Planer för helgen

Eftersom julen innebär lite extra ledighet i år, åker en del bort. Så ska faktiskt även familjen Sandmer/Karlsson göra detta år.
 
Vart vi ska då åka? Till Thailand som så många andra svenskar? Kanske till Karibien? Eller varför inte Kanarieöarna? Men nej vi, vi åker till Skövde; (Västergötland, Sverige).
 
I Skövde är det tänkt att vi ska bo på hotell, roa oss på ett badhus ( jag och mamma ska va på en relax/spa-avdelning :)  ) , spela bowling och besöka en experiment/teknik-attraktion ( typ som Navet i Borås, eller minimini Universeum).
 
För övrigt så kan jag nämna att sedan sist så har det hänt flera skojiga saker. Mormor och morfar & co var här på annandagen, vi lyxa till det med att köpa hem indiskt mat och frossa i. Det var något för smaklökarna det! Extra roligt att mina två kusiner dök upp, vilket var en överraskning för mig som mamma lyckats hålla tyst om. Sånt uppskattas!
 
Idag var jag iväg och träffa "08:an" Elina, vi tog en sväng runt Ramnasjön och värmde oss sedan med en kopp te. Härligt att bara gå ute och tjöta om alltifrån privat vs icke-privat tandvård till gamla skolminnen och framtidsplaner. Mycket trevligt!
 
Näe, nu ska jag sätta igång med att packa lite till i morgon. Hoppas på en lyckad helg!

Christmas Day

25 december idag. För många är det den 25:e som Tomten kommer. Varför har vi egentligen den 24:e i Sverige? Det har jag funderat på faktiskt. Någon som vet?

Hur som helst så har julafton, och julen hittills varit bra. Jag har varit lite halvsjuk ( förkyld) men har ändå orkat med att baka en del. Så roligt, särskilt eftersom jag inte har någon ugn i Karlstad och har längtat så länge efter det!

För första gången har jag i år  tillsammans med brorsan lyckas knåpa ihop ett pepparkakshus! Det blev kanske aningen skevt, gick sönder lite grann, kristyren blev utsmetad p.g.a att spritspåsen förstördes, men vad gör det om hundra år? Det blev mycket fint till slut i alla fall, är så nöjd och glad över att det blev av! :D

        
 
Annars så sörjer jag lite smått över att julkalendern är slut, men den slutade ju bra i alla fall! Jag får kompensera denna dagligt sevärda kvart med alla bra tv-program som brukar gå under julhelgerna. Kanske det går något skoj just nu? Japp, jag ska nog gå iväg och sitta och mumsa på min chokladtomte en stund framför tv:n..

Torsdag

Sorry för dålig uppdatering på sistone. Men än har jag haft fullt upp! Sedan jag kom till Borås i måndags så har jag nämligen jobbat på Posten på dagarna, från morgon till lunch/ eftermiddag. När jag kommit hem har jag försökt plugga lite grann, lagat mat/käkat, fixat matlåda och kollat julkalendern. Och sen är det typ dags att krypa till kojs, eftersom jag måste upp tidigt.

Men jag jobbar sista dagen imorgon, så det är gött. Taggar för julbak i helgen!

Tyvärr har jag idag dragit på mig halsont. Uppskattas inte. Så jag ber till högre makter om att det inte ska utvecklas till någon allvarlig förkylning, som sabbar mina framtida planer!
På återseende!

Förberedelser

Sista helgen i Karlstad för i år! Styr nämligen kosan hem till Borås och Sandhult på måndag morgon! Det återstår att se om jag kommer fram ordentligt, med tanke på att SJ och snöväder inte brukar vara en bra kombination.. Idag har det snöat rätt mycket, nästan snöstorm på förmiddagen. Nåväl.

Idag har jag tvättat, städat, lämnat tillbaks böcker och håller just nu på med en sista sats med köttfärssås. Det blir lite si och så med maten innan man ska åka i väg så här. Man försöker äta upp så mycket som möjligt i kylen, vilket ofta leder till att man får hanka sig fram med det man har de sista dagarna. T.ex har jag saknat både smör och ost ett tag nu. Lever på en liten burk med färskost som pålägg. Det kommer alltså att bli gott med riktig mat när jag kommer hem till Björkvägen!

Förberedelserna kommer fortsätta imorgon, främst med packning såklart. Lite svårt att komma ihåg hur mycket och vad för kläder och så man har hemma. Får väl slänga i lite av varje i väskan. Blir väl till att stryka också kanske, behövs nog..

Som ni förstår är det kanske inte världens roligaste helg. Men förhoppningsvis blir veckan desto trevligare! :)

What to do?

Fredag kväll - vad ska man hitta på? Inget kul på TV ( näe, På Spåret håller faktiskt inte..). Kanske kan jag hitta någon gammal film i datorn att se på? Eller också kan jag ju sortera tvätt, har nämligen tvättid imorgon klockan SJU...

Lite halvt begravd under böcker och papper..

Idag har jag jobbat järnet med mitt GIS-arbete. Området är GIS och riskhantering, med fokusering på naturrelaterade risker/naturolyckor. Själva ämnet tycker jag är intressant, men det som är jobbigt är att leta fram material, söka upp alla källor som författarna måste envisas med att hänvisa till, etc. Men det går framåt. Har faktiskt fått en del gjort idag, bra att man kommer någon vart i alla fall...
 

Bara.Lite.Till.

I dag är det måndag. Igen. Varför är det alltid måndag?? Jag gillar inte måndagar..

I flera veckor nu har jag gått runt och motiverat mig med att nästa vecka, då blir det lite bättre, då blir det lite lugnare i plugget o.s.v. Men när den veckan är slut så börjar genast nästa, utan att man får mindre att göra. I stället kommer nya saker upp på att -göra-listan, och det tar aldrig riktigt slut..

Känner mig därför ganska trött just nu. Jag vill bara ha en riktigt lång och go och helt pluggfri JULLEDIGHET. Men det kommer det som vanligt inte bli, har två projektarbeten som ska göras till januari.. Åååh, jag vill inte! Skulle just nu lätt kunnat betala någon att skriva dessa arbeten, eller åtminstone hjälpa till! Är jobbigt att sitta själv och fördjupa sig i en massa konstigheter.

Men jag försöker intala mig själv: Kom igen! Kämpa på! Bara.Lite.Till!

Luciakröning i Karlstad

Här i Karlstad är det tydligen tradition att Värmlands lucia med tärnor anländer med häst och vagn till kröningen på torget.
 
Lite sång med kören..
 
.. och med luciatåget.
 

Mera om Greveholm..

En fjärdedel av årets julkalender har nu visats. Dags för en bedömning?

Lyckligtvis nog, inser jag att jag varit lite väl pessimistisk. Från början, när jag först hörde om uppföljaren till Greveholm, tänkte jag att det var dömt att misslyckas. Att det bara skulle förstöra allt och sluta med fiasko.

Men så blev det inte! Tycker jag i alla fall. Mycket tror jag beror på att det är samma manusförfattare, han som skapat årets kalender var alltså med och regisserade år 1996.

Ville bara säga att jag faktiskt gillar även denna julkalender. "Arvet" från succén 1996 tycker jag har förvaltats väl, mycket tack vare spökenas karaktärer. Men det finns även spänning och humor, pappan Stig är ju allt lite kul. Såg ni dagens avsnitt då han gick på hyperspeed! :)

Ja, jag vet jag är lite barnsligt nördig som skriver massa om det här. Men något kul får man ha! I en vardag med plugg så är det skoj att se fram emot en kvarts barnprogram. Det är också lite av en nostalgitripp. Flera gånger i veckan har jag kommit på mig själv med att gå och tralla på melodierna/musiken i Mysteriet på Greveholm!

För övrigt kan jag berätta att snön nu även har kommit till Karlstad.
 
          Utsikt från mitt fönster.
              Min chokladkalender.

En fruktansvärd historia

Dagen har varit lång. Jag åkte hemifrån 8.20 och var inte hemma igen förrän 19.00. Så vad har jag då gjort hela dagen?

Jo, på förmiddagen pluggade jag i bibblan, satt i en tyst studiecell och läste i min bok om miljökommunikation och gjorde anteckningar.

Därefter var det dags för lunch. Intog faktiskt denna i skolmatsalen idag, åt en himmelsk god vegetarisk paj.

Sedan bänkade jag mig i bibblan igen, denna gången med min dator. Satt och skrev ett par timmar.

Kl. 16.00 gick jag iväg till dagens event - en föreläsning ordnad av Karlstads Utrikespolitiska Organisation. Föreläsare var ingen mindre än en man vid namn Emmerich Roth. Om inte det säger er något så kan jag tala om att han är en av få överlevande från andra världskriget som ännu är i livet. 88 år gammal stod han och berättade samt visade en film om sina ohyggliga upplevelser i koncentrationsläger. Det var verkligen en fruktansvärd historia han förmedlade. Filmen var gjord som en dokumentär, Emmerich själv var huvudperson och berättare, vilket gjorde det så .. hur ska jag säga..nära och personligt. Det är inte möjligt att förstå hur människor kan uthärda sådana hemskheter, och framförallt kunna gå vidare i livet efteråt. Men denne man är en som lyckats göra det. I tjugo år har Emmerich åkt runt i skolor och föreläst, han har upprättat stipendier och fonder, och engagerat sig i socialt utsatta grupper på många sätt. En enastående man helt enkelt.

När man får höra sådant här känns det som ens egna vardagliga problem krymper till något fullkomligt obetydligt. Man har ju så enormt mycket att vara tacksam för. Egentligen. Värt att tänka på!

Kallt så in i Norden

Har blivit ruskigt kallt nu helt plötsligt. Idag var det ca 15 minusgrader. Rena rama Norrland?! Fast någon snö har jag inte än i Karlstad. Det är förvisso litelite vitt här och var på marken men det är inget lager med snö så då kan det ju inte räknas. Men kallt är det som sagt.

Det fick jag framförallt erfara i söndags då jag tränade gång utomhus. Snacka om stela ben! Och ansiktet frös till is kändes det som. Näe, framöver blir det träning inomhus istället, jag får hänga lite mer på gymmet helt enkelt..

Ruds kyrkogård

Det kan kanske verka lite skumt att frivilligt vandra runt på en kyrkogård. Men det är faktiskt något jag gör ibland när jag är ute på promenad.

Men det är faktiskt inte vilken kyrkogård som helst. Denna kyrkogård, som ligger i mitt bostadsområde är faktiskt Sveriges mest välskötta. Jag lovar, förvaltningen har fått något sorts pris för det. Området är stort, med mycket variation av stigar, vägar, trappor, buskar, träd och häckar. Faktiskt väldigt fint, och rogivande. En naturupplevelse om inte annat. Här kan man gå runt och filosofera lite för själv...

 
En del av en enorm häck-labyrint. Påminner nästan lite om den i Harry Potter-filmen..
 
                                  Fin bild med tända ljus som lyser upp, framförallt när mörkret faller på.
 

RSS 2.0