. Liiite efter kände jag. Jag har ju bott i Karlstad och i samma lägenhet i snart tre år... Men men, lite komiskt var det ju allt!

En helg tillägnad mig själv

Ibland behöver man faktiskt tid till att tänka på och pyssla om sig själv. Det tycker jag jag gjort den här helgen! Det var blivit både välbehövligt fotbad, pedikyr med nagellacksmålning (vilket var evigheter sen, kan ju vara lite kul ibland) och slappande framför tv:n (datorn). Lite Vampire Diaries-nörderi och roliga webb-exklusiva klipp från Mästarnas Mästare. Och som grädden på moset - en supergod och fräsch glassdessert jag avnjöt igår kväll!
 
Målade för ovanlighetens skull naglarna, kul med lite färg faktiskt.
Men någon manikyrist är jag då inte! Rosa var den enda färg jag 
hade i badrumsskåpet, och lacket är minst tre år gammalt...
 
Gammaldags vaniljglass med apelsin och passionsfrukt! Smarrigt!
 
 
 

I do it my way - and it works!

Hejhej allihopa!
 
Idag har jag varit på gott humör. Allting har faktiskt varit bra idag. Jag har lyckats vara produktiv med mitt uppsatsskrivande, trots att jag inte suttit så länge. Jag tror jag har fått ordning på hur jag ska göra med enkät och analys och allt - I do it my way! Dagens löptur kändes hur bra som helst, jag sprang på i hyftsat tempo i nästan en timme! Vädret har varit härligt vårigt. Och så är det fredag på det! :)
 
Hoppas ni också haft en bra fredag. Nu vankas det helg!
 
 

Vem sa att man måste va barn för att leka med lego?

 
 Det byggs ett nytt lägenhetshus där jag bor. Jag går förbi där nästan varje dag och ser att det går stadigt framåt. Det ska visst bli 44 nya lägenheter, tvåor och treor tror jag. 
 
Är man inte med och bygger huset själv, så kan man ju alltid bygga det i Lego. Jag såg nyss att Karlstads egna lilla kändis - Stefan Holm - har gjort just det! Snacka om nördigt! 
 
http://www.kbab.se/om-kbab/nyheter/stefan-holm-bygger-hus-at-kbab

1 april

Idag har det faktiskt inte varit något lurendrejeri, varken åt ena eller andra hållet. Annat var det när jag gick i tvåan på gymnasiet och skulle ha franskalektion på denna skojiga dag. Min franskagrupp hade kommit på ett utmärkt aprilskämt, och vår lärare gick på det!
 
Vid det tillfället fanns det tydligen en fransk snubbe som uppmärksammats för att han red genom Sverige på en häst. Vi lurade därför i vår lärare att just idag skulle denna typ komma till Borås, och vi frågade så snällt om vi fick gå tidigare från lektionen för att se honom i stan. Vi visste att hon svalt betet då hon började prata franska och fråga oss frågor om hästkillen. Vi höll på och tjata om det ett tag men sen kunde vi inte hålla oss utan utbrast - April April! 
 
Ja, det var tider det. Jag saknar franskan ibland faktiskt. Jag var bra på det. Kanske kan det övas upp igen som mycket annat?

RSS 2.0