Kongress

Från och med idag, och till söndag kommer jag antagligen ha fullt upp. Med vad vet jag inte riktigt än. Jag ska nämligen vara med på en kongress. Genom en slump blev jag tidigare i vår vald som "ombudsersättare" för UNF  Värmland och därmed inbjuden till denna tillställning. Just nu håller massa folk från IOGT NTO-rörelsen på att resa till Borås för att vara med på kongressen med dess tillhörande aktiviteter. Vad jag har hört så är det drygt 1000 pers som kommer vara där, från alla delar av Sverige. Så det kommer nog märkas att det händer något i stan.
 
För min del är det bara att hänga på, har inte så mycket koll på vad egentligen kommer ske. Men den som lever får se!

Nya tv:n på plats

För drygt en månad sen gick vår tv sönder. Så när jag kom hit från Karlstad i början av juni, peppad på att äntligen kunna se på tv i soffan igen, var det bara att glömma!
 
Men i morse fick vi vår nya tv installerad! Numera sitter den smidigt på väggen och vi slipper alla apparater och sladdar! Det är så fint så! Vi får väl inviga den ikväll.  :)
 
 

Midsommar

Midsommar 2013 firade jag med familjeutflykt och egenkomponerad trerätters middag. Först var vi på ett ställe som hette Årås kvarn. Där vandrade vi en naturskön slinga på fyra kilometer. Så mycket grönska och vackra blommor! Runt midsommar är nog den svenska naturen som bäst.
 
Jag och brorsan fick också en liten biologilektion, längst stigen fick vi nämligen i uppgift att namnge diverse träd. Det är bedrövligt att jag glömt av så mycket från skolan, det var knappt jag kunde rönn! (jag ursäktade mig med att rönnbären inte fanns på trädet..)
 
I Årås stötte vi också på en lada där det hölls loppis av ett tyskt par. Jag fyndade en vas för 10 kr, och brorsan hittade bl.a lite tallrikar. Loppis är rätt bra alltså!
 
Efter trippen i Årås åkte vi ut till ett bonnigt "glasscafé/butik". Det var inte riktigt som vi hade föreställt oss men glassen var awesome! Jag käkade två kulor med hallon och hasselnöt. Vi köpte även med oss ett paket kokosglass(!) hem. De hade också försäljning av lite egengjord sylt, saft etc. Bl.a. fanns det en dryck av björksav, som tydligen ska vara "naturens egen energidryck". Det lät spännande så vi köpte en flaska.
 
Senare åt vi alltså middag hemma, jag hade satt ihop en läcker meny. Mina övriga familjemedlemmar är ju inte överdrivet matintresserade, så om det ska bli något speciellt så är det jag som får ta initiativet!
 
Lite bilder!
 
 
                 Fridlyst orkidé
 
 Brorsan framför en mega-ek. Över 300 år gammal och ca 5 m i omkrets!
 
Björksavsdrycken och min förrätt; Örtgazpacho med citronfärskost  :)
 

Chokladboll XL

Helgen i Dalarna bjöd bl.a. på en massa god mat och läckerheter. Exempelvis avsmakades en chokladboll XL, den var seriöst större än en tennisboll! Vi käkade också rabarberpaj à la Hansson och en utsökt lyxig buffé på Sixten Jernbergs museum.
 
Självklart måste vi också förbränna dessa kalorier, det gjorde vi genom att tävla. På lördagen prövades ett nytt koncept, nämligen stafett! Fyra gångare gick varsin sträcka , tillsammans blev det en mil. Svängen ställde upp med ett starkt lag och levde upp till förväntningarna och tog hem segern. Jag agerade här fotograf och "lagkapten".
 
Jag gjorde mitt lopp på söndagen, det gick bättre än förra veckan men tiden blev inte särskilt imponerande. Fast vem bryr sig liksom. Jag får väl försöka träna på lite bättre under sommaren, SM går ju sent i år!
 
 
 
 

På gång igen

Nu är det dags för lite gångtävling igen. Förhoppningsvis går det något bättre än förra helgen. Denna gång beger vi (syskonen Sandmer) oss mot Dalarna, närmare bestämt Malung och Malungsfors. Det brukar va trevligt, och de pratar ju så gött där uppe.
 
Det ser ut att bli soligt imorn men regn under hela söndagen. Typiskt, för det är under söndagen som jag kommer gå mitt lopp. Hur som helst är det läge att börja packa nu. Kanske ska göra som brorsan och sätta på musik så det blir lite roligare!

Dag 2

Det kändes betydligt bättre på Scandic idag. Jag börjar få lite koll på rutinerna. Trodde att jag inte skulle hitta till alla dörrar och lokaler. Men det gick bra. Idag var det två tjejer som gjorde sin första introduktionsdag, och igår när jag hade min första var det en tjej som gjorde sin andra. Så vi är några stycken som är nya och som kommer jobba ungefär samtidigt senare i sommar. Känns bra det!
 
Dagens lite roliga grej var att det fanns kvarlämnat dricks i ett rum som jag städade i. Det fick jag behålla. 2 st amerikanska dollar var det, lite coolt tyckte jag!
 
Vi bestämde att jag ska dit en dag i nästa vecka också. Så att jag får ytterligare lite tid att komma in i det hela innan det är dags att börja på riktigt i juli!
 
 

Dag 1

Efter en första introduktionsdag på nya städjobbet på Scandic är jag sådär trött och snurrig i huvudet av all information och nya intryck. Det är en massa dörrar, en del koder och nycklar, mängder med detaljer och specifika tillvägagångssätt. Förhoppningsvis blir det hela lite klarare i morgon.
 
Nu ska jag försöka mig på att somna någorlunda tidigt. Trött är jag, det är inte det, var nära att somna under Färöarna-matchen ( Sverige var ju pinsamt dåliga, det var inte direkt uppiggande). Men det finns ju alltid risk att man ligger och tänker på en massa som skett under dagen när allt är såhär nytt och att man inte somnar för det. Nåja, sovkudden väntar!

Bläää

Dagens gångtävling tycker jag vi glömmer. Det gick skitdåligt, ännu sämre än jag förväntat mig. Inte kul alls.
Det enda som var bra var att jag fick en fin äggskärare som pris.
 
På grund av tävlingen har jag missat dagens stora händelse - prinsessbröllopet. Fast det känns inte så noga med Madeleine. Jag kollade på Victorias och Daniels bröllop, det var fint, men hon är väl lite av folkets favorit. Man kan också sympatisera mer med den forne gymägaren Daniel Westling från Ockelbo än vad man kan med finansvalpen Chris O´Neill från USA. Tycker jag i alla fall. Nä usch, jag tycker han ser så gammal och tråkig ut. Men men, det är ju Maddes val. Nu är de i alla fall man och hustru!

Lite om det senaste

Det blir ett litet inlägg, ska snart i väg till farfar och hans "flickvän" och kolla på Sverige - Österrike-matchen. I morgon är det gångtävling i Växjö, vi får se hur det går för formen är ju inte den bästa. Har blivit för mycket plugg och stillasittande den senaste tiden istället för bra och effektiv träning.
 
I onsdags tog som sagt brorsan studenten. Den var en fin dag. Fett jobbigt dock att trängas med alla människor med plakat och annat i solgasset. På eftermiddan hade vi en del av släkten hemma och käkade god mat och underbar tårta.
 
Därefter har jag varit en sväng i Karlstad. Jag och pappa tog bilen upp för att hämta mina kläder och annat jag behöver under sommarn. Det blir en hel del grejer faktiskt. Jag fick köra lite grann också, gick helt okej. Bra det, eftersom jag kör så grymt sällan nu för tiden. Klenis som jag är fick jag dock ont i högerfoten (av att hela tiden ha foten på gaspedalen), så jag körde ej så länge i taget. Vi kom tillbaka till Borås och Sandhult vid lunch idag, och resten av dagen har jag spenderat utomhus. Vi satte upp badmintonnätet och jag lira lite med brorsan. Det är ett sommartecken för mig!
 
 

Sommarlov!

Nu har jag gått på sommarlov! Några timmar tidigare än beräknat dessutom! På dagens opponering saknades flera personer, vilket ledde till att vi kunde köra på och vara färdiga innan lunch. Inte mig emot! Perfekt med lite extra tid att fixa i ordning allt inför dagens tåg-hemresa.
 
Det som är synd numera är att man inte har någon traditionell mysig skolavslutning. Ingen samling i någon aula, kyrka eller annan lokal, inga sjungna sommarsånger eller aktiviteter med klassen. Den tiden är förbi. Nu är det bara att efter sista avklarat kursmoment säga tack och adjö, ses om några månader igen! Nåväl, mycket troligt är dock att jag kommer få lite dejá vù- känslor imorgon när brorsan står på Bäckängsgymnasiets trappa och sjunger. Tänka sig, för bara två år sen var det jag som stod där med studentmössan i hand!

Den hemlige agenten

Igår när jag var ute och solade på gräsmattan utanför lägenhetshuset så kom två små pojkar framspringande till mig. De hade varsitt leksaksgevär och var på jakt efter tjuvar att skjuta. Det var ett himla liv, de sprang runt hit och dit med dessa gevär som lät som "motorcyklar".  Målet var typ att skjuta alla "och begrava dem sen". Jag tyckte det lät lite väl hårt, jag sa till dem att de kunde ju ta tjuvarna till fängelset istället. Det blev någon slags kompromiss. Och helt plötsligt var jag deras hemliga agent och skulle hålla koll på tjuvar åt dem. Ja tänka sig vilka äventyr man kan hamna i! ;)

RSS 2.0