Ibland får man faktiskt lov att skryta lite

Vet ni vad? JAG FICK VG PÅ TENTAN! Sjukt nöjd! Det trodde jag inte! Jag visste att jag skulle bli godkänd, och det är ju det absolut viktigaste, men jag hade ju ingen aning om hur de bedömer. Så jag blev glad!

Både facit och "betygsfördelning" för tentan har lagts ut på its learning ( skolplattform) och där kunde man se att 6 st fick VG, 16 st fick G, och 11 st fick U (underkänt). Alltså blev en tredjedel inte godkända -låter inte det mycket? Synd om dem som kommer få göra omtenta i december eller vad det var. Det ska jag nog ha som främsta mål, att inte få IG på nån tenta så man kommer efter, det måste väl va sjukt jobbigt?

Sjukt jobbigt är också det här himla projektarbetet ibland. Har vart på skolan både igår och idag och träffat gruppen, men vi får inte så mycket gjort tillsammans typ. Dessutom va en inte där för han jobba, och den andra dök heller inte upp i lördags. Sånt är något frustrerande. Längtar så tills detta är över, på tisdag ska det lämnas in och på torsdag ska vi opponera. SEN kan jag slappna av. Då kommer också mamsen, pappsen och lillponken ( hehe) på besök ! :)

För övrigt kan nämnas att jag har sjukt ont i kroppen sedan provträning på gym i fredags, att jag måste stryka mina skrynkliga nytvättade tröjor och att jag nu ska kolla på Gustavsson 3 tr.
Tjohej!

Fokus på ljusglimtarna!

I såna här tider, när det är mycket att göra och kan kännas tungt emellanåt, får man ta till sig alla de små positiva grejer som faktiskt händer. Så det tänkte jag göra!
T.ex är det ju skoj att:

* Jag i förrgår fick en biobiljett av Posten, som tack för att jag jobba där i somras. En nice överraskning!

* Alla de 5 seminarierna som vi haft under kursen är överstökade.

* Tv6play finns! Hade ingen aning om detta. Nu kan jag kolla på nya 2½ men också, man klarar sig ju alldeles utmärkt utan tv ju! :)

* Det finns folk som tänker på mig därute! Här om dagen fick jag sötaste brevet från min kära mormor, och från min kusin! Är jätteroligt att få brev och höra hur ni andra har det!

Sist men inte minst så var jag på en mycket lärorik och häftig tillställning i måndags. I Karlstad arrangerades "Globala veckan" och i måndags var temat "Klimat och säkerhet". Visste om detta för flera veckor sen och tänkte jag skulle gå, men sen glömde jag av det. Men så kvällen innan fick jag synd på ett argt, och nästan desperat meddelande skrivet av vår lärare där hon uppmanade oss att ta chansen och gå. Så då blev det så!

Dagen bestod av helt gratis föreläsningar på Karlstad CCC ( congress culture center) och det var massa coolingar där. Martin Hedberg, känd meterolog, Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen samt Europeiska miljöbyrån, Christian Parenti- en amerikan som skrivit en bok m.m Dessutom fick vi höra en exklusivt föreläsning via nätet från Natos högkvarter i Bryssel!
F.d. statsministern Ingvar Karlsson skymtade i publiken och konferenciern var ingen mindre än Bo Landin, f.d programledare för "Naturen", vetenskapsjournalist och naturfilmare.
Här kommer lite bilder från detta! Observera att bilderna sällan blir bra vid såna här tillställningar,men i alla fall.


Bo Landin


Mikael, amerikanen samt en kvinna från " International strategy for diseaster risk reduction".


well well..

Blä. Humöret går upp och ner just nu, p.g.a. det här projektarbetet. Ena stunden känns det ganska bra;  det är rätt intressant, jag har information, har skrivit en del, kan nog få ihop det, gruppen är okej. Men nån timme senare har motivationen rymt och jag tänker; orkar inte, förstår inte, vet inte vad jag ska ta med, gör de andra nånting osv osv.

Igår va jag i alla fall och klippte mig, något som verkligen behövdes. Har säkert tjôtat om det i 2 månader. Här ser ni resultatet: ( som vanligt blir man ju aldrig bra på bild men ni kan väl bara observera längden på håret )


Känns gött med lite lagom långt hår igen. Det va så himla slitet, hade nog inte klippt det sen studenten (?!). Blev helt OK ändå.

Nu taggar vi för morgondagen med ännu mer projektarbetsplugg, samt träff med gruppen i bibblan kl.13.00. Yey!

Congratulations to dear Miss E :D

Detta inlägg blir en grattishälsning till min kära kamrat som numera håller hus i den stora staden. Hoppas att DU ser detta, tusen grattis på 19-årsdagen!

Kommer ihåg första gången jag träffa dig, när jag nervöst klev in i DEN STORA GYMNASIESKOLAN och in i GF-klassrummet. Minns att jag blev imponerad när du presenterade dig själv, du verkade så seriös och smart. Och det är du ju! :)

Sedan dess har så mycket hänt. Vi spenderade hela tre år i Bäckängs korridorer, släpade oss upp i alla trapporna vareviga dag, konkandes på diverse häften och böcker, tjôta om alla lärares mindre bra sidor, skratta tillsammans åt ibland mindre bra skämt... Listan kan göras mycket lång.

Nu är det andra tider, vi båda befinner oss på nya äventyr i universitetens djungler på skilda orter. Men jag hoppas vi ses snart, du kommer väl hem till jul?

När jag tänker på dig tänker jag engagemang och kämpaglöd. Och att du är otroligt ambitiös.

Hoppas din dag blir super!





Vackra höstdagar


Tänkte egentligen bara visa en liten höstbild. Den är från igår när jag cyklade hem från stan. Idag är vädret ännu bättre, riktigt soligt och fint. Dock har jag vart inne mest hela dagen, det är så tråkigt! Skulle helst vilka va ute på en långpromenad i skogen eller nåt annat härligt men istället blir det plugg vid datan. Håller just nu på att förbereda tisdagens seminarium, vilket är det sista för denna kursen! Handlar om den kemikalie-cocktail som vi utsätts för hela tiden i vår vardag. Ämnet känns helt OK, har ju läst en del toxikologi med Bengan redan :P Dock måste jag komma på en bra diskussionsfråga, och det är alltid lika lurigt!



Mera inredning :)

Go kväll.

Efter dagens sväng i stan kom jag hem med ett sprillans nytt halvårsbusskort, ännu en lånad HP-bok, en söt plansch samt en dyr fast förhoppningsvis bra bordstablett. Det är grejer det! Fixade och donade lite med planschen och till sist fann den sin plats ovanför mat/skrivbordet. Blev awesome!

Funderar på att åka ner nån annan gång och köpa en till plansch. Va på Gallerix och det fanns en del att välja mellan. Inte så fasligt dyra, den som jag köpte i dag kosta 39 kr. Men det piggar verkligen upp att ha nånting på väggarna, alla mina är ju helvita och tråkiga.

Detta var dagens roliga. Jag kom ju inte undan dagens projektarbetande för det. Men men, jag fick en del gjort i alla fall. Var till och med lite roligt och intressant emmellanåt. Innan man återigen trasslade in sig i dessa forskarbegrepp, källhänvisningar och annat kul.

För alla nyfikna så kommer lite bilder från dagen:


Planschen. Var ju bara så söt!!!



Uppfräschningen av min plugg och käkhörna. Vad tycks? Det vänstra bordsbenet som för närvarande är grönt ska bli svart, så att det matchar snyggt.

Hoppas alla mår bra därute, och ha en fortsatt trevlig afton! Själv ska jag laga mat och sen kolla "Skavlan" och "Helt magiskt" och äta kiwi.

Hard work

Håller på för fullt med projektarbetet. A lot of things to do.

Önskar att dygnet kunde ha lite fler timmar. Den räcker inte till när man ska läsa och skriva en massa intelligenta saker hela dagarna och dessutom laga mat, diska och allt annat. Min hjärna är full av vetenskapliga engelska texter om lax. Vi har delat in lite arbetsuppgifter i gruppen, och jag ska fokusera på laxodlingarnas ekologiska effekter. Intressant va? Vad sägs då om detta?

"A global assessment of salmon aquaculture impact on wild salmonids"  Eller "Salmon aquaculture and coastal ecosystem health in Chile: Analysis of regulations, environmental impacts and bioremediation"

Jaja, det känns i alla fall någorlunda bra nu jämfört med i början av veckan då allt det här verkade helt omöjlgt. Det är fortfarande tufft, vi ska skriva minst 5 sidor var och tiden är knapp. Så det blir en hel del pluggande denna helgen, tyvärr. Men förhoppningsvis ligger jag ganska bra till då så jag inte behöver jobba ihjäl mig nästa vecka.


En mycket snygg bild på mig i arbetartagen. NOT

Trötter

Är redan trött fast klockan bara är halv nio. Får väl gå och lägga mig tidigt för jag vill sååå läsa ut min Harry Potter-bok! ( Flammande bägaren)

Anledningen till att jag är trött är säkert för att det blir så mycket data-sittande, och det lär inte bli bättre framöver. Har nämligen rivstartat direkt efter tentan med projektarbete som ska va klart på typ 2 veckor! Fattar inte hur detta skall gå till. Min grupp, jag och tre killar, ska i alla fall jobba med fiskodling. Började igår med att söka info och det finns så himla mycket om allting. Men det är himla jobbigt för nu är allt så seriöst, faktan ska komma från riktiga forskningsvetenskapliga artiklar som är publicerade i hyperavancerade tidskrifter. Man trasslar in sig i skolans databassystem och får fram mängder av artiklar som man försöker läsa och förstå nånting av, men alla är på engelska och på massa sidor och man vet inte vad det är de kommit fram till egentligen. Men jag får väl försöka hitta nåt vettigt nånstans.

En annan grej är att jag inte tränat på riktigt på länge vilket också gör att jag känner mig så seg. Först blev jag ju sjuk efter jag varit hemma i Borås. Efter ett par dagar av snorande och hostande blev jag bra igen. Trodde jag. Tränade lite smått, var OK dan efter. Men sen börja jag få ont i halsen om mornarna så jag inte våga träna nånting. Men jag hade bara halsont på morgonen, och sen kände jag absolut ingenting på dagen. Är fortfarande så. Vet inte hur jag ska göra, för när jag träna lite en dag så blev jag sämre i halsen morgonen efter. Så himla enerverande är det i alla fall!

Skaparverkstad :D

Tjenare!

Denna helg har jag bl.a. vart en sväng i stan och handlat lite smått och gott, samt avverkat några "stolpar" på vägen . :P  Jag köpte en liten burk svart hobbyfärg för att jag fått en idé om att måla lite grann. Så det gjorde jag! Kolla in detta: :)



Anslagstavlan fick en ny fräsch svart inramning. Passar utomodentligt bra på väggen nära gardinen.
Sen börja jag med bordet! Är inte färdig än, får ta det lite i etapper, men grönt ska bli svart! Skojit, fast man får lite ont i kroppen när man ligger/sitter i konstiga målarställningar...



För övrigt så tänkte jag ju ha en chill-dag i lördags för att ta igen mig lite efter tentan. Fast jag är inte så duktig på att göra ingenting och vips så var jag i färd med storstädning, matlagning och allt det där igen! Nåväl, kanske kan chilla nån annan dag..

Nu är det över

Puh, nu är första tentan avklarad! Är nu ganska trött men har käkat och vart en sväng i affären. Köpte choklad och glass! Detta ska nu avnjutas till Idol och jag ska bara softa! Härligt!

Själva tentan var rätt jobbig men hanterbar. Svarade på alla frågor, var kanske några man inte va helt hundra på men vad gör det! För övrigt så var det värsta strikt allting jämfört med vanligt prov på gymnasiet. Det var lite högskoleprov-feeling. Man skulle ha med sig legitimation, sitta på speciell angiven nummerplats i värsta stora skrivningsssalen, man fick inte ha sitt pennfack på bordet (?) och sånt där.

Men nu börjar IDOL snart, trevlig kväll allesammans!


Japp, exklusiv megagod noblessechokla ska det va!

Dan före dan

I morgon är det alltså dags för min livs första tentamen på universitetet! Känns i alla fall bra att jag delar denna nya upplevelse med de flesta i min klass. Har fått reda på lite mer i alla fall, det kommer tydligen va 9 frågor, och man kan få 4 poäng på varje. 4 frågor har Pär gjort ( föreläsare, naturvetenskap) och resten har Hilde gjort ( föreläsare typ samhällsämnen -miljöhistoria, + etik ). Detta fick jag reda på igår då jag åkte ner till skolan ett par timmar och plugga lite med ett par andra tjejer i klassen. Det var bra, vi kunde slå våra kloka huvuden ihop och diskutera och så. Samt tjöta lite annat.

Tror att jag har ganska bra koll ändå, har ju i alla fall läst hela boken, antecknat lite och vart på alla föreläsningar. Det har vart ganska svårt att veta vart man skulle börja dock, det är ju så mycket! På gymnasiet då kunde det ju va kanske motsvarande 2 kapitel i boken som man kunde plugga in och lära sig det mesta. Men det går ju inte här när man har 5 ggr så mycket - en hel bok, + alla föreläsningar som inte sällan har helt annat fokus än boken.

Nåväl, jag har i alla fall inte pluggat ihjäl mig eftersom jag lever än. HAHA Nej men skämt åsido, förhoppningsvis har jag pluggat lagom mycket och på rätt saker. Det lär jag få reda på i morgon i alla fall! :S

Så jag hoppas alla sitter och håller tummarna och önskar mig lycka till! Ska skriva från 14-19, på en fredag, helknas. Jaja, jag får hoppas det går bra och så får jag längta till efteråt då jag kan slappa till Idol!

Hetaste studentmat-tipset

VA INTE KRÄSEN! Det är vad som gäller serru... Alldeles för en stund sedan käka jag upp alla mina läckra rester jag kunde hitta i kylskåpet. Här kommer en detaljerad redogörelse för de som är mycket intresserade av mina matvanor.. :P

Portion 1: Bulgur, fusk-fisksås, lite fiskbitar från helgen.

Portion 2: Bulgur, resten av fisksåsen, bacon.

Portion 3/ efterrätt :P  köttfärs och gurk-,tomat-paprikabitar i  mexpitabröd.

Havredryck till maten

Mycket läckert!

För övrigt idag så har jag överlevt ännu ett litteraturseminarium ( bara 2 kvar nu :) ) , gick dock inte så himla bra. Vi hade inte fått några frågor eller nåt att fundera/ förbereda oss på , och jag är inte så bra på att spontansnacka. Dessutom var texterna vi hade ganska flummiga, med en hel del filosofibabbel. Fast de var ändå ganska intressanta. De va skriva av typ ekofeminister och de kom med flera olika infallsvinklar och perspektiv på saker som var tänkvärda.

Annars så är det väl tentan på fredag som nu är prio 1. Men det är väl lugnt, har ju bara en bok á 383 sidor, 15 föreläsnings-powerpointer och säkert 30 sidor anteckningar att plugga på!

Hej så länge!


Leta stolpar :)

Ännu en helg över.  Det är konstigt -ena stunden segar sig tiden fram men i andra fullkomligt rusar den iväg. När man ska laga mat till exempel. Himla tid det tar! Igår slog jag till och stekte fisk, blir inte så mycket av den varan nuförtiden. Alaska Pollock blev det, som först skulle "halvtina"( ?) som det stod på paketet, och sen vändas i ägg och ströbröd. Jobbigt eftersom man har typ en halvmeter diskbänk att röra sig på.

Har lyckats kurera mig någorlunda mot förkyldningen. Druckit citronvatten och apelsinjuice och honungsvatten och käkat kiwi. Har vilat med min kära Harry Potter-bok emmellanåt, läst igenom texten vi ska ha på seminariet på tisdag. Och så har jag vart ute lite, och med stor entusiasm sysslat lite med min nya "hobby". Några av er kanske minns att jag skrev om en karta - " Friska Karlstad" en gång för ett tag sen. Som visade massa kontroller i form av stolpar som man kunde leta upp lite här och där. Tävlingen slutar 19 okt råka jag få syn på, så ja tänkte jag kan väl köra litegrann på skoj fram tills dess! :P

Hittade faktiskt hela 3 stycken, . I samband med letandet efter den andra kontrollen hamnade jag på en jättefin kyrkogård! Den va enorm, väldigt välskött med häckar och blommor och oerhört mysiga små stenbelagda stigar man kunde vandra runt på!


En röd - min första :P     Röd betyder medelsvår


Och två lätta gröngölingar   

Självömkan med rockig touch

Näsan rinner, nyser all the time, kliar i halsen (rethosta) lite ont i huvudet och himla trött. Så är min dag idag.

Jag va lite sjuk i går med, men det gick i vågor. Ibland kände jag mig hyfsad pigg ungefär som vanligt, men ibland va jag trött och hängig. Orkade i alla fall med att eliminera min stora tvätthög på förmiddan så att jag nu har härliga torra och rena handdukar m.m. Sen sov jag lite. På kvällen kände jag mig hyfsat okej så jag gick på "Tackfest Mink".

Mink är ju som sagt miljövetarnas förening på skolan och de var de som höll i nollningen. Denna fest var till för att avtacka dem och det var vi nollor ( numera 1:or) som skulle arrangera. Vi hade bestämt tema ROCK och tillsammans gjort upp lekar och planerat mat. Jag hade en lek jag skulle hålla i, och det klart att alla nollor skulle va med. Så det var egentligen ingen snack om att jag inte skulle gå, men ändå visste jag nog innerst inne att jag kanske borde stanna hemma och gå och lägga mig tidigt och sånt. Men men, jag pallra mig alltså dit, till en lokal på Kronoparken.
Det var rätt roligt till en början, många såg riktigt rockiga ut och vi pyntade den icke allt för fräscha lokalen till ett riktigt festligt place.

Senare var det dock inte så roligt länge. Musiken blev högre, och jag blev tröttare. Trodde nästan jag hade feber. Så till sist åkte jag hem med bussen och undra varför i hela världen jag åkte dit för.

Hursomhelst här kommer lite bilder:


Svart outfit och rockiga associarer letades fram    

Elgitarren och den grymt lilla rockiga förstärkaren :)

Jag och tanterna

Hejhopp!

Träning,litteraturseminarium och sopmöte har det blivit idag. Låter väl trevligt va?

Jo, det är så att de ska byta sophanteringssystem i mitt hus, och då va det info-möte om det i "Ruds servicehus". Tänkte att jag får väl pallra mig dit då. Där inne satt massa folk, boendes på Horsensgatan 2 ( mitt hus), 26 och 48.    Jag lovar; 90 % är pensionärer, de flesta är tanter med rulatorer. Första gången man verkligen försod att det här är verkligen pensionärsområdet i stan. Det är som en pensionärsby jag bor i - " i rulatorernas land" som min käre moder sa. Alla 65+:are och jag satt alltså där och lyssna på en kvinna som prata om att man nu skulle sortera ut matavfallet i speciella papperspåsar i gröna små korgar som vi allihopa skulle få, att det körs till Jönköping för att göras till biogas och blahablaha. Det kändes som Karlstad är nååågot efter Borås, som ju haft skitbra sopsortering i en väldans massa år. Men men, bättre sent än aldrig!

Litteraturseminariet idag gick hyfsat bra faktiskt, det handla om svensk naturvård/naturvårspolitik. Vi skulle ha läst en sammanfattning av en regeringsskrivelse och fundera över en del frågor, samt komma på en egen diskussionsfråga. Det var rätt svårt, för om själva texten fanns egentligen inte så mycket att diskutera tyckte jag. men det löste sig bra, vi hade en väldigt aktiv sem.ledare som prata på.

Ska lägga mig tidigt för nu under kvällen och eftermiddan har jag känt mig lite hängig. Fy sjutton om familjen lyckades smitta mig i helgen - då jäklar!!!

"Hemma" i Karlstad igen...

Nu är jag på plats i Karlstad igen efter en helg i Sandhult och Borås. Mycket god mat har det blivit-mumsmums! Jag hade själv fått önska mat och dessa önskningar gick verkligen i uppfyllelse i form av klyftpotatis och kyckling, "Helenas köttbullar" ( italienska köttbullar med citron och kanel) och en god fiskgratäng. Riktigt härligt väder har det också varit - ÄLSKAR dessa fina höstdagar, ser de som en kompensation för det himla tråkiga och regniga augusti då jag var ledig i somras..

Tråkigt var dock att halva familjen var mer eller mindre risiga; förkylda och trötta. De gick och la sig tidigt, i alla fall på fredagskvällen, så det blev att man fick sitta och kolla på Idol själv. Typiskt, eftersom det ju var sällskapet man delvis åkte dit för. Pappa hade kört nattpatrull, så han hade i alla fall en anledning. Men bättre tajming kunde man ha haft.

Tågresan hem gick bra, Borås-Herrljunga-Hallsberg-Karlstad. Inga förseningar -wihoo! Nu har jag käkat det jag kunde skrapa fram i skafferi och kylskåp ( hade ju ätit upp det mesta innan jag åkte), och är ganska trött. Det kan ju vara otroligt sövande att sitta på ett tåg!

Så nu är det bara att dra i gång med min vardagslunk igen, så nu ska jag kika lite på det vi ska göra i skolan imorn.

Ha det!



Byebye Sandhult, ses till julen!

RSS 2.0