Uppdrag slutfört

I förmiddags var jag på "pressträff" med Alingsås Tidning, igår var det med Alingsåskuriren. The lokalkändis is back on the road! ;) 
 
Som sagt, mitt arbete här i Alingsås är över. Hela sex veckor har gått i rasande fart. Jag tycker det har varit en mycket lyckad period! Riktigt kul att alla verkar nöjda med mig också. Har fått jättebra omdöme av min handledare Fredrik, något som jag absolut tar med mig in i framtiden! :)
 
Det kommer nog bli konstigt att direkt på måndag sätta tänderna i c-uppsatsskrivande, på plats i Karlstad. Att gå från en daglig gemenskap på en arbetsplats till en ensam tillvaro framför datorn i lägenheten/skolan. Att gå från att bo själv igen med vad allt det innebär. Att inte kunna läsa dagens BT på morgonen och kolla på tv i soffan. Men människan är ju en väldigt anpassningsbar varelse. Så jag antar att jag kommer in i gängorna igen...
 
 

Relax

Nu kan jag slappna av lite grann. På förmiddagen redovisade jag mitt projekt/arbete för berörda tjänstemän, och det gick hur bra som helst. Härligt! Jag känner mig nöjd, stod faktiskt och pratade i en halvtimma. Alla var positiva och det ser ut som det även kan bli en bra fortsättning på det hela.

Till eftermiddagsfikat har jag dagen till ära tagit med mig kladdkaka. Tänkte först ta med den i morgon, i och med att det är min sista dag då, men ändrade mig. Flera på min avdelning är borta i morgon, och eftersom jag redovisade i dag så passar det väl också bra med lite kaka på det. :)

Nu ska jag bara skicka in en liten sammanfattning om min praktik till skolan, och syssla med lite smågrejer i morgon. Det blir bra det!


Sol i Alingsås

Idag borde man ju egentligen sitta på en uteservering i caféstaden (Alingsås är lite känt för sina många caféer) och njuta av solen. Men istället sitter jag här på kontoret som vanligt...
 
Jag var ute en tio-minutare vid lunchen i alla fall. Man behöver D-vitaminerna nu efter allt det här grå och regniga! Hoppas vårsolen har kommit för att stanna. Eftersom det inte varit någon vettig vinter så kan det lika gärna bli vår nu tycker jag!
 
Jag är i princip färdig med mitt praktik-skrivarbete. Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på resten av dagen och i morgon.. Det hela ska redovisas på torsdag förmiddag. Jag har nästan skrivit färdigt det jag tänkte göra på fredag.. Nåja, jag kommer väl på nåt. Kan ju sitta och lura på min C-uppsats annars, som drar igång nästa vecka. Blandade känslor inför det!
 
 

15.15

Ska alldeles strax sluta för dagen på praktiken. Har tagit mig friheten att gå en timma tidigare för att det är fredag, och för att jag ligger bra till med mitt arbete. Vid denna tiden om en vecka är praktiken slut, tänk att tiden gått så fort!
 
Ikväll vankas det stand-up på Folkan med Rasmus. Vi ska lyssna på, och förhoppningsvis ha riktigt roligt åt, David Batra och Robin Paulsson. Ser fram emot det! :)

En helg med släkten

Denna lördag och söndag har det blivit mycket småprat med diverse släktmedlemmar. Igår var morbror och hans sambo här på fika. Och idag var det fördelsedagsfirande för farfar och faster. Vi var typ tjugo pers i ett vardagsrum, liiite småtrångt så där. Och ett himla babblande. Var man tyst och bara lyssnade så hördes verkligen surret från alla olika konversationer. Men det är så min släkt är, och det är ju trevligt!
 
Födelsedagstårtan passade ypperligt även för att fira herrarnas stafett-guld i OS. Sverige har nu tagit dubbelt guld i skidstafett, helt otroligt! Det har ju blivit en hel rad silver och bronsmedaljer också, jätteroligt! Tyvärr kan vi hemma inte se något alls på OS, vi har inte kanalerna. Synd tycker jag. 
 
Egentligen skulle jag varit med och tävlat i SM i gång igår, men blev ju inget med det när jag varit sjuk precis. Har fortfarande lite hosta och trötthetskänsla kvar. Men brorsorna var där, det gick helt okej för dem. De vann båda sina klasser, som vanligt var det ont om medtävlare. Nä, det ser inte ljust ut för gångsportens framtid...

Sjukdomstider

Jag skyller dålig update här på bloggen på sjukdom.
 
För några dagar sedan började jag få ont i halsen och i helgen hade jag en vad jag kallar "flimmerattack" som resulterade i jobbig huvudvärk. Igår eftermiddag kände jag mig hängig och kände att risk fanns att jag kunde bli sjuk. Och det var korrekt. Idag har jag stannat hemma från praktiken med kraftig förkyldning och lite feber. Blir troligen hemma i morgon också. Tur att jag har det mesta på datorn så att jag kan jobba lite hemifrån om/ när jag orkar.
 
Min morfar har också brottats med en enveten förkyldning med hosta. I lördags hade han åkt på 40,4 graders feber, så det blev ambulans till sjukhuset. Sådana höga temperaturer är ju att ta på allvar, särskilt när det gäller gamla människor ( morfar fyller 90 i år!). Så vi var lite oroliga. Jag, mamma och pappa var och hälsade på honom på söndagen, då mådde han efter omständigheterna bra. Förhoppningsvis skulle han få komma hem igen på fredag.
 
Sjukdom kommer ju sällan lägligt, vilket stämmer även denna gång. I och med detta missar jag ju gång-SM inomhus i Växjö på lördag. Attans! Jag som känt mig hyfsat i form och lyckats undvika förkylning hela hösten/vintern! Och så kommer den nu. Jaja, sånt är livet...

Onsdag

Sitter just nu vid mitt skrivbord på praktikplatsen och känner mig trött. Bortsett från ett kort möte på förmiddagen har jag varit inne på kontoret hela dagen. För en gångs skull är det riktigt fint väder. Inte så uppiggande att då sitta vid andra sidan fönstret och titta ut på folk som är ute.
 
I måndags var jag och inventerade på en förskola i Sollebrunn. Det gick ganska bra, fast det var svårt att få reda på en del saker. Jag använder ett väldigt detaljerat material från Svenska Naturskyddsföreningen, massa grejer att undersöka och fråga efter. Nu i veckan har jag försökt sammanställa allt detta.
 
Jag har fått reda på att flera av mina klasskamrater också fått jobba med liknande kemikalie-projekt på deras praktik. Kul! 
 
Dock kan det bli lite enformigt. Jag sitter just nu vid datorn typ hela tiden, och skriver rapport. Jag får akta mig så jag inte blir för trött på det inför C-uppsatsen...

RSS 2.0