Julgåvan

Ciao!

Idag har jag pluggat nästan hela dagen, sådär roligt. Men jag tar välbehövliga pauser också såklart. På förmiddan tog jag en promenad till Blomsterlandet, och det var kul! Var jättestort där inne och fullt med massa underbara blommor och dofter. Fick en stark lust att köpa alla deras julgrupper - de var så fina!
Köpte en liten blomma till min granne Anna-Lisa som tack för all hjälp jag fått sen jag kom hit. Det tyckte jag hon var värd! Hittade en julstjärna för endast en tjugolapp, det dög alldeles utmärkt för ändamålet. Anna-Lisa blev glad och jag fick komma in ett par minuter och kolla på hennes typ 100 tomtar. Hon är en riktig samlare -på allt verkar det som! :)



Tänkte häromdagen på Bäckäng vs Teknis och så får jag höra att det blev inställt i år! Man fick tydligen inte tåga med skolan till Boråshallen - vad är det för dumheter! Det klart man ska, det gjorde ju vi på "min tid" och det var riktigt nice. Det ska va lite pompa och ståt, och trafiken kan väl ta en annan väg eller nåt. Fast det är tråkigt med folk som förstör; kastar ägg och liknande. Säkert var sånt inblandat. Tråkigt var det i alla fall tyckte jag!

Nu blir det julkalender och sen är det snart läggdax, imorn kl.7 ska jag tvätta!

Bättre sent än aldrig?!

Fick en liten kul grej med posten idag. En grattishälsning från Börje och Marianne, från Mexico! Kan bara undra när det skickades egentligen? Men bättre sent än aldrig, så tack så mycket! :)

Nedräkningen för hemresan mot Sandhult har börjat. Är inte långt kvar nu! På torsdag eftermiddag lämnar jag Karlstad bakom mig och om inte SJ ska krångla ( nu är det ju inte snöoväder, men man vet ju aldrig..) så är jag i Borås på kvällen. Ska bli roligt, LÄNGTAR!!!

Före det ska jag dock jobba på så mycket jag orkar med plugget och fixa och dona med packning, tvätt och sånt. Direkt efter den mördande hemtentan i torsdags så var det bara att dra i gång igen. Man var väl inte sååå pepp på fredagen när vi fick instruktioner om att vi ska göra ett projektarbete på sisådär 10-12 sidor under julen. Tema: strategier för en minskad klimatpåverkan.

Men den dåliga motivationen fick helt enkelt läggas åt sidan, det var bara att sätta igång. Nu har jag i alla fall hittat en del info och har börjat skriva lite, så det känns helt okej ändå. Försöker tänka att ju mer jag gör nu desto mindre behöver jag göra sen!




Mycket gång på gång...

Go kväll.
Tänka skriva ett litet inlägg till er alla gångare där ute. Hoppas nån läser! :)

Det är mycket som händer på gångfronten har jag fått veta. Brorsan har tydligen varit på träningshelg i Eskilstuna nu i helgen, hoppas han haft det kul och tränat på bra!

Gång"kollegan" Anders slog nyligen juniorrekord på 5000 m , helsjukt, jag tror inte jag ens springer så fort ( 21.30) och är nu i Portugal på träningsläger. Läser intresserat hans lilla följetång på svängenhemsidan, och säger bara -oboy! 133 km var han uppe i den senaste veckan , inte illa! Tänk om man hade haft den motivationen, själv är jag för tillfället nöjd om det blir ett par km i veckan...

Såg också att min blogg var länkad från hemsidan, tummen upp för den Börje! Kul att det verkar finnas visst intresse för den :)


Det börjar visst bli sent så det får skrivas mera nån annan dag. Go natt!


Hemtentan

Nu är det kväll och hemtentan är inskickad sedan några timmar. Är fortfarande sjukt trött och min hjärna är mos.

Har suttit vid datorn och skrivit i 8 timmar, det var helt stört. Från 8 till 17, med en timme paus för lunch och en snabb promenad. Fast flera i klassen vet jag satt non-stop, alltså 9 timmar, och skippa att käka. Funkar ej för mig i alla fall!

Tentan var otroligt jobbig, värre än vad jag trott. Hittils har man gått med tanken om att de nationella proven i gymnasiet var det värsta i skolarbetsväg, men icke! Hemtenta tar garanterat hem priset - i alla fall den här!

Provet var 8 uppgifter tror jag, några för varje område. ( Miljöpolitik, miljörätt och miljöekonomi). Det var väl vad man kunde förvänta sig. Men inte att det krävdes så förbaskat mycket att skriva! För varje uppgift fanns krav för hur lång texten skulle va. Det kunde va allt från ½ A4 till flera sidor! Ni får tänka på att man skriver på dator också, jag hade vanliga storleken 12 på texten. Jag hade problem att på flera frågor få ihop tillräckligt för den undre gränsen! Det säger en del eftersom jag nästan alltid brukar skriva mycket. Men man vill ju skriva sådant som är relevant och inte bara en massa strunt att fylla ut texten med? Nä, det var helt orimligt att man skulle skriva så mycket som krävdes för vissa frågor.

Sammanlagt blev det drygt 10 sidor text. Herregud säger jag bara.

Men nu är det över i alla fall och jag kan inte vara annat än nöjd ändå. Jag hade pluggat på bra och gjorde så gott jag kunde. Mer kan man ju faktiskt inte göra.

Nu blir det belöning med lite glass, julkalendern och 2 ½ men. See ya!

Luciatankar

Ingen luciastäming här inte. Regnet smattrar mot fönsterrutan och inget luciatåg att kolla på. Boring.

Är lite nedstämd idag. Har lite huvudvärk som med största sannolikhet beror på spänningar i rygg och nacke. Har försökt massera lite och sitter just nu med vetekudde på axlarna. Skönt men hjälper nog tyvärr inte så mycket. Siggis skulle vart här, han har ju läst/läser klassisk massage i skolan - han skulle säkert fixa det.


Eftersom stämingen inte vill infinna sig så får man tänka tillbaka istället. Har en hel del julsång-texter sparade från åren då luciakarriären var aktuell. Ett häfte är från 2003, jag var med i luciatåget i kyrkan innan lussecupen ( innebandycup). Härliga tider. Fick förresten reda på att lille Rasse precis spelat cupen, och vunnit med sitt lag. Grattis! Skoj att traditionen håller i sig, jag undrar om det var många lag i år? Om jag hade vart i Sandhult hade jag vart där och kollat. Lätt.

Enligt mamma hade Rasse också vart uppe 05.00 i morse för att åka och lussa på Volvo, precis som vi gjorde i 6:an. Hehe, kan tänka mig att den slöfocken var något trött då...

Ett annat häfte är från luciatåget i högstadiet. Några låtar med julkören också. Haha, de va rena slumpen att jag va med där. Men lite kul var det, och jag minns Sandgärdskolans aula.

Från Bäckäng har jag inga lucia-uppdrag. Man var så nöjd med att kolla på de andra, främst esteter, som sjöng så fint varje år.

Och så i år, sitter jag i lägenheten i Karlstad och försöker minnas nåt vettigt från de 1020 sidorna vi läst ( japp, jag har räknat och fört statistik på detta ;) ) och repetera anteckningar ur ett helt kollegieblock till en tenta på torsdag. Något seeegt. Får i alla fall fika med lussebulle och pepparkakor sen.

Men men, är väl bara att sätta igång igen, med "eftermiddagspasset". Wish me good luck!

PS. Har köpt en blomma idag också! :) Gick in och kika lite i en blomsteraffär här på Rud som jag ej varit i. Tänkte se om de hade nåt litet sött. Blev en liten röd vanlig, ja , vad-den-nu-heter . Är ju kass på blommor. Vad jag minns så kräver den ej så mycket skötsel så förhoppningsvis klarar jag av den i en vecka utan att ta död på den! DS.









11.12.11

Helt okej dag. Fint väder har det varit, var ute på en joggingtur på förmiddan. Tänkte springa i Rudskogen som vanligt men efter 2 minuter gav jag upp. Var för isigt på stigen - typ livsfarligt!

Så istället blev det en improviserad asfaltsrunda. Utforskade lite nya områden. Hamnade i Södra Kroppskärr där jag sprang en bit längst Kroppskärrsjön, som var väldigt fin. Stötte på startskylten på Klarälvsbanan och följde den ett tag på hemvägen. Trevligt!

Matlagning, städning och lite plugg har det också blivit. Funderat lite över upplägget nästa vecka. Föreläsning i morgon, men sen egen studietid fram till torsdag då det är hemtenta. Vet inte om jag ska vara orolig för den, man har ingen aning om hur den är upplagd, men vad jag vet än så länge kommer man sitta med den ända från 8  till 17. Det verkar ju mindre roligt. Men men, är väl ingen idé att oroa sig! Vi får hoppas det går vägen helt enkelt!

Ha en bra vecka!

lördagslunk

Tjao!

I dag har jag faktiskt lyckats hålla fingrarna borta från pluggböckerna hela dagen! Har läst ut allt jag ska och lite till för flera dagar sen, skrivit och antecknat som en tok. Därför sa jag till mig själv i morse att nej, idag ska jag inte studera någonting!

Har en viss tendens att bli nästan rastlös och otålig om jag inte har något som jag absolut måste plugga på. Men nej, bestämde alltså att detta får bli en pluggfri dag! Gick ändå förvånansvärt lätt att fylla dagen med massa annat. Hade tänkt att jag inte behövde göra någonting speciellt den här helgen, kanske t.o.m. ta det lite lugnt! Men nää, det är ju inte min melodi!

Har tränat, dammat och skurat golv, skrivit julkort, testat att laga mat i microvågsugnen ( fiskgratäng - gick bra faktiskt! ), skypat med familjen, sorterat tvätt. Säkert har jag glömt något.

Tiden har faktiskt bara sprungit i väg idag. Fast det KAN ju bero på att jag inte gick upp förrän halv 10. Hade käkat färdigt frukosten vid kvart över. Det är ganska tragiskt att hela tre timmar redan gått förlorade innan man ens hunnit blinka. Men jaja, lördag har jag som sovmorgonsdag, så då får det bli som det blir.

Nu funderar jag på hur jag ska spendera kvällen. Helt magiskt har ju slutat och likaså Skavlan som jag har haft som vana att kolla på på lördagar. Nepp, tror allt jag ska mysa lite med att kolla på gamla Pelle svanslös-julkalendern, det är ju grejer det!



Familjehälsningar och klirr i kassan :)

God eftermiddag!

Dagen såg i morse ut att bli en riktig tråk-dag. Utanför fönstret blåste det och regnblandat snö höll som bäst på att försöka dränka marken i slask.  I Metro varnades för mer oväder, snö som ska dra in över landet och orsaka kaos i trafiken.

Men som tur var hade dagen mycket mer än så att erbjuda!

Efter en timmas morgonplugg stack jag ner till gymmet. Kändes riktigt bra, kämpade på med vikterna. Härligt att känna musklerna arbeta, magövningarna som jag kör sist i passet är på väg att ge resultat - 6 pack -here I come! ;)

Senare hämtade jag ett brev jag fått på "Ruds spel och post". Hämtingslapp kom i går med tydliga ledtrådar om vem det kunde vara ifrån. Mycket riktigt var det från familjen där hemma och jag blev så glad! Det var fyllt med roliga artiklar från Borås Tidning, ett julkort, lite julgodis ( dock gillar ju inte jag skumtomtar , det borde Rasse ha vetat... :P) och ett brev från pappa! Åh, det var roligt men tyvärr efterföljdes det av en stund med stark hemlängtan och jag fällde t.o.m. en liten tår över er där hemma som tänker så på mig!

Sen kom dagens post med ytterligare överraskningar. JAG FICK BOSTADSBIDRAG FRÅN FÖRSÄKNINGSKASSAN! Detta innebar 200 kr extra i plånboken för november och december, men för jan-maj 2012 kommer jag få 500 kr/mån! Jippie!

Till i kväll har jag planerat god tacos och därefter är det dags för FINAL i Idol och Fredrik Reinfeldt som gäst i Hellenius hörna. Det är ju kalas!

Nice nice fågelbajs! ( höhö var bara tvungen! ;P )


Tack Försökringskassan!






Brrr..

Hey! Idag kan jag nog säga att det varit första riktigt kalla dagen. Lite snö på marken, tunnt lager med is på Sundstasjön, rökångor ur munnen när man andas. Men ändå väldigt fin dag med solsken!

Har trots kylan avverkat ett gångpass på dryga timmen - va lite stelt och gick väl kanske inte helbra, men pigg och glad efteråt är man!

Plugg hemma har det också blivit, kommer vara det nu framöver till hemtentan om en vecka. ( förutom en föreläsning på måndag ). Håller just nu på och plöja igenom miljöekonomiboken. Ibland är den jobbig med en massa diagram som man inte förstår, men för det mesta så är det lärorikt. Känner igen en del från miljökunskapen med Bengan, samhällskunskapen med Anna och även lite från matten med Mats! Det är alltså en del som fastnat i skallen som tur är! ;)

Om ni undrar varför jag helt plötsligt börjat blogga så ofta så är det för att jag haft ytterst god planering, ligger bra till med studierna så då finns det lite tid över till annat!



Bild tagen från mitt fönster i dagens solsken. Snön syns knappt på bilden men det finns litegrann.


Första snöfallet

Hajhaj!

Kände mig lite smått galen idag, cyklade till skolan helt frivilligt i snö och kyla. Japp,första snön föll under natten här i Karlstad. Det syns knappt, men ändå. Nån annan som har snö hos sig än?

Föreläsningen med Mikael idag var riktigt fartfylld - munnen går i ett på den mannen! Man får intrycket att han är otroligt duktig och kan massor. Lite läskig var han dock då han inledde med att "dyka på oss" med jobbiga följdfrågor och nästan ställa oss mot väggen.  Hmm, det här med miljöekonomi kan nog bli spännande...

Satt kvar i bibblan ett par timmar, tänkte hålla mig borta från lägenheten tills fyra. Anledningen: en snubbe skulle komma och göra en OVK  ( obligatorisk ventilationskontroll ) i huset.

Fick alltså cykla hem i mörker idag, det var nåt nytt. Kände mig sådär härligt udda när jag trampa på med hjälm på huvudet och reflexväst utanpå jackan. Lite nerdy kanske men vadå, man vill ju inte omkomma i en patetisk bilolycka bara för att man är korkad! :)

Cykla lugnt!

Uppdrag : Julstämning

God kväll kära läsare!

Nu är ännu en helg över här i Karlstad - varför går just helgerna så himla fort?

Har hunnit med en del i alla fall, roligast var att fixa med att piffa upp lägenheten lite. Köpte de där julgardinerna jag skrev om, de är nu uppsatta tillsammans med diverse pynt och pyssel! Blev riktigt mysigt eller vad säger ni?







Helgen har varit go´, bra balans mellan tråkigt och roligt. En snabbresumé:
Lördag: Pluggade lite i skolans bibliotek ( är så himla lungt då) , va på gymmet. Snackade lite på Skype med de där hemma. Såg den rafflande semifinalen i Idol och höll tummarna för Amanda F.
Idag: Tagit en löprunda i Rudsskogen, handlat, skrivit brev. Pluggat nån timme. Julpyntat.

Ska nu kolla på julkalenden som för övrigt är jättebra ju!

Ser faktiskt fram emot veckan som kommer, nu ska vi börja med miljöekonomi, och bl.a. ha Mikael Karlsson som föreläsare ( ordf. SNF) - är ju häftigt!


Håll i hatten - nej hjälmen!

Årets hittils blåsigaste dag tillbringades på ett pappersbruk i Skoghall ( Stora Enso ). Det var studiebesök som gällde, med rundvandring och föreläsning. Vädret var hemskt-  kallt och blåsigt som attan. Vi fick hålla hårt i våra tilldelade "ByggareBob-hjälmar" för att de inte skulle flyga iväg. Självklart gjorde ju dock min det, mitt minihuvud är ej lämpat för sådana hjälmar!

För er som undrar så ligger Skoghall en liten bit sydväst om Karlstad. Jag kunde som tur var åka med i lärarens bil, slapp krångel med buss och så för en gångs skull.

Lukten runt bruket var inte alltför hemsk, man har ju en viss erfarenhet från tiden med GF och besöken i Gässlösa och Sjöbo vattenverk ;)

Bilder tagna från ett slags utsiktstorn på bruket:




Det var alltså jäkligt stort. Bruket använder 0,7 % av hela Sveriges el - det ni!


Nu ska det undersökas om julkalendern kan ses på SVT Play, i så fall måste jag ju kolla!






RSS 2.0