The last days of freedom

I morgon drar skolan igång igen för min del. Det lär bli tufft och mycket att göra redan från början. Men ännu är jag ledig och har sommarlov, jag har förbjudit mig själv att ex. börja läsa lite i kursboken. Skolan börjar imorgon och då ska jag också börja plugga från och med då, och inte tidigare!
 
Sedan jag kom upp till Karlstad i onsdags har jag fyllt kyl och frys med matvaror ( dyr nota såhär i början), strykt en massa kläder, städat hela lägenheten och lagat mat. Så på den fronten är jag nu redo!
 
Jag har också passat på att vara ute mycket, kanonväder den här veckan ju! Idag slog jag till med en av stadens sommarhöjdpunkter - nämligen att åka båtbuss på älven! Är det något man ska göra i Karlstad på sommarn så är det att upptäcka stan från vattnet. Jag hoppade på mitt i centrum och fick åka ändå bort till Mariebergsskogen för 16 spänn. På vägen passerade vi bl.a bostadsområdet Inre Hamn, som jag faktiskt inte hade koll på vart det låg.
 
Båtbussarna i Karlstad är alltså båtar, typ Paddan i Gbg, som trafikerar Klarälven under sommaren. Det finns olika turer, några går ända till Kristinehamn, Skoghall och vänerskärgården. Karlstadsbuss står bakom båtarna, och priset för en biljett är samma som när man åker buss. Mycket praktiskt!
 
Det är sådana små nöjen man får se till att njuta av!
 
 
Här nybyggda och toppmoderna lägenheter i Inre hamnen.
 
 
                Bryggan vid Mariebergsskogen.
 
 
 
 

Kungligt besök

Tillbaks i Karlstad är jag igen, precis lagom för att se när kungaparet hade vägarna förbi!
 
Det är 40 år sen Carl XVI Gustav (hoppas det blev rätt med siffrorna nu) blev Sveriges kung, och därför åker kungaparet tydligen landet runt i år för att "fira" detta. Idag var de alltså i Värmland, först i Forshaga och Borgvik, sen i Grums, och sist i residentstaden Karlstad. Efter en tur på Klarälven med båtbuss anlände de till torget. En hel del folk var på plats för att få en skymt av de celebra gästerna. Polis, vakter och diverse kostymklädda män var också där. 
 
Hela arrangemanget kallades för Värmlandskalaset. Förut kungabesöket bjöds det också på tårta och musikunderhållning. Värmlands landshövdning höll tal liksom kungen. 
 
Karlstad visade upp sig från sin bästa sida, med strålande sol. Det var inte helt lätt att ta sig fram med cykeln i centrum, mycket folk var ute på gatorna. Men det är bara kul när ens stad lever upp lite grann vid såna här sällsynta tillfällen. Jag tycker man missar något om man inte är med, det är ju ofta go stämning när det är sommar, sol och musik !
 
 
 
 
 
Bilder lånade från Karlstads kommun facebooksida. 
 
 
 
 

Redo för avfärd

Puh! Har just kommit hem efter en rejäl cykeltur tur och retur till min farmor i Fristad. 44,10 min dit, och 59,00 minuter hem. Hemvägen är fett jobbig alltså, massa backar. Men det känns gött i kroppen såhär efteråt!
 
I morgon är det dags för mig att återvända till Värmland och Karlstad. Känns helt ok. Sommaren har varit lång, jag har varit ledig hälften och jobbat hälften, perfekt. Fint väder har det ju varit också så jag ska inte klaga. Det enda som inte blev av var någon längre semesterresa, typ utomlands. Men å andra sidan har jag ju det kvar till framtida somrar!
 
Förresten, det är inte bara jag som lämnar Sandhult i morgon. Min käre bror ska också börja studera, och flytta till Västerås! Han har tänkt börja på Sjukgymnastprogrammet på Mälardalens högskola. Herregud säger jag, när blev han så stor? Och "lillen" (Rasmus) börjar åttonde klass i morgon, och ska få en ny lärare och mentor. Mycket på gång med andra ord!
 
Utmaningen blir imorgon att lyckas få med oss allting i bilen. Vi har hyrt en bil som vi först ska åka med till Karlstad , och sen till Västerås. Både mina och Fredriks grejer ska in, plus fyra passagerare. Det lär bli knôkat!
 

Färdigarbetat

Nu har jag jobbat min sista dag för den här sommaren. Gött! Bara att ladda om för att åka tillbaks till Karlstad och normaliteten om ett par dagar.
 
Jag är nöjd med att jag bytte jobb inför den här sommarn. Att jag testade något nytt, och inte jobbade ännu ett år på Posten. Det är bra för en, att komma till nya omgivningar och träffa nya människor. Jag känner att det var viktigt för mig. Jag behövde göra någonting annat, utvecklas som människa genom att få nya erfarenheter. Visst, det blev mindre pengar än "vanligt" i år, men pengar är ju inte allt. Det är heller inget större problem för mig, jag är ju trots allt en person som är sk. "ekonomisk sinnad".
 
I två dagar framöver är det packning som gäller. Typ alla kläder och en hel del andra grejer ska tillbaks till Karlstad. Får se om jag hinner med ett besök hos farmor också. Nu blir det lite söndagsmys för att fira att jag jobbat färdigt, gillas!
 

Sisådär 50 toaletter senare...

Nu har jag bara två dagar kvar på jobbet på Scandic. Känns bra det. De senaste dagarna har jag fått städa en hel del toaletter. Igår gjorde jag t.ex 34 stycken på en dag! ( Ja, jag vet, intresseklubben antecknar). Blir grym på att snabbstäda i alla fall!

Tänkte ta med mig kladdkaka när jag slutar på söndag. Bakade ett par idag. Det är ju så klart inget man behöver göra, bjuda på bakverk på ens sista jobbdag, men jag tycker ändå det är trevligt. Ger ju ett positivt minne av en som person, vilket aldrig är fel!

Snö i augusti?!

 
 
Nä, det är faktiskt inte snö. Men närapå.
 
Igår var det världens åskväder med blixtrar och dunder, rakt ovanför vårat hus. Alltså jag skojar inte, när det blixtrade så kom åskmullret i precis samma ögonblick. Det började också regna kraftigt, för att sedan hagla. Och det var inte lite hagel heller. Det vrålhaglade och ösregnade i flera minuter.
 
Resultatet av detta blev, som ni ser på bilderna, att stuprännorna blev överfulla av allt hagel. Dessutom blev det också översvämmning i hela garaget. Jag och Rasmus fick snabba oss ner i källarn och börja ösa vatten. Jag fick den roliga uppgiften att springa ut i regnet med fulla hinkar och dumpa vattnet i skogen. Det var lätt 20 hinkar jag fick konka på! 
 
Så roligare eftermiddag kan man ju ha. Men tyvärr är det inte så mycket att göra åt när vädergudarna bestämmer sig för att slå till!
 
 

Härliga hallon!

Jag klagade för ett tag sedan på att det inte finns några blåbär i år. Men det gör ingenting, för på den senaste tiden har jag hittat flera bra hallonställen! Var ute för några timmar sen och plockade en halvliter. Härligt! Bara man vet vart man ska gå så kan man hitta mycket fina bär. Se bara här!
 
           
 
 
 
Nu till helgen är det dags för jobb. I morgon jobbar jag till fyra och på söndag till fem. Just do it!

9 -kronors kalendern

I morse hade jag himla tur. Jag hittade en femtiolapp vid busshållplatsen! Och ja, jag tog den.
 
Senare på dagen köpte jag en kalender att ha till skolan. Den kostade 59 kr, men jag skulle ju kunna säga att jag fick den för bara 9 kr. Billigt och bra! ;)  Den behövs för att ha ordning och reda när det åter ska studeras i höst!

Gratulationer

7 augusti - vilket betyder pappas födelsedag. Hela 57 år är han nu fyllda. Herregud, snart är han ju 60!
 
Vi firade honom med en liten present, fruktsallad, glass och romerska bågar. Ovanligt lyxigt! Dessutom hade jag och Rasmus fixat en rolig överraskning - ett musikpotpurri à la Leif. Vi skapade en låtlista på Spotify som vi fyllde med pappas godingar ( sånt som han brukar nynna på). Det är mycket Sven-Ingvars, och lite annat trallvänligt. Uppskattat var det i alla fall! :)
 
Just nu radiolyssnar jag på "årets viktigaste match" för Borås allsvenska fotbollslag Elfsborg. De spelar mot skotska Celtic i Champions Leage -kval-match. Förutom prestige är det tydligen väldigt mycket pengar som står på spel. Det har skrivits om att klubben kan få upp mot 40 miljoner om de vinner, och därmed går vidare i liga-spelet. Helt sjukt ju. En sak är säker, det är ingen lätt uppgift. Det står 0-0 i alla fall, efter en halvlek, så visst finns det hopp! Jag håller tummarna!
 

Time for relax

Idag har jag både klippt håret och varit på massage. Det sistnämnda med mamma. Vi var hos en jättebra massör som mamma känner, som bodde idylliskt vackert ute på vischan. Så det har verkligen varit en dag då jag har blivit omhändertagen.
 
Massagen var mycket välbehövlig. Jag har haft en hel del knutar som har byggts upp i axlar, rygg och nacke nu under en längre period. I slutet av terminen blev det t.ex mycket stillasittande och ganska stressigt i skolan. Plus att sommarjobbet med bäddande av sängar dag ut och dag in inte heller är optimalt. Så det var så gött att bara ligga där på massagebänken och njuta!
 
Det är lätt att glömma bort att man faktiskt behöver såna här dagar ibland. Dagar att hämta ny energi ifrån och ta hand och kropp och själ. Det ger ju också något att se fram emot när livet är lite tuffare!

Help!

Fick lite lätt panik nyss då jag kollade kau:s hemsida. Schemat för kursen som börjar i höst hade redan lagts upp, och jag kunde inte låta bli att tjuvkolla lite. Vilket jag kanske inte skulle gjort. Det klargjorde nämligen att allt kommer vara på engelska! Jag hade till viss del förvarnats om det tidigare i vår, men har väl lyckats förtränga det. Men nu kom det upp till ytan igen. Usch, det känns inte alls bra! Hur ska jag klara detta liksom? Kurslitteratur på engelska går väl an, men alla föreläsningar och seminarier och grupparbeten på engelska? Jag kommer ju dö typ. Så är känslan nu i alla fall.
 
Okej Helena, andas lugnt nu. Djupa andetag. Tänk att du kommer inte vara ensam. Dina klasskamrater befinner sig i samma sits. De flesta av dem är troligen bättre på engelska, men ändå. Jag ska klara det här. På någon sätt. Vet inte riktigt hur, men det gör jag. Eller???

RSS 2.0