Inte bästa dagen direkt..

Hoppas ni alla haft en bättre dag än mig idag!

Den började faktiskt skitbra ( oroväckande bra? ) med jättesoligt väder. Kunde inte motstå frestelsen att cykla till skolan denna underbara morgon!

Men sen hände det ena efter det andra. Någon gång under skoldagen ( har ännu inte kommit underfund med när ) tappade jag bort min grå regnjacka. Hade helt plötsligt inte med den när jag gick från biblioteket. Kollade snabbt toaletterna jag visste jag vart på. Ingenting. Kanske jag glömt den i klassrummet? Genast började mina tankar skena i väg; tänk om den inte är där - var är den då - åh nej mitt gymkort är i jackfickan - då kan jag inte träna idag o.s.v. Men som tur var fanns den i receptionen. Tur.

Hemma i lägenheten upptäckte jag att kylskåpets termometer visade 10 grader. Inte okej. Hittade en gurka som blivit slemmig och konstig. När jag skulle ta bort plasten råkade jag skära mig i handen. Blev ett mycket litet sår men sved nåt förbaskat.

I affären ville jag ha basilika i refillpåse så jag skulle kunna fylla på min glasburk. Men icke fanns det, fick köpa en helt onödig ny glasburk. 

När jag läser på vår studieplattform ser jag att studieanvisningarna om miljörätt har ändras så jag helt plötsligt måste läsa massa mer kapitel än vad jag tidigare trott och som också varit angivet. Typiskt.

Det är tur såna här dagar inte kommer alltför ofta! Hoppas på bättring i veckan :)

Lussebak i Karlskoga och diverse julpys

Hej på er!

Nu kan jag lägga till ännu en besökt stad i min reseryggsäck, för igår var jag i Karlskoga!  Där bakade jag lussekatter, åt ris à la malta, lyssna på julmusik och tjuvstarta julen med avsnitt av Pelle Svanslös-kalendern! Mycket gott var det och sällskap med två trevliga brudar!

Så nu har jag i alla fall lite lussekatter att mumsa på! Tänk att det faktiskt är december snart, och i morgon är det första advent! Passande nog har jag fått en fin ljusstake av Anna-Lisa att ha under julens månad! Tyvärr har jag ingen sladd och bra uttag så jag kan ha den i fönstret. Men ändå :)



Från posten fick jag häromdagen julkortspåsen, så snart blir det att skriva julkort också! Och så måste jag ju köpa massa julfrimärken - jobbigt att behöva göra själv!

Avslutningsvis har jag lite beslutsångest om jag ska köpa ett par julgardiner till lägenheten. Har nämligen dykt upp ett par enkla panelgardiner på Pekås som skulle kunna passa! Men jag vet inte, kanske är lite onödigt och så är jag inte helt hundra om det matchar inredningen i övrigt. Är ju svårt att föreställa sig i butiken hur det ser ut hemma.

Nu är det bara snön som saknas, i december ska det väl ändå vara vitt!

Farmors födelsedag

Idag fyller min kära farmor år, hela 84 år blir hon om jag räknat rätt! Inte för att hon lär se det här, men jag kan säga grattis ändå. Har i alla fall skickat ett födelsedagskort som jag hoppas kommit fram i tid!



Farmor, farfar och jag vid studenten i somras. Känns som evigheter sen.


Förutom att ägna en tanke åt farmor har det cirkulerat mycket annat i huvudet. De senaste dagarna har varit fullproppade med massa avancerade juridikord, rättskunskap, miljörätt och paragrafer.
Håller på med denna läckra bok just nu:

Där kan man hitta mycket jobbiga formuleringar. Här är värsta exemplet hittills:

" Om avvvägningen enligt 3 kap.10 § första stycket i exemplet utfaller så att skärgårdsöarna inte får exploateras på grund av ett starkare riksintresse i 3 kap. 6 §, så kan vägbygget inte heller tillåtas med stöd av undantaget i 4 kap.1 § första stycket."

Vidare har jag stiftat viss bekantskap med ord som : anhängiggörande, myndighetsutövning, saklegitimation och partsuccession - något nördigt eller hur?

Men även om det är otroligt komplicerat,krångligt och tråkigt ibland så är det också ganska intressant. I boken ovan diskuteras miljöbalken - dess utformning, tillämpning och diverse brister/kryphål. Är egenligen de sistnämnda som man häpnas över i vissa fall, att så mycket är vagt och oklart, att visa intressen som försvaret har företräde osv.

SEE YOU LATER ALLIGATOR

21 november

Hemlängtan kommer och går lite grann. Idag tänkte jag delvis på familjen där hemma. Det känns konstigt och tråkigt att inte få träffas innan jul. Är ju hela 4 veckor dit... :(

Funderade lite på vad ni skulle kunna gjort om ni var här idag;

Om pappa var här skulle han fått äta den tjocka botten på osten som ingen vill ha.
Min ost tog nämligen slut och jag fick ge 92 kr för en ny- helt sanslöst ju!
Pappa skulle mer än gärna fått hjälpa till att diska också.

Om mamma var här skulle hon fått laga lite god mat åt mig, typ fisk. Äter dåligt med det numera, kanske bör köpa sån där äcklig fiskolja?
Av mamma skulle jag också tiggt till mig ännu mer bullar, bröd och kakor.

Om "lillponken" var här kunde han hjälpt till att torka upp en stor vattenpöl som mötte mig i "köket" när jag kom hem idag. Den kom från kylen som på något finurligt sätt lyckats frosta av sig själv.

Om Sigge var här kunde vi gnällt lite tillsammans över lärare och läxor. Vilket påminner mig om att jag nog bör plugga lite miljörätt nu, kapitel 8 om de allmänna hänsynsreglerna = kap 1+2 i miljöbalken. Härlig godnattsaga det!


Pussar och kramar


( 6x3)+1. 10+9. 38/2.

NU är jag 19 år fyllda! Wow, vilken dramatisk skillnad det är alltså! :P

Dagen har varit riktigt bra , så bra den kan vara utan alla er nära och kära där hemma!

På förmiddagen var jag i skolan på föreläsning 10.15-12.00, och sen fick jag för ovanlighetens skull sällskap till lunchen, vilket var trevligt. Unnade mig skolans restaurang-mat idag, valde en god veggo-rätt.

Eftermiddagen var pluggfri såklart, nån motta får det allt vara när man fyller år!  Hade "bjudit in" en kamrat som kom till min lägenhet och fikade. Vi gjorde en enormt god fruktsallad, som vi avnjöt tillsammans med utsökt nougatglass :) mumsmums!

Tack till alla er som grattat mig med telefonsamtal,sms,brev och på facebook! You made my day! Har fått höra om farmors coola resa till Polen, mormors små äventyr i Berghem med omnejd samt fått diverse roliga tidningsutklipp och skraplotter! Tyvärr vann jag inget på dem :(

Sämsta gratulationen var nyheten från hyresrättsföreningen om att min hyra kommer höjas med 7 % nästa år. Blä för det.

Men nu ska jag titta på sparade avsnitt från måndagens 2½ men och söndagens Gustavsson 3 tr!

Tänker på er där hemma också!

Actually a quite boring weekend

Denna helg har varit rätt så tråkig. Har ej haft något roligt på agendan. Så det har blivit "det vanliga" ;  Tvättat, handlat, lagat mat, tränat, pluggat. Och dessutom strykt tröjor i nästan 1½ timme. Det som gjorde strykningen uthärdlig var lite musik från en urgammal skiva ( Rix fm festival 2006 ). I brist på annat stod jag alltså där och sjöng med i Linda Bengtzings "Jag ljuger så bra" och Amy Diamonds " Don´t cry your heart out". Vilket liv man har alltså.

Så jag har egentligen inget roligt att skriva om här heller. Fast jag kan ju alltid gratta pappa på Fars dag! Hoppas att han har haft det bra, han hade i alla fall fått mitt kort som jag skickat. :)

I morn börjar ännu en ny vecka här i Karlstad, vi får se vad den har att erbjuda!

Kram till er alla!




PPP


Nepp, det är inte "polluter pays principle" som åsyftas i detta fall. Utan bokstäverna sammanfattar kort min dag i:
Pyssel, plugg och poster.

Hade "ledig" dag idag, vilket är farligt för det är så jäkla lätt att tro att man är ledig, och så är det ju fredag och så tänker man att man kan ta det lite lugnare... och vips så var det kväll och man har inte utnyttjat dagen för den vardag och arbetsdag som den faktiskt är.

Tror ändå jag har hyfsad disciplin mot mig själv, jag gick upp vid samma tid i morse som övriga dagar, pluggade lite grann på förmiddagen i alla fall. Men så fort det blir eftermidag tenderar jag att hitta på nåt annat och så försvinner tiden... Var i stan en snabbis- fixa tågbiljett och spontanshoppade en till poster till väggen.  Var också och tränade ett par varv runt tjärnen vid Sundsta, härligt.

Har också gjort ett litet födelsedagskort till min polare Emelie, som fyller år idag på det coola datumet 11/11/11. Hon har åkt hem över helgen men jag tänkte hon kan få kortet och en liten hemlig present senare. Vi snackade lite om att vi kanske kan ha ett litet gemensamt mini-firande för oss nästa vecka, när ju jag fyller år, så det får vi hoppas på!



1. Min pyssellåda som familjen kom med i helgen, roligt att kunna klippa och klistra lite igen!
2. Dagens plugg. Har läst ut första boken i kursen, känns bra! Fast det är mycket krångligt också, te.x beslutsprocesser i EU och FN:s uppbyggnad m.m.
3. Planschen på Eiffeltornet. Har ej ännu bestämt om jag är helnöjd med köpet. Får sin plats ovanför micron.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Lite random


Tjena mors!

Idag får det bli lite random saker som jag skriver om. Ex:

Nu har jag fått mina första 15 högskolepoäng avklarade. 8 p för tentan, 6 p för projektarbetet och 1 poäng för seminarierna. Gött mos.

Idag var jag på den tråkigaste föreläsningen hittils. Eller det var nog bara personen som gjorde det tråkigt. Det var en kvinna som va kommunråd i Karlstad kommun, men också doktor i kulturgeografi eller vad det var, på universitetet. Hursomhelst så gav föreläsningen ingenting, trodde hon skulle berätta nåt bra och intressant om miljöpolitik och dess aktöter, eller vad som helst. Men hon stod bara där och berätta om allt som var så fantastisk med Karlstad kommun och blabla. Sen prata hon om sin avhandling om tunnelbanebygget i Hallandsåsen, som ingen riktigt förstod varför. Och så sa hon hela tiden "Hallandsås", med knäpp betoning så man tänkte Hallands -sås typ. Så jag och de två tjejerna från Karlskoga satt och kladdade väldigt vackert i våra kollegieblock istället.


Det är kallt och mörkt på mornarna nu. Snart åker nog cykeln in i förrådet för lite dvala. Fast jag cyklade faktiskt igår, för då hade jag ingen träning inplanerad. Idag har jag vart på gymmet, har alltså börjat på ett gym precis vid skolan om jag ej sagt det. Det är, så att säga, ett riktigt gym där man ofta själv får lyfta vikterna man ska ha till maskinerna. Där hänger alltså lilla Helena, tillsammans med de stora grabbarna som lyfter tunga skivstånger lätt som en plätt.


Lite foton från en tidig morgon på Rud:




Nu är det dags att slänga ihop lite spontan-tacos för att finally göra slut på mammas qournfärs jag fick i lördags :P Har dock ingen tacokrydda men det kan nog va gott ändå, hungrig är jag i alla fall!


Nya tag

Idag började jag alltså den nya kursen. Var i skolan lite på förmiddagen för upprop, lite kursinfo och fotografering! Inte ens på universitetet slapp man alltså denna eländiga korttagning med egengjord namnskylt...

Det var några nya ansikten idag, man tänker inte på att det bara är min klass som kan läsa denna kurs , utan även andra. Var kanske 6-7 som var nya, får se om man kan prata lite med dem om vilket program de går på? Det kan ju är ju va lite roligt.

Annars så fick jag klart för mig att denna kurs kommer va ganska annorlunda jämfört med den förra. Mycket mer olika grejer ( 4 moment- miljöpolitik, miljörätt, miljöekonomi och miljökommunikation) som kommer vara intensiva  och flera olika föreläsare. Det kan säkert bli kul men också tufft, kursledaren Linda sa att miljörätten är ett tungt ämne och dessutom ska vi göra hemtenta, projektarbete och ett annat skrivarbete.

Men det ska nog lösa sig det med, det är bara planering som gäller, planering är ju A och O sägs det ju!

Bästa helgen

Nu är det slut på det roliga, för i morgon drar en ny kurs igång med dunder och brak. "Miljöförvaltning och miljöpolitik" heter den- låter väl suuuperintressant va? Bl.a har jag köpt boken "Svensk miljörätt" som är på 542 sidor med massa lagtexter och sånt, typ miljöbalken. Oh yeah.

Men nu ska jag berätta om något annat. Denna helgen, med start fredag, har jag vart med mamma, pappa och lillponken ( ja asså jag menar Rasmus :P ) , och det var bästa helgen på länge! :D I fredags kom de till lägenheten en stund, och sen gick vi över gatan och käka pizza. Här är brorsan i ätartagen:


Sen chilla vi lite på deras vandrarhemsrum, kollade lite på tv ( yey!).

På lördan blev man upphämtad som med värsta taxin , hehe, för vidare färd mot "Lek och buslandet". Man blev lite förvånad över att Rasse som ju inte är en liten pojk längre , ville åka dit av alla ställen. Men ibland får man faktiskt va lite barnslig :)  Det är ett sånt där lekland med bollhav och sånt. Men det var faktiskt lite kul, jag joina Rasse litegrann, och coolast var ju i alla fall 8 metersrutschbanan :) Lite småroligt att se föräldrarna till barnen fega ur vid avsatsen, och sen se deras typ 3-åringar bara kasta sig ut utan någon som helst rädsla... :P
Pappa och mamma tog det lilla lugna och satt kvar vid bordet. Här är Leffe lite lagom kalmerad, hehe:



Och lillen med sin muffin:




Vi passade även på att fira min födelsedag,  jag fyller ju faktiskt år snart  :) vi käka ute även på lördan och så fick jag lite presenter. Mamma kom, precis som mormor, med bröd, kakor, russin m.m.  som jag fick, nice nice! Bäst är ju i alla fall frysskåpet, som blir en kombinerad födelsedagspresent och julklapp. Toppen!

Va tråkigt och lite sorgligt att de skulle åka hem igen, vi sa hejdå på lördag kväll. Nu ser jag dem inte förrän till jul... Men tiden går ju så himla fort jämt så vi är väl snart där antar jag!

Tack i alla fall för en toppenhelg :D





NÖJD och GLAD

Nu är min första kurs på universitetet över! Jag klarade av min livs första opponering över förväntan, och cyklade hem i något sorts lyckorus. Kom och tänka på den gamla Anders Lundin-dängan " Jag är så nöjd, nöjd nöjd, jag är glad för jag är nöjd..." och det passa min sinnestämning alldeles utmärkt så jag tralla på den hela vägen hem.

Väl hemma fikade jag och donade lite med smått och gott. Funderade på om jag skulle ta en promenad. Som tur var gjorde jag inte det. Kl. 16.00 ringde det på dörrn. 1 gång. 2 gånger. Tänkte att det antingen var en försäljare eller min lite skumme granne som Anna-Lisa sagt kan ringa på och störa ibland. Så jag öppna inte. Då ringer telefonen, det är en gubbe från Elon som säger att han har ett frysskåp som ska levereras till mig och att han står utanför dörren och undrar varför jag inte öppnar.

Så det blev lite pinsamt. Men jag släppte in honom och förstod att mamma och pappa måste stå bakom hela grejen. De kommer ju i morgon och de var noga med att säga att jag måste va i lägenheten vid fyra för då skulle det bli nån överraskning. Verkade alltså som att överraskningen kom en dag för tidigt . Men men, ingen skada skedd!


Här får frysskåpet sin plats! Härligt att ha en riktig frys, kommer underlätta nåt enormt! Tack så hemst mycket mamma och pappa!

På kvällen laga jag pannkakor. Så här såg det ut:


Nu blir det en tur till duschen och sen krypa i sängs och drömma sig bort i Harry Potters magiska värld. Och i morgon kommer familjen! :) dock ej käre sigge :(   


Frågestund

Tänkte svara på lite frågor jag fått.

Nej, frisören som klippte mig i förra veckan var inte alls dyr! :) jag hade researchat lite och denna var den billigaste jag hitta :p 230 kr fick jag ge. Helt Ok, men hemma i Sandhult är man ju bortskämd med endast 180 kr.
Va lite orolig för att det inte skulle bli bra faktiskt då hela stället verkade lite mysko. Det var liksom lite budgetfeeling över det, på bänken låg helt vanliga plastkammar och borstar och hårspray man kan köpa på ica typ. Och frisören var en stor utländsk man med ölmage och långt hår uppsatt i hästsvans. Den stilen gillar jag inte! Men men, det blev ju bra till slut!

En annan fråga var om jag sett på nåt avsnitt av nya 2½ men. Jajemän, har sett de 2 sista avsnitten. Kunde tyvärr inte se de två första, det krävdes betaltjänst för. Men jag har kunnat se några scener från premiäravsnittet på youtube. Och jag håller med, jag tycker också det är bra :) Skojjit. Särskilt i slutet på senaste avsnittet då Alan åt nån godis eller nåt och satte i halsen och nästan dog på kuppen :P

Kommentera gärna mera, det är bara roligt!


äntligen projektarbetsinläming

Har just lämnat in vårt projektarbete nu , kl 11.34.  Deadline var 12.00. Är nog första gången jag har varit så sent ute med en inlämning. Men det är ju helt OK trots allt! :)

Har knepat och knopat hela förmiddagen med arbetet. Jag fick ansvaret för att sammanställa allt och skicka in. Är så himla trött fast det är mitt på ljusa dan. Men jag är ändå jättenöjd med vårt arbete, det blev bra till slut. Fast det har vart mycket jobb, och jag och en annan kille i gruppen har fått göra betydligt mer än de andra. Men samtidigt ska man inte klandra männsikor, de gjorde så gott de kunde utifrån deras förutsättningar. Vad jag har förstått så hade de inte gjort något sånt här stort liknade arbete innan.

Så nu känns det rätt bra trots allt! :) En viss börda har lyfts från mina axlar. Nu gäller det bara att ladda batterierna och kunna stå emot kritik och försvara arbetet på torsdag. Samt sätta sig in i nån annan grupps arbete och komma på smarta opponeringsfrågor, ingen aning hur det kommer gå men, jaja, enjoy!

RSS 2.0