Still waitning..

Fick inte reda på tentan idag. Men däremot att det var hela 12 st, 1/3 som inte klarade den! Inte för att jag kommer vara en av dem men ändå, tråkigt! Måste ju va jättejobbigt att få göra omtenta , nu när vi har så mycket att göra på denna kursen!

Så jag får vänta ytterligare lite till med att få veta hur det gick. Nåja, jag är som sagt inte orolig i alla fall.
Är för tillfället grymt nöjd att jag läst natur/miljö på gymnasiet. Det underlättar mycket just nu, att ha en sådan bra studiebakgrund. Det är väl också därför en hel del misslyckades på tentan, de har inte så mycket förkunskaper inom naturvetenskap och kan därför inte dra fördel av det.

Nepp, nu ska jag käka lite middag/kvällsmat. Jag har nyligen kommit på att jag måste äta upp allt jag har i frysen innan juni, då jag åker hem till Borås under sommaren. ( Stänger då av frysen). Så jag får väl börja nu och se vad jag hittar för nåt gott!

v.16

Söndag kväll. Ännu en vecka till ända!

Veckan har gått fort. Har hunnit med det mesta av det jag hade tänkt i alla fall :)

Förutom en hel del pluggläsning har det blivit en tripp till Karlskoga, musikal på Wermlands opera och "studiecirkel" med ett par klasskamrater i bibblan.

Vi har börjat med ännu ett projektarbete ( i grupp), som denna gången ska handla om en vald förorening och en specifik hälsoeffekt eller dylikt. Jag ska va med Karlskogabrudarna Joss och Emma, och det var därför jag var där och snackade lite om arbetsupplägget. Vi ska skriva dryga 5 sidor "vetenskaplig text" om bromerade flamskyddsmedel och dess påverkan på hormonsystemet. Känner mig inte så pepp på detta arbete eftersom jag har en massa annat att göra (känns det som i af, som att läsa massa sidor i kursböckerna). Men vi ska nog ro i hamn det ändå.  Vi får hoppas på konceptet "motion creates emotion". ;)

I torsdags var jag på musikal med Emelie. Vi utnyttjade ett gå 2 betala för 1-erbjudande och biljetten kostade därför bara 82,50! Och dessutom var musikalen jättebra! Den hette "next to normal" och handlade om en till synes på ytan vanlig familj. Men snabbt insåg man att det inte stod rätt till, mamman var psykiskt sjuk och detta drabbade hela familjen i en negativ spiral. Den var väldigt gripande och med starka karaktärer. Och alla var grymt bra på att sjunga! Ja, den var verkligen sevärd!

Nu laddar vi för en ny vecka, den börjar i morgon med att vi kommer få reda på tentaresultatet för förra kursen! Det har nämligen gått 3 veckor nu vilket är deadline för rättning. Så det blir ju lite spännande...


Läget

Idag var det start för något som kallas för "Karriärveckan" på universitetet. Det innebär att det denna veckan är en massa öppna föreläsningar om jobbsökande, företagande, forskning m.m. På onsdag är det också "Hotspot-dagen" där många företag och arbetsgivare är samlade vid montrar som man kan besöka. Tyvärr har man ju rätt mycket annat att göra under veckan, så vi får se vad som hinns med. Jag tycker i alla fall att man bör vara där lite grann, och ta tillvara på att det kommer bra gästföreläsare och sådant.

Därför har jag idag varit på flera föreläsningar, en om CV, en om vad som väntar en under en arbetsintervju och en som var på engelska. Den sistnämda gick jag på bara för att det kan ju vara bra att höra lite engelska när man har chansen. Det var dock menat för typ utbytesstudenter, det pratades om skillnader i olika kulturer och om hur man jobbar i Sverige kontra andra länder. Men det var lite kul ändå. Det diskuterades svenskarnas obligatoriska "fika" , ordet "lagom" och den något udda fixeringen vid ålder och födelseår i tidningsrubriker och i dagligt tal.

Det har inte blivit så mycket plugg idag. Det lilla jag läste mellan varven ville heller inte fastna . Jag läste och läste men kom inte i håg vad jag läste. Så då var det inte så mycket idé att fortsätta med det under eftermiddagen.

Tänkte nu istället kolla på "Mästarnas mästare". Är sjukt kul att det är tillbaka igen, premiären var visst igår. Jag har glömt vilka som skulle vara med, men hade för mig att det var flera roliga och såna man känner igen i alla fall.

Ha de göööött

Solens återkomst

Solen har återvänt till Karlstad ( där den hör hemma ;)  ) efter en vecka med en hel del regn. Härligt härligt var det att träna rundan runt Sundsta idag, fint väder piggar alltid upp! Och på eftermiddagen blev det lite plugg ute i solskenet.

Tänker på brorsan och undrar om han också har det varmt och skönt i Portugal just nu. Har ingen aning om vad för väder det är där? Men han ska ju inte behöva ha långkalsonger på i alla fall... 

Avslutningsvis vill jag passa på att gratta min bästa morfar som fyller hela 88 år idag! HURRA HURRA HURRA! Familjen har nog varit där och firat, jag hoppas de hälsade från mig också!



Glade morfar med kusin Nathalie på mitt 18-årskalas.

Fredagen den 13:e (!)

Idag har jag varit inne hela dagen och pluggat duktigt. Har inte vågat gå ut eller hitta på något, det är ju otursdagen... ;) Nä, men jag har gjort fiskgratäng i min microvågsugn också. ( den typ enda maträtten jag kan göra i micron ). För er som vill veta! ;)

Snart ska jag åka och simma hade jag tänkt. Måste utnyttja mitt 10-kort på badhuset lite oftare nu för det går ut om exakt en månad. Jag tänkte att det borde ju inte vara mycket folk på en fredagskväll. Eller? Hoppas i alla fall inte det ,jag ogillar när det är massa sega gubbar ivägen i bassängen.... 

Längtar också efter att få sitta lite i bastun efteråt! Ha det!

Mycket på G..

Ojoj, nu händer allt på en och samma gång känns det som.

Tiden börjar rinna ut för att slutgiltigt bestämma mig för vilka kurser jag ska söka till hösten. ( Har ju en fri termin, 30 hp ). Jag lyckades under påskhelgen komma fram till vilka jag skulle vilja läsa - projektledning, miljökommunikation och en GIS-kurs, men tydligen så måste man välja fler kurser. I fall man inte kommer in på de man valt o.s.v. Så nu måste jag sätta mig ner igen och rangordna och hålla på. Sjukt jobbigt! Hatar att välja!

I skolan ska vi strax dra i gång med ett projektarbete där en föroreing och ett problemområde ska väljas. Har ingen aning om vad jag ska välja för något och det måste också bestämmas snarast...

I dag fick jag min andra kursbok, så nu har jag fått nästan 600 sidor till att läsa, utöver de hundratals sidor som återstår av boken vi även hade i förra kursen. Denna kursbok har dessutom inga bilder, ingen färg, bara engelsk minitext och grå rutor. Japp, riktigt pepp är man på att ta itu med den..

En rolig grej som dock hände idag var att jag och Emelie köpte billiga biljetter till en musikal-föreställning nästa vecka. Hoppas det blir skojjigt!

Där hemma händer det också grejer. Idag har lillbrorsan åkt själv med flyg (!) till Portugal för träningsläger med "de stora grabbarna". Fick höra från mamma att allt hade gått bra, tur det! Får förhoppningsvis höra mer från honom om nån dag.

"Vi" ( eg.  mamma och pappa) har också köpt ny bil har jag fått höra!  Det blev tydligen snabba puckar sedan vår annars pålitliga Skoda Octavia började krångla rejält. Så nu är den tydligen utbytt mot en blå Mitsubishi! Blir spännande att få se den nästa gång jag kommer hem till Sandhult.

Men nu är det dejt med kudden som gäller. Nattinatti!


Happy Easter! Joyeuses Pâques! Frohe Ostern!

Glad Påsk!

Hoppas ni har/haft en bra påsk, alla där ute!

Min påsk firades som sagt här i Karlstad, i en liten annorlunda tappning. Jag och mamma bojkottade janssons frestelse och annat traditionellt ( delvis för att jag inte har någon ugn), åt i stället thaimat, pizza, grekisk sallad... Men vi hade i alla fall mitt påskpynt, påskmust, godis och ägg!


Gofika på stan på påskafton. Det blev en påskmuffin såklart!


Vädret var soligt och fint för det mesta, fast lite kyligt. Snövädret som invaderade på långfredagen blev som tur var inte långvarigt...

Det blev några promenader för att röra lite på oss, ( eftersom vi typ åt hela tiden ). Vi var i fina Mariebergsskogen och i omgivningarna där jag bor.



På påskafton träffade mamma en skojjig pratglad 87-årig gubbe på bussen. Det slutade med att jag fick ett par gratis foppatofflor av honom! Lite lagom random sådär..


Vi kollade på "Påskparaden" i stan, vilket tydligen var en stor och traditionell tillställning här i Karlstad. Halva stan var typ där och tågade med sina barn och barnbarn, som var utklädda till påskkärringar, kycklingar och allt var det var. Exempelvis såg vi en ursöt liten pojke med brandmanskläder! Tåget leddes av en orkester som glatt trummade och trumpetade så det blev riktigt paradstämning. Kul att titta på!
Därefter var det underhållning på torget, främst för kidsen. Det sjöngs massa käcka visor där man skulle dansa, hoppa och klappa händerna.


Lite halvt kaos vid paradbildningen...


Orkestern spelar på torget i solskenet

När vi inte var ute lagade vi en massa mat i lägenheten, frossade i Anna-Lisas "Svensk Damtidning"s kungaskvaller, fixade lite tråkigheter som att deklarera och städa micron.

På påskaftonskvällen spelade vi Maxi-Yatzi. Inte helt lätt med mamma som i alla fall under denna helgen har haft minne som en guldfisk... Hon hade tydligen stora problem med att räkna till tre. Senilvarning!! Ni vet, man ska ju slå tärningarna 3 gånger, men detta fick jag påminna mamma om mer än 5 gånger!! ( hon slog då bara 2 gånger och trodde hon slagit 3.. ) Det hade i alla fall jag roligt åt!

Sist men inte minst har det varit gött att slippa plugget för ett par dagar och bara vara ledig, och dessutom få lite hjälp med matlagning och diskning. Najsnajs!



Påskpepp :)

I morgon åker häxorna till Blåkulla och lilla mamma kommer upp hit till mig i Karlstad. Blir första gången jag firar påsk nån annanstans är på Björkvägen 6 tror jag!

Vi får väl se vad vi hittar på. Det skulle visst vara något firande på torget på påskafton i alla fall. Om det är fint väder kan vi ju alltid vara ute. Nåja, tidsfördriv kommer nog inte bli något problem..

Har lånat sängmadrass från snälla Anna-Lisa. Fick de senaste numren av "Svensk damtidning" också. Så jag kan läsa om allt kungaskvaller och om prinsessan Estelle. ;) Ja hon är för go´ Anna-Lisa!

Har fixat och donat lite grann i veckan för skojs skull. Lite påskstämning ska det allt va!






Tentaklar

Tentan är skriven, gick nog helt ok. Men som vanligt var den inte alls som man kunde förvänta sig. Det var nästan bara korta sakfrågor, och flera var helt onödiga/irrelevanta med tanke på vad som borde varit kursens viktigaste innehåll. Som tur var klarade jag mig bra på flera frågor för att jag läst natur.

Efter tentan "firade"  jag genom att åka till stan och påskshoppa på eftermiddagen. Måste ju fixa till så det blir lite påskfeeling! Köpte påskägg och fjädrar och små kycklingar. Cyklade och hämtade lite björkris i skogen och ordnade en riktigt prydlig påskris-dekoration i fönstret. Ni kanske får se bild någon annan dag.

Helgen tillbringades som tidigare nämnt i Örebro. Det var ganska intensiva dagar, men en handfull tjötiga småungar att försöka hålla reda på. ;) Det var allt lite gnäll och tvärtemot, men gick väl okej ändå. Jag hade ju inte huvudansvaret i alla fall.

Roligaste var ju lätt när vi skrämde skiten ur kidsen med spökshow á la Agneta. Det var på lördagskvällen som de yngre tjejerna av någon anledning börjat oroa sig för spöken och andar. De hade dessutom fått tag i en app, som alla hävdade kände av spökens existens och kunde avläsa deras position på en radarskärm. Så de sprang runt i huset och skrek när spökena "kom nära". Detta höll på ett bra tag, och vi ledare försökte förgäves övertyga dem att det var bullshit. Men de skrämde upp varandra mer och mer och det hela blev bara töntigt och jobbigt till slut. Men då tänkte vi skoja lite med barnen och Agneta smög sig ut med ett lakan över huvudet och knackade på fönster och sprang förbi köksdörren ( glasdörr). Och ni skulle hört vad alla skrek! Det var så jäkla kul! Jag och mamma till en av tjejerna vek oss av skratt medan småtjejerna och även min fege lillebror skrek och dukade ner bakom köksbänken!

Annat skoj var besök på äventyrsbadet, badminton-och-bordtennisspelande, besök av Sven Blomkvist och hans löpband, att vi bokstavligen bodde mitt ute i ingenting och att båda mina favoriter vann i Gladiatorerna!

Lite bilder får avsluta dagen, nu ska jag ta igen lite tv-tittande. Hejsvejs!








RSS 2.0