Valborg

Idag har jag faktiskt varit ovanligt social. ;)  Har deltagit i studenternas valborgstågande genom stan i regn/hagel, lyssnat på universitetskörerna som sjöng in våren på stora torget, chillat med ett par Minkar på ett soligt Gubbholmen och sen avslutat kvällen med mat och dryck på studentpuben Bunkern. Hoppas ni också haft en trevlig valborg!
 
På studiefronten lär jag få ta igen dessa timmar imorgon, då blir det hårdkörning med hemtenta och annat!

Balkonghysteri

I helgen har det varit visning på balkonger i mitt bostadsområde. Det har varit mängder med folk runt ett par uppsatta partytält utanför mitt fönster. Folk verkar se fram emot denna möjlighet att få sin balkong renoverad. Och det kan man väl förstå. Min granne Anna-Lisa berättade att det huset vi bor i byggdes 1969, och att knappt något har gjorts sedan dess.
 
Jag har dock inte behövt bry mig om detta, eftersom jag inte har någon balkong. Jag önskar jag hade. Är ju härligt att kunna sitta ute och så nu på våren. Men det får bli i någon framtida lägenhet istället!
 
Har lyckats få gjort en hel del på hemtentan. Hellre att jag offrar någon timme på helgen än att få värsta paniken nästa vecka när jag dessutom har annat att göra. Det är min taktik!

Run (in the) Forest Run

Äntligen är det möjligt att springa utomhus i motionsspåret igen! För inte alls länge sen var det fortfarande isigt och  blött på sina ställen. Men nu är det fritt fram med löparskorna!
 
Jag har nära till fint skogsområde med upplysta motionsspår. Det är toppen! Ett av mina önskemål när jag flyttade till Karlstad var närhet till skog. Det är så härligt med trädens grönska och stilla tystnad. Dit kan jag gå för att avslappnat promenera och fundera på livet eller köra ett hårt träningspass. Jag är ingen storstadsmänniska, jag tror att var jag än bosätter mig i framtiden så vill jag ha natur tillgänglig i det vardagliga livet.
 
Om jag vore ett djur säger jag ofta att jag vill vara en ekorre. Liten, snabb och smidig som hoppar från träd till träd. Ekorrar känns fria och de verkar ofta nöjda med livet. Ett plus att de är så grymt söta också!

Okej Andas

Det är grymt mycket som ska göras nu. 1 st hemtenta + 1 st gruppuppgift+ 1 st kursbok att läsa ut (dock lättläst) till nästa vecka = fullt upp. Det är vid sådana här tillfällen som stressen blir påtaglig. Men jag ska inte låta den få tag i mig. En sak i taget och träning-mat-sömn är det som gäller.

När det är mycket på G är det också viktigt att ha något roligt att se fram emot. När allt det här är över planerar jag och några polare att åka och roa oss på Boda Borg. Det ska jag allt se till så det blir av!

Datorsjuka

Jag är allvarligt oroad över min dators hälsotillstånd. Den lider nu av ålderdom ( i teknikens mått mätt) och har börjat uppvisa diverse krämpor. Internet är segt, dokument tar år på sig att öppnas och program hänger sig. Det börjar bli frustrerande.

Detta tajmar sig dessvärre också med skrivande av B-uppsats. Jag hoppas för allt i världen att datorn inte kraschar så att arbeten kommer gå förlorade. Jag ska vara på min vakt och köra med backup via usb m.m. Förhoppningen och planen är i alla fall att datorn ska hålla ut till sommaren, då jag kommer köpa en ny!

Mat, mat, mera mat!

Idag har jag av någon anledning varit väldigt hungrig. Även fast jag ätit vanliga mängder frukost, fika och lunch, och dessutom inte tränat, var jag på kvällen vrålhungrig. Gjorde i ordning en baconpasta och slevade i mig nästan alltihop på nolltid. Kanske har jag ansträngt min hjärna extra mycket idag. Det tog antagligen en hel del energi att lyssna på afrikansk betonad engelska hela förmiddagen..

Nya bekantskaper i Ulvsby

Lite sådär huxflux blev jag i helgen inbjuden att vara med på distriktsårsmöte för UNF Värmland. Så det var bara att hoppa på bussen mot Filipstad och hoppa av vid ett litet samhälle kallat Ulvsby. Där joinade jag under lördagen drygt 15 ungdomar. Vi hade möte, spelade bowling på Nöjesfabriken och käkade ravioli. Inte dumt det!

På något sätt har jag också lyckats bli "kongressombuds-ersättare" för en kongress som går av stapeln den 25-30 juni i Borås. Är inte helt hundra på vad detta innebär men jag tänkte varför inte? Jag är ju ändå ledig då. Och är ju alltid bra att komma ut och träffa folk. :)


Politik & ekonomi vs. häxor & vampyrer

Denna gråa dag har jag tillbringat inomhus. Huvudsakligt syfte har varit att kriga mig igenom två ganska tråkiga och jobbiga kapitel om handelsteori, utrikespolitik, finanskriser, WTO med mera. Många konstiga termer att försöka förstå sig på.

Då är det tur man kan koppla av med lite populärkulturistiska övernaturliga fenomen. Jag är för närvarande närmast besatt av den spännande boken Cirkeln. Jag undrar så hur det ska gå för de nyväckta häxorna i Engelsfors. Och vad, eller vem, är den mystiska onda kraft som hotar? 
 
Självklart blir det lite Vampire Diaries mellan varven också. Är nu i slutet på andra säsongen, och fortfarande bjuder varje avsnitt på nya överraskningar! Me like :)
 
 
 

A lot of english right now

Denna veckans föreläsare kommer från Bangladesh och snackar engelska under föreläsningarna. Jag har varit lite orolig inför detta, jag förberedde mig på att han skulle bryta kraftigt och att jag skulle ha svårt att fatta vad han säger. Men vi hade dubbelpass idag och det gick hyfsat bra. Engelskan var bra och dessutom kunde han förstå och prata svenska.

Jag var ändå väldigt trött när jag kom hem idag, att lyssna på och läsa kurslitteratur på engelska tar på krafterna. Särskilt eftersom jag har problem med att just uppfatta talad engelska, jag får liksom sitta och koncentrera mig rätt mycket. Har ofta svårt att förstå sammanhangen i innehållet. Jag fångar upp lite här och lite där men kan inte sätta ihop det hela.

Vår enda engelska bok på denna kurs är dessbättre utläst nu, härligt att slippa den! Tar så mycket mindre tid att läsa på svenska!

Jimmy Åkesson

Idag har jag, och många andra, varit och lyssnat på SD:s ledare Jimmy Åkesson som var på KAU och pratade utrikespolitik. Några poliser var på plats, likaså vakter (i alla fall biffiga kostymklädda män med stenansikten), men inget uppseendeväckande skedde.

Åkesson pratade på om en massa grejer, bl.a. partiets "humana flyktingpolitik" och deras "nationalistiska grundsyn". Mycket finns att säga om Sverigedemokraterna, men som partiledare är Jimmy framgångsrik och inger en viss trovärdighet. Mycket tack vare bra retorik som folk nog kan förstå och ta till sig. Det farliga är ju när folk sätter likhetstecken mellan Åkessons framtoning/person och partiets inriktning. Alltså, Jimmy Åkesson är inte dum(i betydelsen korkad), han har ändå ett visst mått av logiskt tänkande osv. Det kan man ju dock inte säga om många av hans partikamrater runt om i landet. Åkessons relativt rumsrena fasad (kan såklart diskuteras, men ni fattar nog vad jag menar) tror jag alltså vilseleder många att rösta på SD, utan egentligen eftertanke om vad partiet egentligen står för.

Hur som helst tycker jag det är roligt när politiker eller andra kända föreläsare dyker upp där man befinner sig Jag brukar försöka att ta tillfällena i akt. Det är en helt annan grej att se någon på tv och se hen live. Minns tillbaka till Bäckäng då vi hade besök av bl.a. Lars Ohly och Gudrun Schyman, skoj!


Härliga Hellenius

Jag gilllar David Hellenius. Han har en otroligt go och skön stil, och besitter en enorm förmåga till att skapa en bra stämning. Rolig är han också!

Jag minns Hey Baberiba som var bland det första han gjorde i tv, tillsammans med Peter Magnusson och Christine Meltzer. Väldigt skoj var det! Nu nästan tio år senare kör David lite andra typer av program. För tillfället är det hälsomagasinet Helt sjukt som gäller. Jag har för övrigt har tänkt att kolla på det nu. Annars gillar jag Hellenius hörna, hoppas det kommer tillbaks snart med nya gäster. Det enda Hellenius-program jag inte följer är Let´s dance, det har jag tröttnat på för flera år sedan.
 
Har ni förresten tänkt på att Hellenius är ett rätt udda namn?

Plugghästen är igång

Idag har det varit en riktig pluggdag. Har suttit vid datorn nästan hela tiden. Jobbigt att sitta still så mycket. Men ibland är det dessvärre nödvändigt.

Huvudfokus har varit en gruppinlämningsuppgift där vi ska göra en cost-benefit-analys på ett projekt innehållande komponenterna miljö och utveckling. Min grupp har grävt ner oss i ett ev. framtida gruvprojekt i Jokkmokk. Det är ett typiskt miljödilemma med en konflikt mellan å ena sidan samernas rättigheter/kultur och andra sidan gruvbolaget och beslutande instansen Bergstaten. Rennäring vs. mineralnäring typ. Riktigt knivigt är det att värdera nytta/fördelar mot kostnad/nackdelar i ett sådant här fall. Man blir alldeles snurrig och tokig över att allt ska va så komplicerat jämt!

Det var då banne mig..

Vintern vägrar släppa greppet, just nu SNÖAR det utanför mitt fönster. STORA flingor. Det är ju för sjutton 10 april idag. När ska detta sluta?

Tjock, smal, normal?

Funderar lite grann på kroppsvikt och liknande med tanke på det uppmärksammande programmet Biggest loser. Jag har sett reklam på stan och läst insändare i tidningar. Tydligen tittar folk på detta! Själv anser jag att sådana nedvärderande program ( tänk bara titeln) inte borde finnas. Hur kan deltagarna över huvud taget gå med på att ställa upp? Visst, en del kanske blir imponerade av att se hur mycket de kan minska i vikt och t.o.m. bli insprirerade av det. Men det jag inte kan förstå är hur man kan låta det gå så långt så man väger 150 kg. Det är ju inget man lägger på sig över en natt. Varför inser man inte långt innan att man äter för mycket, rör sig för lite etc. och börjar ta hand om sig själv och sin kropp?
 
På gymmet jag går till har det precis börjat två väldigt överviktiga kvinnor. Jag vet inte vad det är, men jag har svårt för riktigt feta människor. Det är så sorgligt att världen idag nu har fler överviktiga än underviktiga människor. Helt sjukt! Jag borde kanske vara "glad" över att dessa två kvinnor nu har pallrat sig till gymmet och i alla fall försöker. Men jag kan liksom ändå inte låta bli att tänka att de får skylla sig själva för att de ser ut som de gör.
 
Med detta vill jag absolut inte säga att alla ska sträva efter att vara smala. Vi har tillräckligt mycket av detta ouppnåeliga skönhetsideal överrallt i vår vardag. Alla är vi olika, några är lite knubbigare än andra och det är inget fel med det. Det är lugnt bara man ser till att röra på sig, och vara vaksam på hur ens kropp reagerar på mat, godsaker, träning, stress m.m. Se till att må bra helt enkelt! För jag tror i alla fall att väldigt få människor på allvar kan känna sig nöjda med sig själva och må bra när kroppen är stor som ett hus.
 
 

Vill ha vår nu!

Efter helgens kyliga väder i Skövde längtar jag än mer efter vårens värme. På förmiddagen idag kan det ha varit minusgrader, det var riktigt kallt, särskilt för min lillebror som klantigt nog glömt både mössa och vantar.. Dock var det soligt och fint, många var ute och motionerade i skog och mark. Vi tittade fascinerat på den strida ström av människor som i klungor gick tipspromenad. Ingen risk att så många kommer när det är tipspromenad i Sandhult inte!

Nu är det dags för Mästarnas mästare, vi hörs!

Billy´s panpizza

Ska just nu käka ett rejält mellanmål så jag inte blir hungrig under bussresan till Skövde. Pan pizza är för mig ett bra alternativ om jag känner att frukt eller smörgås blir för lite. Mina favoriter är Hawaii och Veggie! Smaklig måltid :)

Varför (gång)träning?

Om jag hade satsat på gången kunde jag ha varit på träningsläger i Spanien just nu. Det hade väl varit gött!?
 
Jag tävlar fortfarande i gång även fast det inte blivit lika mycket av det sedan jag flyttade till Karlstad. Jag försöker hålla upp träningen någorlunda. Men min ambition inom denna udda sport har aldrig varit att bli bäst, att vinna. Jag är inte tillräckligt mycket tävlingsmänniska för det tror jag. Visst har man tänkt ( som så många andra) att nu, nu ska jag träna mer och effektivare, så jag ska förbättra formen och tävlingsresultaten. Men när det väl kommer till kritan så blir det inte så viktigt för mig. Jag tränar huvudsakligen för att må bra och orka med skolan och annat.
 
En annan viktig aspekt i idrottsutövande är ofta gemenskap. Som gångare är man lite som en del av en stor familj. Alla känner alla på tävlingarna. Det är ofta trevligt!
 
I morgon ska jag som ledare åka till Svängens mini-tränings-läger i Skövde. Det gäller att försöka inspirera de få barn och ungdomar klubben har att fortsätta med gången!

Besked!

Ny kurs, nya uppgifter att hugga in i! Den här kursen tror jag kommer bli intressant. Den heter Miljö och utveckling och vi kommer jobba en hel del med olika teman och fall. Inlämningsuppgifter, hemtenta och läsande av kurslitteratur de första fem veckorna. Den resterande delen kommer bestå av B-uppsats. Ser inte direkt fram emot just den men..

Under dagens andra föreläsning fick jag smita ut för min telefon ringde. Jag blev meddelad att jag fått jobbet som städare på hotell Scandic Plaza i Borås i sommar! :) Det känns roligt, de var alltså nöjda med mig på intervjun trots allt. Så nu är det bara lite administration och sånt som ska fixas, sen får jag börja planera min sommar!

Påskens bilder

                  
                                       Lejonkungen!
                 
                          Spel med brorsorna, "Ska vi slå vad?".
 
                          
         Mysig påskmiddag med de nya gardinerna på plats!
 
    
          Målade ägg, chokladhare och påskbakelse :)
 
                   
    Med hjälp av mamma färgade jag mitt underhår, lite förnyelse behövs ibland.
                    
                 Berghem. Min härliga fristad en halvtimme från Borås.
                
Det är inte mycket vatten i "åa" konstaterade jag och mormor under vår lilla promenad.

 


Back on the bus

Hejhej, nu är jag tillbaka på bussen igen! Det har varit bra lediga dagar hemhemma.Härligt att för en gångs skull inte ha massa skolarbete att göra! Istället har det blivit vitt skilda saker som hårfärgning, sällskapsspelande, träning, bakning och en tur till mormor och morfar! Det var meningen att vi skulle åka och titta på tranorna vid Hornborgasjön på påskafton. Men eftersom det har varit så kyligt hade de visst inte kommit dit än, Så det blev inget med det! Det är grymt varmt här inne i bussen, solen gassar genom rutan trots fördragna gardiner och datorn är het i knät. Men det är bättre än att frysa såklart. Karlstad var förresten den svenska stad som hade mest sol i mars månad. För tillfället stämmer alltså sloganen att solen skiner alltid i Karlstad! :)

RSS 2.0