Hej Horsensgatan!

Jag är tillbaks i min lilla lya. Den må vara liten och utan bekvämligheter - men den är ändå min och jag får göra vad jag vill i den. Är rätt gött.
 
För de som ej hänger med i svängarna (Varför är hon tillbaks i Karlstad, hon har ju pluggat färdigt?), så är tanken att jag ska stanna här i tre månader till. Sen blir det good bye Värmland. Under denna tid ska jag läsa två distanskurser. Allra helst ville jag läsa en kurs på plats här i Karlstad, vilket är anledningen till att jag ej sagt upp lägenheten under sommaren. Men nu kom jag inte in på kau-kursen (projektledning). Eftersom jag har 3 mån uppsägning så tänkte jag att då vill jag gärna vara här tills den tiden löper ut.
 
Dagens happening var kvällens avsnitt av Vem vet mest där en bekant var med och tog hem hela spelet! :) Själv kanske jag kunde en tiondel av frågorna...

Det går mot höst

Klockan är 21.25, och det är beckmörkt ute. Vädret är opålitligt med regnskurar och kalla vindar. Sommaren verkar ha gett upp nu. 
 
Som bot mot en del av detta har jag varit och hälsat på en god vän i Eskilstuna. Vi har inte setts på länge, så det var kul och välbehövligt att vi till slut fick en lucka som passade oss båda. Det blev en massa härligt, avslappnat men också seriöst prat. Vi jagade också getingar, tog promenader och såg på Idol - som nu firar 10-års jubileum. Det är inte många som fortfarande tycker programmet är kul och värt att titta på - men jag är som bekant en av dem. Helt sjukt att det fortfarande finns så många galningar som på allvar tror att de är nästa Idol...

Äta bör man...

Har alltså varit ledig denna veckan. Detta har resulterat i en del matlagning, främst veggie:
 
"Gröna plättar". Med bl.a. spenat och salladslök.
Kokospanerade quornfiléer, ris, och mango-böngroddsallad.
"Randig paj", med skinka, tomat och broccoli
(innan sås hälls över och formen sätts in i ugnen)
 
Jag har även gjort flera omgångar egengjord dajmglass - som är sjukt god! :) 
 
 

Slutstädat på Scandic!

 
 
Gjorde sista arbetsdagen idag, 10-16. Avslutade med att göra 34 toaletter (alla rum på en våning) - bara att gilla läget. Från och med imorgon är jag i alla fall helt ledig. Ska bli gött. Jag har ju egentligen inte varit det än i sommar. Först var det ju en intenstiv tågluff på tre veckor, och sen fem veckors jobb på det. Så nu får det bli lite lata dagar tycker jag. Ska försöka komma i form med träning också.

Blandad kompott

Hejhej allihopa!
 
Hoppas ni få men trogna läsare har tyckt det varit roligt att läsa om mitt äventyr i Europa. Det blev kanske lite väl detaljerat ibland, men det blir lätt så när jag skriver dagbok.
 
Tiden sedan jag kom hem har bestått av en hel del jobb (städar på Scandic). Bäddning av sängar, dammsugning och städning av toaletter har fyllt mina dagar. Tur att det inte är så många timmar/dag jag jobbar i alla fall (4-6 h). Man får tillräckligt ont i överkroppen ändå.
 
Annars så har det blivit lite smått och gott. Tävlat i gång under SM-veckan, varit i djurparken med mina livliga kusinbarn från Vänersborg, deltagit i och arrangerat årets gökotta, tältat i trädgården en vecka när det var 30 grader varmt varje dag, gjort två utflykter med mormor och morfar, varit på 8-års kalas, kollat färdigt första säsongen av The Originals (faktiskt bra!), börjat kolla på Breaking Bad (brorsan har tjatat på mig i månader..). En blandad kompott med andra ord.
 
Gång-uppvisnning på Stora torget under SM-veckan.
Programledaren för Bolibompa testar på.
 
Världens sötaste unge - Olle! (kusinbarn)
 
Båttur på Lygnern i Sätila med Berghemsborna!
 
Jag och mormor - alltid pigg och glad!- på utflykt i Viskafors.
 

RSS 2.0