Namnsdag!

Idag är det min dag. Har bakat god rulltårta (drömtårta) dagen till ära. En trisslott har jag fått av mamma också, tyvärr vann jag ingenting.

Något annat roligt som hänt är dock att jag slipper betala hyra för september! Detta därför att jag klagade på mitt bostadsbolag, för en incident som skedde tidigare i år. Jag hade inte förväntat mig någon större kompensation, men detta blev ju jättenice! Det lönar sig att klaga!

Nostalgi

Härom dagen var mamma uppe på vinden och hämtade ner några lådor. Och i dem fanns inget mindre än gamla babykläder! Det var både sånt som jag och Fredrik haft när vi var små. Så sött! En del av dem kommer jag faktiskt ihåg, och en del har min gammelfaster ( mammas faster) Edit själv sytt.
 
Visst blir man nostalgisk när man hittar sånt här. Tänk att man har varit så liten och go! Jag gick igenom alla lådorna, lade undan en del till loppis, men behöll också mycket. Vem vet, jag kanske får användning av dem i framtiden med egna barn?
 
 Vit stickad tröja, ev. gjord av mormor.
 
En av mina favoritklänningar, design à la Edit.
 
Min ursöta och supervarma vintermössa! Har aldrig haft en bättre!
 
          Men dessa mini-tofflor tog ändå priset! So cute!

Hallå där - inga blåbär!?!

Är lite ledsen just nu. För att det inte finns några blåbär i "min" skog! Jag och mamma var ute nyss och kollade läget, jag hoppades att det kanske hade kommit några sena bär. Men icke. Vi hittade endast sju stycken. 7 STYCKEN!   :( 
 
I år har det med andra ord blivit en riktig blåbärsdöd. Sorgligt. Antagligen därför att det var så jättetorrt under en period i våras. Risen överlevde inte det.
 
Och jag som under våren och när det var mycket i skolan drömt om sommaren och blåbärsplockning. Det är ju så rogivande att få sitta där i skogen och njuta av det blåa guldet. Men nu blir det inget med det alltså. Får hoppas på nästa sommar!

Helena Housekeeper

Visste ni att min yrkestitel på Scandic är "housekeeper"? Låter ju nästan lite coolt. Det heter väl så för att hotta upp yrket antar jag. Städerska är inte lika glammigt..
 
Hur som helst, en fördel med att jobba på Scandic är att jag slipper matlåda! Jag får nämligen lunch där! Det är så himla gött. Visst, jag får lite mindre i lön, men det är det värt. Gör man sin egen mat och matlådor resten av året i Karlstad så kan man med gott samvete få vara lite bortskämd under sommaren tycker jag.
 
Hade sett fram emot en ledig helg men ska jobba i morgon. Bara att gilla läget. Jag slutar fyra istället för fem i alla fall, alltid något. Och så är jag ledig på söndag! :)

Sommarens ironi

Det är för typsikt. Just när jag jobbar som mest (förra veckan och denna veckan) är det som finast väder. Det har ju varit 25 grader och sol nästan varje dag. Har inte regnat på säkert två veckor .
 
Helst hade jag ju varit ledig nu. Istället för att svettas ihjäl i de kvava rummen på hotellvåningarna. Men men, tyvärr är det inget att göra åt. Jag får försöka glädjas åt att det är sommar och sol trots allt.
 
Idag har jag i alla fall varit ledig. Har solat lite på altanen och spelat minigolf med Rasmus. I morse fick jag motvilligt ge upp min sovmorgon för att agera "färdtjänst" åt Fredrik. Han är fortfarande sängliggande större delen av dagarna med sin kraftigt stukade fot. Beskedet han fick från vårdcentralen var att det kan ta uppemot två veckor till att bli bra. Inte roligt för honom, att inte kunna vara ute och röra sig och ta del av sommarvärmen!

Kalas x 2

Familjen är borta på kalas hos minsta kusinen Ellinor, som fyller 7 år. Jag jobbade ju till fem idag, så jag kunde inte åka med. Imorgon däremot, ska jag hänga med på storkalas. Min morbror och hans sambo firar 110 år (55x2), det blir säkert festligt. Får försöka tagga till under dagen imorgon, för det blir till att åka direkt efter jobbet!

Som tur är förväntas det inte vara alltför tungt imorgon. På hotellet har de nämligen, för ovanlighetens skull, mycket grupp-bokningar just nu, vilket innebär fler sk. "stanna-rum". Stanna-rum är alltså rum där gästerna stannar under flera nätter. För oss som städar innebär det mindre arbete; det behöver inte städas lika noga, i regel ej bytas sängkläder etc. Det gillas! Troligen kommer det vända på söndag dock..

Söndag? Nä det var visst torsdag..

Dagarna flyter in i varandra, har ingen koll på läget. Jag är ju ovan vid att jobba helger och va ledig mitt i veckan och sådär. Nu har jag till exempel varit ledig i två dagar ( ja jag fick en extra dag ledig, men ska jobba det passet på måndag istället) och därför har det känts som helg.
 
Fastän jag varit ledig så har det inte blivit så mycket chillande. Eftersom brorsan för tillfället är hemma och helt invalid så behöver han "hemhjälp" hela tiden. Och då blir det ju jag som får rycka in, eftersom jag är "ledig". Så det har varit ett himla uppassande; fylla på vattenflaskor, fixa i ordning stolar, värma mat, lägga om bandage..  Dessutom har jag blivit tvungen att klippa gräset och annat skojjigt..
 
Nu blir det alltså jobb i några dagar som gäller. Bara att jobba på!

Ingen bra dag

Jobbig dag på Scandic idag. Fick jobba en timma övertid, inte så kul. Mycket att göra den här veckan, är bara ledig på onsdag. När jag kom hem ikväll, vid sex nånting, kände jag mig som en zombie. Men ganska snart stod det klart att andra hade haft det bra mycket värre. Fredrik har nämligen varit på akuten idag! Under postaturen trampade han tydligen snett i en trappa och stukade foten. Så nu har han bandage och kan inte jobba på 1½ vecka. Synd om honom!

Heja Sverige

Snart är det dags för Sveriges damlandslags andra match i fotbolls-EM. Denna gång mot en annan nordisk granne. Vi får verkligen hoppas att det går bättre än förra gången! Straffarna var under all kritik!

För övrigt har jag jobbat första dan på Scandic idag, 10-16. Var fett varmt och ganska jobbigt, men gick helt okej ändå. Jag kommer bli grym på att bädda sängar i alla fall! (Fast jag antagligen också kommer få rejält ont i rygg och nacke efter dessa veckor..)

Desperat försök att bättra på brännan

I morgon börjar jag jobba på Scandic, 5 veckor. Egentligen skulle jag börjat förra helgen och jobbat denna vecka men det blev inte så. Inte mig emot!
 
Dessa sista lediga dagar har jag varit ute mycket i solen. Tyvärr tillhör ju jag de olyckliga som inte verkar ha förmågan att bli sådär fint solbränd, utan förblir vit. Eller, om jag får någon färg över huvud taget så är det röd, alltså att jag bränner mig. Jag är så avundsjuk på mamma och mina brorsor, som fort blir bruna om de är ute. Istället har jag typ fått pappas arv, som sommartid förblir kritvit om benen och kräftröd på överkroppen. Inte så vackert alltså.
 
Igår körde jag och mamma och pappa ner till ett ställe utanför Varberg som hette Kärradal. Där solade och badade vi hela dagen. Fast på eftermiddagen var det inte lika gött längre, det började blåsa ganska mycket och jag blev biten av två blinningar (?). Men det var ändå en bra dag.
 
Även idag har jag varit ute, pysslat lite i trädgården, lirat lite badminton och kubb. Sånt där man gör på sommaren. Härligt!
 
                                   Snygg solpose
                          Kärradal, södra stranden

Västerås-visit

I tisdags och onsdags har jag varit i Västerås och hälsat på en studerande vän där. Vi gick i samma klass på gymnasiet. Lite roligt är att även våra småsyskon gick i samma klass på Bäckäng!

I Västerås fick jag en gedigen rundvandring i staden, vi gick bl.a. upp på Djäkneberget där man har utsikt över hela stan. Lunchade gjorde vi på ett litet coolt café, som hade jättegod baconpasta!

Eftersom tisdagen bjöd på soligt väder passade vi på att ta årets första (!) dopp. Vi cyklade ut till ett ställe som hette Björnö, som för övrigt också är ett naturreservat. Lite typiskt var dock att när vi cyklade dit och tillbaka då var det soligt och varmt, men när vi skulle bada blev det molnigt och kallt. Men det fick gå bra det med!

Kvällen spenderades med monopolspelande, och SOM VANLIGT förlorade jag. Jag förlorar alltid! Behöver utveckla mitt strategitänk eller affärssinne kanske...

På onsdagen var vädret sämre. Vi tog därför en tur till Västerås alla köpcenter och affärsgator. Det blev lite smågrejer köpta. Bl.a. blev jag visad en toppenbutik - den hade typ allt från glas,skålar, och tallrikar till partygrejer, roliga/udda/gullig presentsaker och praktiska kontorsartiklar. Och riktigt billigt var det också! Tiger hette den - rekommenderas!

Jag har alltså haft två bra dagar med min käre vän. Det var så roligt att det blev av!

Slut på friden

Nu är hela familjen hemma igen, vilket betyder slut på friden. Fast det gör inte så mycket, för jag har fått min dos av fridfullhet idag. Har nämligen varit hos mormor och morfar hela dagen. Härligt väder med sol har det varit. Vi åt lunch hos morfars syster Lisa (93 år), även kallad "järnladyn". Hon är cool hon ska ni veta. Hon bjöd på jättego ungsgratinerad fläskfilé med kantarellstuvning. Awesome!
 
Träffade min goa kusin Nathalie också. Det var ett tag sen. Gött att ha någon jämngammal att prata om livets alla bekymmer med!

Föräldrafritt

För tillfället är det bara jag och äldsta lillbrorsan hemma. Resten är på semester-resa i tyska Stralsund/Rügen. De åkte igår och kommer hem på söndag kväll.

Sigge jobbar ju (Posten) så igår och idag har jag varit själv hemma. Gött det faktiskt. Ingen som tjatar..

Vad gör man då, när vädret är ganska trist? Jo , då nördar man Vampire Diaries ;) . Och Harry Potter-filmerna också. Jag tänkte att jag får ju passa på, jag gör ju aldrig sånt annars. Ligger i soffan och kollar på tv hela dagarna menar jag.

Igår var jag och lyssnade lite förstrött på Ulrik Munther som spelade på torget. Jag tyckte inte det var något vidare, men det är ändå kul att vara där och känna av stämningen, se om man ser någon man känner. Få ett intryck av artisten på scen. För er som vill veta kan jag tala om att Ulrik Munther ser precis lika barnslig ut i verkligheten som på tv. Men så är ju också Rasmus på luffen en av hans främsta förebilder...

Högt uppe bland träden

Hej allihopa!
 
Igår var jag med brorsan på Upzone - en äventyrspark i Borås. Jag har varit där en gång tidigare, i samband med gång-SM härrom året. Då var Rasmus för liten för att göra samtliga banor. Därför hade han nu uttryckt önskemål om att få besöka parken. Och eftersom han har en sån snäll syster så ställer hon upp!
 
Upzone består av ett antal banor där deltagarna själva får klättra, balansera över hinder och åka linbana. Allt samman i varierande höjd över marken. Dessutom fanns det en sorts mega-gunga, där man i sele slungades ut rakt i luften från 6-7 meters höjd. Det kittlade lagom gött i magen!
 
Inte var dag man åker på en träkälke uppe i luften!
Här gäller det att se upp var man sätter fötterna! Svajjigt värre var det!
                           The cool adventure girl.

Veckan som gick

Nu är jag hemma igen efter ett par intensiva kongressdagar. Trots att jag inte kände en kotte och ibland undrade vad sjutton jag hade där att göra, så ångrar jag inte att jag var med. Förutom att träffa nya människor har jag fått insikt i hur en stor organisation som UNF fungerar. Jag har fått se hur politiska förhandlingar kan gå till och lärt mig några facktermer.
 
Vid sidan av det mer formella så har det varit mycket aktiviteter runtomkring. Jag fick möjlighet att under veckan lyssna på en del föreläsningar från lite olika folk inom organisationen. Samtliga var mycket trevliga och duktiga på att prata och engagera oss lyssnare. Bl.a lyssnade jag på ett föredrag av en f.d polis och en som jobbar inom militären.
 
På kvällarna var det olika typer av festligheter som invigning- och avslutningsfest, cirkusnummer, "skumdisco", roast av förbundsstyrelsens medlemmar, kulturfestival, sommartorsdag (artistuppträdanden på torget)...
 
Annat skoj att nämna:
 
* Sten, sax och påse. En "föreläsning" från "Svenska sten-sax- påse- förbundet" och "Sten-sax-påse-spelarnas riksförbund". Ingen fattade egentligen hur mycket av det som var seriöst ( om något överhuvudtaget var det..) , men det gjorde inget, för det var grymt kul! Det var två humoristiska snubbar som lärde oss allt man behöver veta om denna eleganta sport. Jag tror knappt jag skrattat så mycket som jag gjorde under den timmen! :)
 
* Föreläsning om entreprenörsskap/"intraprenörsskap" av UNF:s ordförande Vidar Aronsson. En otroligt duktig kille som gav mycket inspiration!
 
* Tårtbakartävling. Vi var fyra stycken lag som tävlade. Ett visst antal lämpliga tårt-ingredisenser fanns att tillgå, men för att få dem var man tvungen att "köpa" dem. Därför hölls en auktion där högstbjudande alltså fick produkten. Ganska roligt att se hur budgivningen gestaltade sig!
 
 

RSS 2.0