Paris calling

Hello everyone, I am now in Paris - actually it is my last day. Tomorrow I will go to Copenhagen by train, it gonna take the whole day... I was supposed to take a nighttrain at the evening, but it was not possible for that day.
 
I am sorry that I have not updated here on the blog during my trip, but most of my readers know that it is because I have not a smartphone with internet connection... I promise I will write a lot when I am home. I also have a lot of pictures to show.
 
Soon I will go out and have my last diner in Paris. See you.

Venice calling!

Hejhej!
 
Jag vet att det ar flera som onskat att jag ska hura av mig har pa bloggen, sa nu kommer en liten halsning! Tangentbordet har ar lite knasigt, men det far bli sa. Jag ar nu i Italien, i staden pa vatten , Venedig. Har ar man minsann inte ensam som turist! Nej, stallet ar faktiskt lite jobbigt pa det viset. Mycket folk, smala grander, inga parker att chilla i. Det ar souvenirbutiker overallt. Och assvart att hitta i staden!
 
Men det ar ju anda valdigt vackert med vattnet och gondolerna. Det har inte blivit nagat gondolakande, men en battur i alla fall. Deras lokaltrafik!
 
Vi kom till Venedig igar, och lamnar det imorgon, da jag far vidare till Rom. Ska bli kul, men verkar bli riktigt varmt dar vilket inte ar att leka med. 
 
Forra veckan var jag i Prag och Budapest, det var riktigt trevligt. Tva stiliga och valdigt billiga stader. Da var det bara jag och Sophie fran Helsingborg med, sedan i gar ar vart resesallskap komplett med Johan fran Stockholm.
 
Det mesta har gatt bra hittills, fast det har blivit lite sisadar med mat och vatten emellanat. Vi ror mycket pa oss pa dagarna sa det gar ju at mycket energi.
 
Nu maste jag sluta , hoppas ni alla mar bra dar hemma! 

Tågluff!

 
Som ni troligen har anat, så ska jag alltså åka och tågluffa i sommar. Jag åker i morgon (!) och blir borta i drygt tre veckor. Att tågluffa är något jag velat göra länge, och nu blir det äntligen av. Ska bli roligt!
 
Det kommer också bli speciellt och spännande, eftersom jag ska åka med två personer jag inte känner - inte helt likt mig va? Jo, men det är sant. Tänkbara kompisar att resa med tidigare har antingen inte velat, kunnat eller haft råd, så då tänkte jag att då får jag väl ordna det själv. Så under våren har jag letat efter tågluffskompisar via reseforum på nätet, och till slut pusslat ihop en resa med två av dem. En tjej från Helsingborg, som jag träffar i Malmö i morn, och en kille från Stockholm, som vi möter upp i Venedig om en vecka. Båda är studenter och i min ålder, men det är typ allt jag vet om dem! Men jag hoppas det ska gå bra och att vi kommer någolunda överens ändå ;) 
 
I helgen har jag därför haft fullt upp med att packa och fixa med diverse saker inför tågluffen. I dag har jag nämligen inte så mycket tid över. Har precis varit och klippt mig och efter lunch ska jag till Alingsås, där jag ska göra lite uppföljnings-"jobb" från praktiken.
 
Framöver så får vi se om det blir något skrivet här, jag ska försöka få till några rader när vi är på internetcafé eller så. Men annars hörs vi i början av juli, då utlovas massa med bilder! 
  
               Interrail är det som gäller!
                Lite kontanter är ju bra att ha!
 

5 juni

 
Här kommer lite bilder från "sista dagen med gänget"; 
 
På torget var det världens-mat-tema.
Vi fastnade vid Storbritannien och mängder med läckerheter (fugde-bitar)
 
På kvällen samlades ca halva klassen för att säga hejdå efter dessa tre år tillsammans! 
Kommer bli konstigt att inte ses i höst igen!
 

The Karlstad farewell flower

 
 

Avslut

I går avslutade jag min tre-åriga universitetsutbildning i miljövetenskap. Idag lämnar jag Karlstad bakom mig. Kanske för gott. Den insikten har slutligen slagit mig. Känns lite ledsamt, men också smått otroligt.
 
I fall jag ej kommer tillbaks till Karlstad och Rud, så har jag i alla fall lämnat ett märke här. Jag kom nämligen på härom dagen att jag ju måste göra mig av med min krukväxt. För sent kom jag på att jag kunde gett den till min kära granne Anna-Lisa. Istället fick jag för mig att jag skulle plantera den i skogen. Sagt och gjort! Den är nu planterad uppe på en kulle, med utsikt över staden. Satt i jorden med mina egna händer. Kanske kommer jag tillbaka och får se om den överlevt. Vem vet, den kanske blir en sån där invasiv art som förstör hela ekosystemet? Det vore ju inte så bra, men jag tror sannolikheten för det är rätt liten...
 

Rationalisering

Idag har jag skrattat lite åt mig själv, för idag har jag verkligen varit precis som min pappa. När han åker iväg till stan så har han alltid massa saker han ska göra. "Man måste rationalisera", heter det. 
 
I eftermiddas var jag likadan. Tog cykeln och trampade iväg för att bocka av min digra att-göra/att-köpa/-lista. Det var ett tiotal grejer att ordna. Lämna tillbaka böcker, fråga om busskort, växla pengar, köpa special-tvättmedel... Jag hann även med att förbruka mitt sista klipp på badhuset. Det var gött att få simma av sig lite. 
 
Annars har väl de senaste dagarna bestått av diverse olika saker. Har passat på att vara ute mycket nu när jag haft chill med plugg (förbereda och öva på en muntlig presentation). Varvat det med att vara inomhus och packa (på fredag bär det av "hemåt" igen), försöka äta upp all mat i kyl och frys och planerat inför tågluff. Det slår mig att jag nog ej berättat så mycket om mina sommarplaner, men det kommer ett inlägg om det i helgen - I promise! 

RSS 2.0