Det var droppen!!!

Just nu är jag riktigt sur. Inför exkursionen fick vi för någon vecka sen ett schema. Där står bl.a. : ".. ni bör planera för att skriva ut ( eller ta med och läsa på dator/iPad) några dokument som jag lägger upp på Its inför resan."

OK, så långt. MEN, när lägger han ut dokumenten då? Jo, idag, söndag vid lunch, dagen innan vi ska åka. Vadå framförhållning? Jag såg detta tjugo över tre. Tänkte att jaja, får väl åka upp till skolan och skriva ut de där papprena då. Naturligtvis går bussen just då inte hela vägen till uni utan jag får gå ca en kvart. Väl framme är  skolan stängd. Toppen! Går tillbaka till busshållplatsen, kollar att bussen ska gå ca 16.18. Men busstavlan visar en annan tid, och bussen kommer inte förrän 16.35.

Så för tillfället skulle jag helt klart kunna joina en del av klassens "anti-Pelle"-klubb. Man blir ju så irriterad! Tror han att vi inte har något annat för oss? Att alla har egna skrivare och iPads???

Jag antar att jag får försöka lugna ner mig och koncentrera mig på att packa. Har en hel del kvar att göra. Och så måste jag ju läsa de där förbannade dokumenten också.( över 20 sidor) Blääää!

Jaja, får hoppas att det kan bli hyfsat roligt ändå på resan. Även om jag absolut inte är pepp för tillfället...




Tagga Eurovision!

Idag är det uppladdning för Eurovision Song Contest som gäller. Har just käkat go tacos och är därmed proppmätt. Men ska nog ändå kunna få i mig en ananas-smoothie sen som jag har tänkt göra till tävlingen börjar! :)

Har tyvärr inte sett semifinalerna, de var så himla långa ju ( 2 timmar). Men jag har kvar lite i minnet från "Inför eurovision"-programmen, och så får jag helt enkelt se sen vilka som kom med till finalen.

Lite tråkigt att inte dela denna mys-uppesittarkväll med familjen eller andra med TV och soffa. Är ju alltid kul att höra vad andra har för åsikter om låtarna också. Men men, man får lyxa till det bäst man kan!

Heja Sverige!

Cyklister och dansare


Jag var nere en sväng i stan idag. Hade först tänkt att ha picknick med en kompis i typ Sandgrundsparken, det hade vart fint, men tyvärr blev det inte så.

Jag åkte som sagt ner till stan i alla fall, fixade lite grejer till exkursionen . Passade också på att köpa solkräm, har redan bränt mig ganska rejält på axlarna...

På ditvägen fick jag se flera tävlingscyklister som kom i en rasande fart. Jag hängde inte riktigt med om man säger så... Tydligen var det "Vänern runt" som pågick. Undra hur många mil den är? Säkert alldeles för många..

På torget hände det också grejer. Nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att kolla upp det. Det var någon form av dans-evenemang, med olika dansgrupper och genrer, och barn i alla åldrar. Just när jag kom var det ett gäng söta småtjejer med glittriga kjolar som gjorde en uppvisning.

Annars har jag väl varit ute på gräsmattan och pluggat, klarar inte av att vara inomhus. Jag kvävs nog snart härinne...


Show på stora torget

Värmeproblem...

Jag VET att man inte ska klaga på vädret. Men tyvärr gör man ju ofta det. Och jag är nog inget undantag..
Jag gillar sol och värme ( till en viss grad såklart), MEN jag kan ändå inte undgå att haka upp mig på vissa saker just nu..

*  Min lilla etta på 20 kvadrat har de senaste dagarna bokstavligen förvandlats till en bastu. Och det finns ju ingenstans att ta vägen! Jag har en väckarklocka som visar grader i Farenheit och enligt den är det nästan 30 grader celsius här inne ibland. Man vet ju inte om den stämmer riktigt men det är i alla fall sjukt varmt! Jag kunde gnälla över mitt rum i Sandhult som ofta blev varmt på sommaren, men det är just nu som en igloo i jämförelse!

* Min hjärna fungerar mycket mindre effektivt när det är varmt. Visst,plugga ute i solen går bra ett tag ( eftersom jag ej kan vistas här inomhus), men man blir så ofokuserad. Man vill inte sitta och plugga utan helst göra något annat skojigare!

* Det är jobbigt att nu helt plötsligt behöva dricka så mycket vatten. Nyss var det ju knappt tio grader ute och regn, och nu är det typ 25 grader. Och även om man tycker man dricker hyfsat så är det ändå för lite, och jag har haft lite huvudvärk emellanåt i veckan.

* När jag nu tränar i shorts istället för mina tights med ficka har problemet uppstått var man ska göra av nyckelknippan. Frustrerande att man måste ha med nyckel jämt!

* Slutligen så har jag inga solglasögon. De gick sönder förra sommarn, typiskt!

Men jaja, man får väl ta det som det är antar jag!


Summer feelings

Sommarn är på väg, det ska va sol och varmt hela veckan här i Karlstad! Därför kan inte ens jag komma dragandes med jacka och tröja längre, så i dag blev det faktiskt korta jeansshorten till skolan. Gött att cykla på morgonen i fina vädret!

Dagen har bestått av lyssnade på redovisningar i ett antal timmar. Var väl helt OK ändå. Faktiskt var det sista grejen på universitetet för den här terminern!

Nu är det en veckas exkursion till Skåne som gäller. Vi åker på måndag och kommer hem på fredag. Jag hoppas solen håller sig kvar så det blir behagliga temperaturer! Något tråkigt är dock att det är jättemånga i "klassen" ( kursen) som inte kommer följa med, nästan hälften. Av olika anledningar säkert, vissa mer försvarbara än andra. Bl.a. är ju inte planeringen optimal, vi har nämligen tenta direkt efter resan. Men vadå, det kan man ju inte skylla på, det är ju bara att planera!

Fram till söndag är det alltså plugg, packning och matplanering som gäller. Och chilla lite i solen också såklart!

Seeegt...

Har varit en tung dag. På morgonen kände jag som ett tryck över bröstet, kan ju inte vara bra. Om det är början på en infektion så blir jag jäkligt arg, kommer då säkert från lillbrorsan som var förkyld i helgen. Men jag ska göra allt för att undvika detta.

Vidare så har jag under dagen haft lätt huvudvärk och känt mig allmänt seg. Vi hade föreläsning på eftermiddagen och slarverPelle hade glömt sin adapter så vi hade ingen powerpoint under halva tiden. Jobbigt att anteckna allt och behöva lyssna hela tiden...

Har även varit lite gasig i magen, tänkte lite ironiskt för mig själv att det säkert beror på att jag nördat så mycket fakta om svaveldioxid m.m , att svavelhaltiga gaser ökat i kroppen.... höhö

Meen, gött är i alla fall att jag och min grupp slipper redovisa i morgon. Vi har i grupper om 2-3 pers skrivit projektarbete under kursen, och ca hälften har valt ut av Pelle att redovisa i ca 15 min, samt kunna svara på frågor. Denna gången hade jag alltså tur och slipper det, i stället behöver jag bara granska ett arbete, läsa allas sammanfattningar (abstracts) och komma på ett par frågor att ställa. Vi får se hur allt ska gå till i morgon!


Alexander Bard

Det har inkommit önskemål om tätare inlägg här på bloggen, med mer av allt! Så jaha, det får vi väl försöka fixa då!

Här kommer därför lite random tankar om Alexander Bard... Varför detta undrar ni kanske? Jo, det var såhär att jag såg "Min sanning", ett intervjuprogram där de pratar i en hel timme med endast en person! Och då skulle Bard va med där och jag tänkte att det kunde va lite skoj att titta. Han är ju en något udda typ minst sagt!

Men jag blev positivt överraskad faktiskt. Han hade en massa vettigt att säga.
Han pratade om sin fria barndom på ett gods på landet, om sina föräldrar som uppmuntrade honom att utveckla sin egen personlighet och att de aldrig öppnade hans betygskuvert. De ville inte på något vis styra eller lägga sig i, utan ansåg att skola och betyg får man själv ta ansvar för, vad man vill göra där och hur mycket man satsar på det.
Att det lätt blir så att föräldrar skapar små miniatyrer av sig själva när de "uppfostrar" barnen. Det har jag själv tänkt på ibland faktiskt. Det är ju så ofta som barn gör saker som det från början är föräldrarna som vill att de ska göra. Att de kanske hade gjort och betett sig helt annorlunda om de hade fått välja fritt från början, utan påtryck utifrån.

Bard hade också många bra saker som har gör och visioner om för att samhället ska bli bättre. Till exempel att man ska lyssna mycket mer och ställa sig på de utsattas sida, och låta de berätta sina historier. Bekämpa fördomar och gamla normer.

Han är tydligen också en sån där filosofisk typ. Ingenting jag visste, men han har tydligen skrivit flera böcker om det! Dessutom mediterar han varje morgon. Lite coolt ändå.

Och varför han bär shorts? Han gillar det helt enkelt. Tycker det är den goaste typen av byxor.

Ja, det finns sannerligen någonting att lära från varje människa. Fascinerande!

Överraskning, igelkott och släktkalas

Hehe, som ni vet är jag ju en liten luring ibland!
I helgen har jag nämligen varit hemma i Sandhult, helt utan förvarning! ( Det var bara mamma som visste)

Båda mina bröder har fyllt år i veckan, Rasmus 13 i tisdags och Fredrik 18 idag, så vi hade kalas igår. Det var inte alls säkert att jag skulle komma, jag antog att jag skulle ha såpass mycket att göra med plugget. Men jag har studerat flitigt så jag kände jag kunde kosta på mig en pluggfri helg där hemma! Och så kom jag på att det kunde bli som en överraskning för brorsorna. :)

Så jag har tagit det hyfsat lugnt ( så lugnt det nu går hemma på Björkvägen 6 ).  På kalaset var det trevligt med att träffa släktingarna igen, det var riktigt länge sen. Bl.a hade jag och brorsorna skoj med våra kusiner, lite lagom random sådär så började vi en teckningstävling där utmaningarna bestod av att rita en häst, gris och sen ett får. Farbror Rolle var enhällig domare. :P

Under helgen fick vi också syn på en livs levande igelkott som va på besök i trädgården. So cute!


Sigge med nya tillskottet i husgerådssamlingen.


Rasse med full Elfsborgsmundering.


Teckningstävling på hög nivå och på blodigt allvar. Stilpoäng, någon?


inget speciellt

Det mesta rullar på. Inget direkt intressant att berätta.

Har varit på två gästföreläsningar som till en början var bra men sen blev sega och alltför komplicerade, irrat runt i skollabyrinten p.g.a fel angiven sal, pluggat igenom de sista sidorna i kursböckerna.

Paniktvättat för att jag inte hade några strumpor helt plötsligt..

Jag har också varit nere i stan, behövde ju bl.a. ett nytt microlock, ehe..

Nä, nu ska jag inte ta upp Er dyrbara tid med att skriva en massa strunt, så det får bli allt för idag. På återseende! ;)

Lördagsmys



Sitter och kollar på sista och senaste programmet av "Inför Eurovision" . Var rätt roliga personer med i panelen i år, så då kollar jag gärna. ( Lena PH, Måns Zelmerlöv, Gina Dirawi m.fl. ) Man blir ju lite nyfiken över vilka udda bidrag som finns med i år!

Det sämsta är ju dock att man får en del av dessa udda och dåliga låtar på hjärnan. Men och andra sidan kan det va lite skoj också! Absolut goast är ju i alla fall Rysslands bidrag. Det är 5-6 gamla tanter (den äldste 86 år),  iklädda söta typ folkdräkter och tofflor, som sjunger " Party for everybody, come on and dance.. " Himla svängig, och man blir så himla glad av den!

Sverige har lovordats hittils, vi får hoppas att det går bra för Loreen i Baku, det är ju snart!


Fredag

Har jobbat på ovanligt bra idag! för att va fredag i alla fall..  Läste klart sista kapitlet i en av kursböckerna, svarade på tillhörande frågor, samt renskrev flera föreläsningar. Känns bra! Bara liiite kvar nu...

Ute har det regnat typ hela dagen, trist. Men det var uppehåll ett tag i alla fall,  så då var jag ute och tränade en sväng.

Nu på kvällen hittade jag en gammal ansiktmask som jag tänkte kunde komma till användning. Så här är lite crazy bilder, man ser ju inte riktigt klok ut!
Hehe, sååå snyggt!

Revanch från gårdagen!

Om jag hade oflyt igår så hade jag tur idag.

Handlade terminens sista bovete (hehe) och lite annat på vägen hem från skolan, och kassörskan missade att slå in den varan. Så blev typ 25 kr rabatt! :)

Och när jag kom hem hade jag röta att stiga ur hissen just som Anna-Lisa sa hejdå till sina gäster. Så fråga hon om jag tyckte om pizza, och sa att jag kunde följa med in till henne. De hade ätit Hawaii och fått en hyfsat stor bit över, så den fick jag, istället för att hon skulle behöva slänga den. Najs najs, middagen fixad!


Ooops...

Har funnits bättre dagar än idag.

På morgonen lyckades jag skära mig på osthyveln. Gjorde ett hack i halva nageln på lillfingret. Great!

"Råkade" även sabba riset till lunchen. Det ska ju koka 20 min, men jag var väl disträ och gjorde annat. Efter 35 min tog jag av kastrullen från plattan.. godare ris har man ju ätit, men det fick väl gå.

På kvällen skulle jag göra min fiskgratäng som jag gör i micron. Brukar ju funka bra. Men när jag sedan öppnade micron så hade plastkupan förstörts. Var ett stort hål i den! Ojdå... förstår inte riktigt varför , förut har det ju inte varit "för varmt" eller så ??

Så sant som det är sagt:
En olycka kommer sällan ensam!

Men trots dessa fasäser har humöret ändå varit hyfsat på topp. Men nu ska jag kolla in gårdagens "Mästarnas mästare", så slutet på dagen blir bra i alla fall!


Nya tag!

Tjena! Har varit lite off här ett tag men nu är jag tillbaka! Jag får väl ta igen lite och skriva om vad som hänt sen sist.

På dagarna har jag väl mest ägnat mig åt plugg, både i kursböckerna men också åt projektarbetet. Det kändes tufft och alltför mycket ett tag men nu går det bra! Det är en tröskel som man måste över tror jag. Nu har jag lyckats strukturera upp och plocka i sär det jobbiga i mindre och hanterbara bitar. Jag har också stiftat bekantskap med en del förkortningar,  vad sägs om CFC, US EPA, PBDE, T4, PBT, HAPs, PAH och POPs?



Träning har det blivit också såklart. Busskortet gick ut förra veckan så nu är det cykling som gäller framöver. Likaså har jag gjort mitt sista gympass  för den här terminen ( halvårskort), så nu blir det mer fokus på gången och annat.

Lite andra grejer: jag har äntligen tagit itu med en behövlig storstädning i lägenheten, fått se foto på nya bilen de har köpt där hemma, införskaffat mig två "nya" plagg på klädbytardag ( tyvärr var ett av dem för litet..) , lipat över två dokumentärfilmer om Brevik/Utöja och sist men inte minst, kammat hem ett VG på tentan!

Allt som allt så känns det som en nystart nu. Är positiv inför tiden som är kvar. För det är inte långt till sommaren!!! Det var grym summer-feeling idag förresten, tränade runt Sundsta i bara t-shirt och tights. Kunde lika gärna haft shorts. Varmt och gött va det i alla fall! Såg t.o.m flera under dagen som var ute och solade i bikini. Där går ju dock min gräns...

Avslutar med en bild på nya bilen hemma i Sandhult. Den får jag testa till sommarn! ( Det är en Mitshubishi bara så ni vet, jag hade i alla fall inte känt igen märket..)



RSS 2.0