Musiksurf

Till tonerna av First Aid Kit och Melissa Horn sitter jag och rekar lite inför nästa helg. Då ska jag nämligen iväg och tävla i Äppelbo och Malung. Surfar därför runt på sj:s hemsida, kollar upp tävlingsinbjudan och lite sånt.

Har faktiskt två helger framöver som jag ska tävla. Så prio ett just är nu att 1) undvika att bli förkyld, 2) träna på bra och tagga till, 3) hinna göra så mycket skolarbete i förväg som möjligt.

Planen för helgen är därför att börja på en inlämningsuppgift som egentligen inte har deadline förrän om två veckor. Men tummen upp för framförhållning!

Slutligen hoppas jag på att det går bra för Sverige imorgon, då det vankas Finnkamp på Ullevi! Särskilt kul blir det säkert för vår 40-årige (!) debutant Monica. Lycka till!


Starten har gått!

Har nu kommit igång med studierna. En inlämningsuppgift är dessutom gjord -lika bra att köra på hårt från början.  Ett schema för den närmsta tiden har jag också lyckats pussla ihop. Planering är ju som bekant A och O! Jag gillar att ligga steget före.
 
Nu när jag fått alla böcker och lite överskådligt kollat information om kurserna, kan jag redan gissa vad som kommer bli roligt och mindre roligt att ta tag i. GIS-kursen ser ut att bli rätt knepig, lite halvvägs-ingenjörs-varning på den.Den kommer troligen ta mest tid. Bl.a. är det ett helt dataprogram som man ska sätta sig in i, och kunna använda.
 
MKB-kursen kan nog bli något tråkig emellanåt, om det blir mycket lagtexts-formuleringar och sånt.
 
Miljökommunikationskursen däremot, tror jag kommer bli roligast, och något mer chill.
 
Detta är alltså mina första intryck av mina kurser. Och kanske får jag rätt?

Ständigt dessa förändringar

Det är konstigt att saker och ting aldrig kan få vara som det är. Allt ska hela tiden uppgraderas, bytas ut, omorganiseras. Även om tanken bakom de flesta förändringar är god, så blir verkligheten ofta en annan.  Det kan vara både jobbigt och tidskrävande att jämt sätta sig in i nya saker och system.
 
Som idag till exempel. Jag cyklade ner till skolan för att bl.a skriva ut en del papper om mina kurser. Naturligtvis har de bytt kopiatorer, skrivare och utskriftssystem på hela skolan. Jag fick alltså börja med att köpa ett nytt kopieringskort. Nästa steg var att försöka förstå sig på hur man får in pengar på kortet, för att sedan kunna använda det. Vilket var lättare sagt än gjort.
 
Efter en stund reseach och en del frustation stod det klart att jag inte skulle kunna sätta in några pengar. Anledning: jag har inget Visa/Mastercard. Detta behövdes tydligen för betalning direkt via nätet.
 
Man blir så trött. Aldrig kan nånting fungera som man tänkt sig. Så nu återstår väl att skaffa ett sånt där kort då...

Dötid..

Jag har varit lite sent ute med att fixa kurslitteraturen så jag har inga böcker ännu. Utan dem så finns det liksom inte så mycket jag kan göra än. Men de beräknas vara framme för hämtning i morgon.
 
Följaktligen har dagen varit lugn. Har passat på att göra några ärenden i stan, som att fixa busskort och boka service-tid för min cykel. Annars har jag väl hängt vid datorn och läst massa info om kurserna.
 
Planen för kvällen är att tillaga en stor sats korvstroganoff och ev. vara med på nolle-brännboll. Mycket nöje!
 

Back to reality

Är i Karlstad igen. Efter en lååång sommar. Lite småkonstigt att återvända efter så pass länge.
 
Ska nu försöka komma in i vardagen här igen. Plugga, laga mat, träna, sova. Förhoppningsvis dröjer det inte så länge innan jag får rutin på det hela igen...
 
Denna termin kommer bli annorlunda på flera sätt. 1) Jag kommer läsa fyra ( alt. tre) kurser istället för vanliga två.
2) Jag kommer börja i morgon med att läsa tre 7,5 hp-kurser. Samtliga är på kvartsfart ( under v.35-03) och på distans. Allt detta är nytt för mig. Kurserna är:
* MKB, miljökonsekvensbeskrivning
* Orienteringskurs i GIS
* Miljökommunikation för förändringsarbete
 
3) I vecka 40 kommer jag börja med en kurs som är 100% och på skolan. Den går under turismprogrammet och heter: " Natur- och kulturresurser (hållbara) för turism". Den handlar bl.a om ekoturism och friluftsliv som jag tycker låter spännande.
Jag fick denna kurs istället för projektledning, som jag tidigare skrivit lite om. Jag kom inte in på projektledning, och kände mig felaktigt behandlad, av flera anledningar. Helt klart var något skumt med antagningen till den kursen. Och inte fick jag något vettigt svar på varför det var si och så.
Men hur som helst ska jag istället läsa turismkursen fram till v.49. För er som har hängt med så kan ni nu klura ut att jag under en period alltså kommer att studera på 175 %. Vi får se hur detta upplägg håller...
 
 
 
 
 
 
 

På cykel längs Göta Kanal

                          Hamnen i Sjötorp, kanalens startpunkt vid Vänern.
                                    Vackert och rofyllt att cykla alldeles vid vattnet
 
Häftigt att åka världens minsta färja! ;)  Kostnad: 1 kr  Åktid: ca 15 sek
                     

Nästa: Lyrestad station!

Nu är jag inne på sista veckan i Borås, och sista veckan som sommarlovsledig. Åker tillbaka till Karlstad på fredag.

Men först ska jag spendera 3 förhoppningsvis trevliga dagar längst Göta kanal! Jag och min mor ska nämligen åka på en liten cykelsemester. Vi ska bo på ett mysigt hotell/vandrarhem i Lyrestad. Därifrån kan man cykla i båda riktningarna. På vägen kanske vi kör förbi ett par slussar, tar en tur med en båt eller fikar på något café. Vi får se vad vi hittar på helt enkelt!

Det ska bli skönt, att åka ifrån "stöket" här hemma och bara ta det lugnt ett par dagar. Det blir som en bra avslutning på lovet och uppladdning inför studierna!


Dagen i bilder

Jag innan loppet..
... nånstans i gröten bland alla andra 7:km:are
... och sen trött efter målgången.
 
Jag är hyfsat nöjd med loppet. Men ändå inte helt nöjd. Fast hur ofta är man det? Nåja, kort sagt hade jag en specifik tid som jag hade satt upp som mål. Tyvärr lyckades jag inte nå denna. Så jag får väl träna lite mer till nästa år istället. Men ett bra träningspass har det ju blivit idag i alla fall!

Dyrt att vara ledig!

Har varit och shoppat idag. En av flera shoppingrundor som faktiskt blivit av i sommar.

Jag är av den typen att jag snålar, eller jag menar, är ekonomisk, större delen av året, för att ha bra med pengar över. Och sedan, på typ sommaren och julen, då kan jag handla rejält. Dagens nota gick exempelvis på 1411 kr.

Jag kostade på mig att för en gångs skull köpa lite dyrare löparskor och träningskläder. I vanliga fall hade jag nog inte köpt dem men nu var det så att jag fick en väldans massa bra presentkort på Stadium och Intersport på 127-årskalaset. Och då är det ju bara att slå till!

Så i morgon ska jag allt se riktigt proffsig ut på startlinjen, iklädd nytt löparset. För då är det nämligen terränglöpning i Öxabäck som gäller. Vi brukar vara med där och springa en gång varje år. Kolla löparformen. Jag ska avverka 7 km, ni får hålla tummarna för mig!

Högstadiet

Idag började min lille käre bror högstadiet. 7:an. En stor dag!

Han var minst sagt lite orolig och nervös igår kväll. Sprang runt och vela i halva huset. Sa att han inte skulle kunna sova. Hävdade att han skulle bli nedslagen av stora 9:or, bli retad, inte kunna sätta på sitt lås på skåpet, glömma saker. Att överleva morgondagen tycktes omöjligt.

Men såklart var det ju inte så farligt. Rasmus blev tvungen att erkänna att han kanske hade överdrivit något. Istället för en hemsk dag så hade han blivit bjuden på godis av sin mentor, direkt träffat en schysst polare, varit ute i solen samt badat i badhuset. Så nu är han glad igen! ;)

Man kan ju inte låta bli att själv bli lite nostalgisk. Tänk när man började i Sandared. Ny "stor" skola ( eeh 2 våningar typ), nya klasskamrater och lärare, åka buss till skolan och mera läxor. Det var ju en del att oroa sig över! När jag börja högstadiet minns jag att vi gick värsta promenaden, med olika stationer. Det var jättevarmt och kändes långt att gå. Men det var väl ändå en bra start!

Syskonäventyr

Efter mycket om och men kom jag och mina bröder iväg på en liten tältutflykt. Ett måste på sommaren tycker jag!

Platsen för utflykten var sedan några dagar bestämd, en vacker sjö dryga 5 km mot Bredared. Vi cyklade dit på kvällen. Lite bökigt var det väl med packningen, men det gick bra det med.

Rasmus var sugen på att fiska så han tog med sitt spö och stod och meta en stund. Fiskarna var dock för smarta och lyckades flera gånger nappa åt sig betet utan att själva fastna i kroken.

Jag tog en liten simtur, och ja, något kallt var det väl.


Kallt, var det däremot också under natten, då jag och brorsan sov i vårt minimala tält. Vi båda hade nog underskattat kylan, och sömnen blev det följaktligen sisådär med.

Men det var väl mysigt ändå. På kvällen spelade vi t.ex maxi-yatzi och gjorde mat på triangiakök. Och njöt allmänt av stillheten och den svenska naturen!

 

Lördag

Har vart i Skövde idag, gått DM på 3000 m. Rätt ovärt att åka så långt för ett DM. Dessutom fick vi smörgåstårta efteråt hemma hos en av deltagarna. En med jättemycket räkor. Usch, gillar det verkligen inte!

För övrigt fortsätter mitt oflyt. Här om dagen upptäckte jag en bortglömd svart möglig banan i min ryggsäck. Det luktade vidrigt. Tyvärr kunde inte väskan räddas, trots rejäl urtvättning och vädring. Och NATURLIGTVIS var det min bra Karlstadsryggsäck, och NATURLIGTVIS fanns den inte kvar hos Stadium där jag vet att jag köpte den.

Dessutom är jag frustrerad över antagning.se . Fick nyss det andra antagningsbeskedet där det stod att jag uppgraderats till 4:e reserv på mitt förstahandsval projektledning. Jaha, okej tänkte jag då, det är väl inte hela världen. Men sen fick jag reda på att en kompis kommit in utan problem, och att hon sökt på exakt samma sätt. Det är nåt som är konstigt med det hela. Så detta får jag väl ta tag i och försöka klara upp på måndag. Att allt ska strula hela tiden!



Regndepp

Nu har det ösregnat i tre av mina tre lediga dagar. Då kan man ju inte bli annat än less.

Vad är det här för regn-sommar egentligen? Så himla tråkigt. Slutar det aldrig?

Hade värsta massa planer för semestern som jag var pepp på. Men de flesta förutsätter någorlunda bra väder. Är så sugen på att göra nånting, åka iväg, cykla och tälta, vad som helst. Men eftersom mina brorsor är tråkmånsar ( vill inte göra nånting, förutom att nörda OS 24-7), mina kompisar är inte hemma (antingen utomlands eller redan tillbaka i sina pluggstäder), mina föräldrar jobbar, vi har bara en bil nu ( som pappa jämt har)... Kort sagt har jag motflyt just nu. Inget känns skoj. Så man får sitta här och hoppas på bättre tider helt enkelt.

Go dag

Snacka om gött att få sova ut idag på morgonen och inte behöva gå upp kvart över fem längre! Mina arbetsveckor på Postverket är nu överstökade, och jag är ledig i flera veckor. Härligt och välförtjänt! ;)

Tänkte jag kunde summera min arbetsinsats lite kort. Det har som sagt blivit mycket springande i trappor och konkande på diverse tidningar och reklam. Men man får också uppleva annat som brevbärare. Ibland är ju folk ute i sina trädgårdar och dylikt, och vill gärna prata en stund. En del är vänliga och skojar litegrand, medan andra är lite mindre trevliga och gnäller på både det ena och det andra. Ibland får man fajtas med humlor som tagit sig in i bilen. Eller skydda posten och kuta över gatorna i ösregn. En gång lyckades jag köra igenom en vattenspridare...

En del söta barn som vill hämta posten kan man också stöta på, och folk som har roliga efternamn.

Allt som allt är det ett bra sommarjobb att ha. Schyssta arbetstider och lön också! ;) En rätt trevlig arbetsplats faktiskt. Bra med detta året var ju också att jag hade betydligt bättre förkunskaper och så. Samma tur, koll på rutinerna. Men nu är det alltså över för denna sommarn, och nu blir det tid över till annat!

En lyckad kväll

                                            Välkommen till 127-års-fest!
 
Lyckades tyvärr inte få till den perfekta bilden på kalasets absoluta sötnos, för denne var ständigt i rörelse! Men här är en i alla fall!
 
Rasmus höll i en uppskattad station där det gällde att spela sin kort väl...
 
... och Fredrik hade hand om boulespelet
Annars så stod väl pappa i centrum.Här med genomgång av tipspromenadfrågor, kluringar och egenkomponerad sång dagen till ära.
 
På det hela taget så blev kvällen väldigt bra! Vi käkade fika och smörgåstårta. Gick tipspromenad med frågor som handlade om mig, mamma & pappa.  Minglade runt med gästerna som var allt från grannar, arbetskamrater och släktingar. Delade ut priser för "namnbingo" och annat skojigt.
 
Dagen resulterade även i en massa presenter! Jag hade önskat mig bl.a. presentkort från sportaffärer, vilket jag också fick. Plus en del tallrikar, serveringsfat biobiljetter med mera. Gillas! Kändes lite småkonstigt att få presenter nu när jag ju inte fyller förrän i november, men jag klagar inte! ;P

Förberedelser

Vi har en del att stå i just nu. På lördag ska nämligen vi i familjen anordna storkalas! 127-år firar vi. Pappa 56, mamma 51 och jag 20 år. Om ni undrar så är detta därför att det inte blev av förra året när både mor och far fyllde jämnt.

Det är mycket att ordna. Nyss kom jag hem från Sandhults sportstuga, där jag har sysselsatt mig med att diska porslin och ställa i ordning bord. Det är nämligen där som festen ska äga rum.

Vi har planerat en massa roligheter som vi hoppas kommer gå hem hos gästerna. Ca 40-50 personer beräknas vi bli! Och ändå var det väldigt många som inte kunde komma. Det är ju trots allt semestertider och så.

Så nu laddar vi för morgondagen, för övrigt sista dan på Posten för den här sommaren!

RSS 2.0