Mer från linslusen

Jag har ju glömt, senaste nytt från "lokalkändisen" :
 
bild och artikel i Alingsåskuriren (s.12): 
http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=7j3b1n09&gInitPage=1
 
Kul att vara med i lokalpressen men samtidigt blir det ju på nåt sätt också högre förväntningar på det man ska göra. Jag får se till att försöka göra ett bra jobb helt enkelt! 
 

Tårt-torsdag

Fick äta gräddig blåbärstårta på "jobbet" idag, mumsigt! Det var för att nån snubbe gått i pension tror jag.
 
Dagen D (tisdag) med kemikalie-workshop gick bra. Dagen var lite rörig då vår ordinarie föreläsare fick förhinder, och en annan fick kallas in på kort varsel. "På köpet" fick vi med den nya föreläsarens 10-åriga son son fick bedriva tiden bäst han kunde under dagen. Först var det workshop med tjänstemän från flera olika verksamheter, och på kvällen var det föreläsning öppen för allmänheten. Det kom runt 35 personer på kvällen vilket var skoj, ämnet kemikalier i vardagsmiljön engagerar!
 
Idag var jag med på ett udda möte. Jag var nästan lite chockad när jag gick därifrån. Min handledare hade blivit tillfrågad om att dela med sig av lite kunskap rörande mats miljöpåverkan till en kostekonom, som skulle ha det som en punkt i en utbildning hon skulle hålla. Min handledare Fredrik delgav några basic tips och tumregler, men de flesta av dem verkade i princip nya för henne. Att man ska äta mindre kött, sortera avfallet rätt så det blir biogas, äta säongsanpassat, om möjligt köpa krav och msc-märkt o.s.v. Jag tog för givet att jobbar man på kostenheten, så har man koll på sånt. Men icke! Hon var skrämmande okunnig. Det finns alltså stora kommunala kunskapsluckor att fylla inom ämnet!

"Lokalkändisen"

Fredagens pressträff resulterade i en artikel i Alingsås Tidning. Tyvärr blev den inte så bra som vi hade hoppats på. Det blev lite rörigt och lite missförstånd om dess syfte och "framing". Bilden som togs på oss kom heller inte med, och mitt efternamn är felstavat. Men men, lite kul att va med i lokalpressen ändå!
 
Kanske blir det en till artikel i morgon, och då i Alingsåskuriren (en gratistidning, samma som Boråskuriren). 
Jag håller utkik!
 
http://alingsastidning.se/nyhet_visa.asp?id=13446&sidnamn=ALINGSÅS

Matlag far och dotter

Söndagsmiddagen stod jag och pappa för.  Vi fick tillbringa ett bra tag i köket men gott blev det i alla fall! Jag stod för stekning av egengjorda köttbullar (blev faktiskt ovanligt bra) med tillhörande sås. Pappsen fixade potatis och sallad. Teamwork på hög nivå!
 
Från 1,6 kg köttfärs till säkert 100 köttbullar!
 
Mm, mums med klyftpotatis!
 
Vitkål- och ananassallad passar utmärkt till.  :)
 

Praktikvecka 1

Nu har jag gjort min första praktikvecka. Har varit ganska bra tycker jag. Emellanåt har det blivit lite segt, då jag inte haft någon konkret att göra. Men det blir väl lite så ibland.
 
Den här första veckan har väl blivit som en liten introduktion. Vi har sysslat lite med sådant som rör "mitt projekt" (kemikalier i förskolan), men det drar i gång på riktigt i nästa vecka. På tisdagen inleds arbetet med en workshop för tjänstemän (inkl. mig) och en föreläsning för allmänheten. Igår fick jag vara med på en "lokal pressträff" om detta, eventuellt kommer jag med på bild i Alingsås Tidning inom kort! Linslus som jag är!  ;)
 
För övrigt har jag hängt med på några möten, finslipat på olika typer av texter, läst in mig lite generellt på kemikalier och lyssnat på lite allmänt skvaller och klagomål om arbetsplatsen och annat.. Men det är absolut god stämning och schysta människor som sitter i min korridor. Så det känns helt okej alltihop! Det enda jag kanske har att klaga på är att man blir så stillasittande. Det är ju kontorsarbete som gäller, så på det sättet blir det tyvärr inte så mycket variation. Jag får försöka att röra mer på mig i fortsättningen!

Praktikens första dag

Intryck av första dagen i Alingsås:

- Lätt att hitta och ta sig till praktikplatsen.

- Perfekta tider som jag fått lov att anpassa till mina busstider. Vanliga dagar kommer jag ca 7.30, går hem 16.15 (buss 16.30).

- Trevliga människor, alla hejade på varandra i korridoren och flera hälsade på mig.

- Fräscht fika/mat-rum.

- Schyst handledare, lätt att prata med. Jag tror vi kommer kunna ha en bra dialog om vad jag förväntas göra under praktikens gång.

- Bra skrivbord.

Summa summarum: Mycket bra första-intryck! :) Hoppas att det fortsätter så!


Snöskottning

Fredagens nöje: snöskottning!
 
Med skyffeln i högsta hugg, med pappas jacka. Hej och hå!
 
Tyckte det var enormt roligt att göra fina mönster i snön...
 

Helena goes shopping

Idag var det dags för garderobsförnyelse - avdelning tröjor. Eller, det var i alla fall så det blev efter dagens spontana shoppingrunda i stan. Jag hade lite tid över efter träningen och gick bl.a in på JC, som hade halva reapriset! För ovanlighetens skull hittade jag flera tröjor jag kunde tänka mig att köpa. 4 st fick jag med mig hem, för 234 kr! Det kallas fynd!
 
Det blev inget second hand-köp denna gången alltså. Brukar annars försöka handla vintage. Är ju bra både för plånboken, miljön och samvetet. Miljögärningen idag får vara att jag i alla fall köpte trosor av ekologisk bomull.
 
Eftersom det nu blivit vinter passade jag också på att köpa ett par rejäla vantar på Intersport. Det har jag tänkt göra i flera år, så det var bra att det äntligen blev av! De var dyra så nu gäller det att INTE tappa bort dem!
 
Roligt att ha någon annan färg på tröjan än svart eller mörkblå som jag typ alltid har...  :)

Bluffen om Engelsfors

Jag sitter här och känner mig just nu lite bedragen. Lurad. 
 
Lugn,lugn! Det är inget big deal egentligen. Men det tar liksom ett tag att omvärdera något. 
 
För tillfället läser jag om första boken i Engelsfors-triologin (Cirkeln). Detta därför att den sista och avslutade boken nyss kommit ut, och jag vill fräscha upp minnet av de tidigare böckerna innan jag läser den. Hur som helst, så har jag har alltid utgått ifrån att Engelsfors finns i verkligheten, att det är en existerande ort någonstans i Bergslagen (Sverige). Men nu har jag fått veta att det inte stämmer! Orten är tydligen påhittad.
 
Jag har ingen aning om varför, men jag har varit stensäker på att Engelsfors är en svensk ort. Jag har tänkt , " åh, tur för orten att författarna skrivit denna triologi om just Engelsfors, då kanske den gamla bruksorten får lite positiv image,om triologin blir framgångsrik kanske folk t.o.m. turistar dit och besöker specifika platser som nämns i boken". Hehe, synd för "Engelsfors" att det inte var så...
 
Ja, så kan det gå när man inte ifrågasätter, då kan man förlita sig på sådant som inte är sant! Jaja, i detta fallet gör det väl inte så mycket egentligen. Men jag kan ändå inte låta bli att bli lite besviken -  knasboll som jag är!?!

Året som gick - 2013

2013 var året då jag;
 
* upptäckte fascinationen med tv-serier. Tidigare har jag nästan "sett ner" på människor som kollar på en massa serier, tänkt att det bara är trams och dumt att fastna vid. Men under 2013 har jag själv nördat Vampire Diaries, True Blood och Heroes, och tycker att jag gott kan unna mig det. Inte minst funkar det bra som plugg-belöningar!
 
* klarade utbildningens hittills tuffaste termin. Om jag för några år sedan blivit införstådd med att jag senare skulle behöva genomlida inte bara en, utan två, hel-engelska kurser hade jag skrattat. En engelsk termin har länge verkat helt omöjlig, hur skulle jag klara det? Men det gjorde jag. Och det har gott bra dessutom. Det finns ju en hel del att öva på när det gäller mina muntliga färdigheter men ändå. Det är ju mig själv jag måste jämföra med, och inte de hyper-smarta tyska utbytesstudenterna...
 
* tog chansen att byta sommarjobb. Efter två år på Posten kände jag starkt att jag ville göra något annat denna sommaren. Efter endast en enkel ansökan och en intervju fick jag anställning på Scandic i Borås. Jag tog jobbet och gjorde rent hus på hotellet i ca 5 veckor. Inte så glammigt, men jag fick nya erfarenheter och jag är nöjd att jag tog jobbet. De verkar dessutom nöjda med mig. Jag fick nyss ett julkort från dem med ett erbjudande om jobb även denna sommar. Men det får jag fundera på. 
 
* i perioder tappade träningsmotivationen. I början av året var jag sjuk en hel del, och hade mycket i skolan (rörde mig för lite i förhållande till tiden för stillasittande). Jag var inte med på gång inomhus-SM, och gjorde dåliga resultat under de fåtal tävlingar jag var med på under våren och hösten. Detta är förstås inget som bättrar på motivationen. Under hösten började jag löpträna en del, hittade en ny lång-runda i Karlstad. Men efter ett tag började jag få lite diverse problem, inte så kul. Nä, 2013 var inget bra idrottsår för mig. Får väl försöka komma igen lite det här året istället.
 
* tyckte alla blivit så "gamla" helt plötsligt.Jag tänker då på personer i min egen ålder. 2013 var exempelvis året då väldigt många jag känner flyttade hemifrån. Brorsan, som tog studenten i juni, flyttade i augusti till Västerås. Flera av mina kusiner bor inte hemma längre, utan pluggar/jobbar i Stockholm, Göteborg och Hjo. Det känns konstigt ibland tycker jag, att vi allihopa är så stora nu. Men det är ju tidens gång.
 
* ständigt nynnade på "The Fox", som jag själv utnämnt till Årets Låt. På nåt sätt så träffade den mitt i prick. Den är ju barnslig såklart, men ändå acceptablet barnslig - annars får den inte en sådan framgång. Upptäckten av Ylvis fick som följd att jag under hösten roade mig med avsnitt ur bröderna Bård och Vegards humorshow på 5:an. Mycket nöje! The Fox har också piggat upp många av mina pluggpauser under året. :)
 
* testade på en yoga-kurs. Jag har tidigare bestämt att jag varje år ska göra, alt. lära mig något nytt eller speciellt. Det kan va allt från att lära mig spela lite gitarr, åka på någon kurs, eller testa att cykla enhjuling. Whatever liksom. Bara det är en kul grej och något som jag ej gjort förut. Detta år provade jag på att gå en yoga-kurs i Karlstad, 8 veckor, "fysisk inriktning". Det var nice tyckte jag, yoga ska absolut inte underskattas. Från kurstillfällena tar jag med mig flera bra balans- styrke- och andningsövningar. 
 
 
Jag skulle självfallet kunna komma på och skriva ännu mer om året 2013. Men det här får räcka. Någon ska ju orka läsa´t också! 
 

Farväl hemtenta!

Har just skickat in min hemtenta! Ca två veckor innan deadline. Det är jag i ett nötskal. Så himla gött är det i alla fall! Särskilt eftersom det troligen är den sista tentan på min utbildning, yey!
 
Funderar nästan på att skriva ut detta på facebook, och reta slag på alla mina klasskompisar. Fast då får jag väl massa "arga" kommentarer förstås så det kanske inte är en så bra idé ändå. Men lockande..
 
Alltså, jag lägger hemtentan bakom mig nu. De närmsta två veckorna ska jag istället fokusera på att förbereda mig för min praktik i Alingsås. Det verkar typ som de förväntar mig att jag ska vara nån typ kemikalie-expert, så det blir att läsa på lite..

RSS 2.0