Sportsligt Karlstadsnöje

Nu ska ni få höra. Tro´t eller ej, men igår var jag på min livs första hockeymatch! Alltså, jag och hockey, ingen direkt fullträff!
 
Hur som helst var jag och såg Färjestad mot Skellefteå på Löfbergs Lila Arena, som ligger ca 5 min från där jag bor. Jag var där med några MinKar, som tyvärr inte heller var så intresserade eller insatta i hockey, men som gick dit för stämningens skull. Det var rätt mycket folk, omkring fem tusen tror jag.
 
Färjestad förlorade matchen med 1-0. Det var tråkigt att det knappt blev några mål, hade ju varit skoj om hemmalaget vann också men men.. De vaknade till liv i sista perioden och sköt på mål typ hela tiden, men pucken ville bara inte gå in. Om det berodde på att Skellefteås målvakt var bra, Färjestad spelade dåligt eller bara hade otur vill jag inte uttala mig om, riktigt så utvecklad är inte min analys..
 
Vad ska jag ge för betyg på det hela då? Nja, 3/5 kanske. Jag har ju inte direkt blivit omvänd från att hata hockey till att älska hockey om man säger så.. Men det var ändå lite kul att se live, även om det ibland gick så fort så jag satt och undra "Var sjutton är pucken" samt grina illa varje gång folk dundrade in i sarjen eller tacklades. Det är väl främst de momenten jag inte gillar med hockey. De ska alltid bråka, knuffas och puckla på varandra, till vilken nytta?
 
 
 
 

...

Det har inte hänt något speciellt att berätta om de senaste dagarna i fall ni undrar. Det mest spektakulära skulle iså fall vara att jag var hos tandläkarn i Karlstad för första gången i fredags. Det var även första gången som jag fick betala för att gå dit, vilket kändes lite konstigt. Drygt 650 spänn gick undersökningen på!
 
I dag är det söndag kväll, ny skolvecka börjar i morgon. Inte heller den verkar ha så mycket intressant att bjuda på. Jo förresten, eventuellt ska jag göra en lite annorlunda grej på tisdagen. Men vi får se om den blir av. Annars så tuffar väl livet på, som vanligt...

Rivstart

Efter tre dagar på nya kursen är man redan lite halvt död. Börjar bra det här...

De två första dagarna fick vi jättemycket information och instruktioner om en massa konstigt som man aldrig stött på tidigare. Helt plötsligt förväntas vi gå från vanliga studenter till produktiva forskare. Vi ska göra en egen fallstudie i grupper, och skriva ett PM som ska inkludera en massa olika litteratur, material,metoder och analysformer. Typ 40 sidor ska helst skrivas och det inom loppet av några veckor.

Idag träffade jag min grupp och jobbade några timmar. Säkert hälften av tiden gick åt till att försöka fatta vad det egentligen är vi ska göra och hur..

Ja ni förstår, HUR SKA DETTA GÅ?

Det lär alltså bli tuffa tag och mycket arbete nu framöver. Men jag ska försöka hålla humöret uppe!


Sol och snö

En solig och vacker vinterdag som denna hade varit som gjord för utomhusaktiviteter. Att med bilen ta en tur till någon fin omgivning och åka skridskor eller längdskidor. Men tyvärr är jag ägare till ingetdera.

Istället har jag förberett mig lite inför morgondagen, då skol-vårterminen officiellt börjar. Inhandling av diverse kollegieblock etc och antecknande av kursers föreläsningar i kalendern är gjord.

Kursen jag alltså början med i morgon heter "Metod i praktiken för miljövetare". Låt oss se vad den har att erbjuda!

Tentabelöning :)


Vill inte!

Är för tillfället ganska avundsjuk på flera av mina student-vänner som har avslutat sina höstterminskurser sedan ett par dagar tillbaka, och som alltså är helt lediga tills på måndag! Själv har jag denna vecka haft redovisning i en kurs, samt fått råplugga allt innehåll i en annan kurs inför jobbig hemtenta imorgon! 8 timmar skrivtid beräknas den innefatta. Jippie! Som "plåster på såren" får man dock skriva ett par timmar på lördagen också. Japp, roligt helgsfördriv att se fram emot alltså!
 
Som ni förstår är jag inte alls pepp på detta. Hade varit otroligt härligt att slippa denna tenta, så man kunde fått i alla fall några hellediga dagar innan vårterminen drar igång. Men icke! Jag får EN dag, söndag, som vilodag...
 
Jaja, tyvärr är ju detta inget jag kan påverka. Är väl bara att bita ihop och få det hela överstökat!
 
 

Roligare matlagning

I 20-års-present fick jag av mor och far en "Alligator Chopper", en synnerligen praktisk köksmanick som jag nu har invigt. Med den kan man hacka grönsaker i stavar eller små fyrkantiga bitar på bara några sekunder. Tidsbesparande och bra!
 
Den var lite läskig första gången jag använde den dock. Instuktionerna sade nämligen att man inte skulle vara rädd för att använda kraft. Man skulle också trycka ner överdelen snabbt och bestämt. Något jag inte riktigt gjorde, tvekande väl lite grann. Men sen lärde jag mig att jo, man måste allt drämma till med kraft, fast det nästan verkar lite farligt.
 
Hur som helst tror jag absolut att den kommer komma till användning. Framförallt för att hacka lök! För det än något som jag tycker är bland det tråkigaste när man ska laga mat.
Sist men inte minst så är det en svensk uppfinning, alltid kul att stödja det som kommer härifrån.
Nu lät allt det här lite som en försäljningsannons för produkten, eller kanske tv-shop.. hehe. Men bra är den i alla fall!
 
 
 

Mera årssummering

Jag tänkte fortsätta lite på gårdagens tema. De som känner mig vet att jag är en aning nördig. En sån som gärna vill ha ordning på saker och ting,t.ex. genom att dokumentera och kategorisera.
 
Varje år sedan ett par år tillbaka antecknar jag nämligen så gott som alla aktiviteter/resor jag gör på ett år, samt vilka böcker jag läser.
 
Varför gör man då sånt här? Tja, fråga min pappa, han är också sån. Är väl av honom jag har fått det ifrån antar jag. Näe men det kan vara lite kul att titta på sen tycker jag. Säg om tio år, vad kommer man ihåg från somrarna? Genom att ha det nedskrivet kan man lätt kolla efter att "jaha, det var 2010 jag var i Hastings, det hade jag glömt."
 
Min boklista är ju dock enbart nörd-varning på. Den har inslag av statistik som t.ex. andel svenska författare och antalet lästa sidor. Men kolla här, visst är det lite häftigt ändå. År 2012 har jag nämligen läst:
 
31 "vanliga" böcker = 12 859 sidor , 61 % svenska författare, tyvärr inte en enda på någon annat språk än svenska.
 
15 kurslitteratur-böcker = 4089 sidor , 1/3 på engelska.
 
Slå det ni!
 
 

Året 2012 i bilder

Januari. Det är årskrönikornas tid, listornas tid, backspegelns tid. Dagen har jag ägnat åt sammanställning av fjolårets fotografier. Alltid roligt att titta på! Tänkte jag kunde dela med mig lite av 2012 års bilder:

 
JANUARI
  ----

FEBRUARI
Brorsan hälsar på mig i Karlstad under sportlovet.
 
MARS
Jag gör "comeback" på inomhusSM i Uddevalla.
 
APRIL
Mamma firar påsk med mig här uppe i Karlstad.
 
MAJ
Sigge fyller 18, kan knappt tro´t.
 
JUNI
Avslutar mitt första universitetsår med exkursion i Skåne. Här i Christinehofs ekopark.
 
JULI
GångSM går av stapeln i denna stad - Stockholm.
 
AUGUSTI
Jag och brorsorna fiskar och tältar i Bredared. Den här har jag själv utnämnt till Årets Bild, så fin!!!
 
SEPTEMBER
Tävlingsdags igen! Denna gången i ett soligt Eskilstuna med Sverige-gänget. Jag slår stort personligt rekord på milen -nöjd!
 
OKTOBER
Ännu en exkursion, denna gång med turism-studenter. Ett av de värmländska besöksmålen var Mårbacka.
 
NOVEMBER
  ----
 
DECEMBER
Lite fjanterier med Berghemskusinerna kring juletid.

Tillbaka på (tränings)ruta ett

P.g.a långtidsförkyldning under jul och nyår har det inte blivit någon riktig träning på ett bra tag.Det är först denna veckan jag har kommit igång lite smått, varit på gymmet två dagar samt joggat lite grann. Men det går väldigt tungt alltså. Har en bit kvar till toppformen om man säger så, för att låna min pappas uttryck.

Om knappt en månad är det inomhus-SM i Göteborg (gång). Känns ju sådär lockande just nu. Det har inte blivit speciellt mycket gångträning under hösten/vintern i fjol. Var förkyld i november + hade mycket att göra i skolan + inte alltid så lätt att träna ute om det är skitkallt eller halt eller moddigt.

Nåväl, jag får hoppas att det lossnar lite grann framåt början av nästa vecka, så att jag kan träna på som vanligt då. Hej och hå!

Äntligen lite lugnare

Igår skickade jag in mitt andra projektarbete som jag hade att göra under jul/nyår. Deadlinen är inte förrän den 14:e, men har jobbat på bra det senaste och känner att jag ändå inte kommer komma på något mer. Och då är det ju lika bra att skicka in det, känns så gött att lägga det bakom sig!

Efter en jobbig höst så blir det äntligen lite lugnt. Har visserligen en redovisning av ett av arbetena på måndag, men det det ska nog gå bra. Nästa helg är det också hemtenta i miljökommunikation, mindre skoj kanske, men det får jag ta i tu med senare! Nu ska jag passa på att hinna göra något annat på dagarna än att bara plugga!


Nöjet är helt på min sida

I dagens Metro summerades vårens nöjestv-nyheter och favoriter. Mycket att se fram emot! Snart är det nämligen dags för ännu en säsong med program som Skavlan, Melodifestivalen och Mästarnas mästare. Dessutom en del nya humorprogram som Allt faller och Familjen Holstein-Gottorp. Återstår att se om de är sevärda!

När vardagarna inte alltid känns så kul men man ändå jobbar på bra, tycker jag man kan unna sig lite tv om kvällarna. Jag ser det som lite av en belöning. Men alltid gäller deviset : plugga/träna/städa/tvätta först, tv sen!

Trots att jag inte har någon tv tittar jag ganska mycket på tv-program ( via datorn då alltså). Jag tror till och med att jag ser fler program nu  som Karlstadbo och tv-lös än när jag bodde hemma med tv! Lite lustigt. 
 
Nu blir det matlagning, Apelsincurry med quorn. Och sen lite tittande på Gladiatorerna, missade förra avsnittet. Mycket nöje!
 
 

Gott och blandat

De här första dagarna i januari har innehållit lite allt möjligt. Jag och Rasmus var på bio härom dagen, vi såg "Sagan om Pi". Den var sevärd, med bland annat mycket vackra naturbilder. Jag var också i stan en sväng, jag brukar passa på att shoppa lite kläder när jag är i Borås. Annars så har jag mest varit hemma. Gött det med.

I morgon åker jag tillbaks till Karlstad igen, dags att återvända till de vanliga rutinerna. Kommer antagligen kännas lite konstigt och ensamt i början, som vanligt. I och med att man varit hemma med familjen såpass länge där det mesta är annorlunda mot i Karlstad så blir det ju en ganska tydlig kontrast. Men man kommer ju fort in i vardagslunken igen.

Hur som helst är väskan packad, och det är alltså snart dags att säga hejdå till ; tv- och filmtittande, sovmornar, service med mat &tvätt, släktträffar med mera.

För övrigt fick jag idag bevittna en inte särskild vanlig företeelse i huset, min käre far satt och sydde. Efter vissa svårigheter att få i tråden genom nålen och diverse trixande lyckades han med sin uppgift, att laga hörnbanden på en stoldyna. Inte illa!

   
En mycket koncentrerad fader. Var god stör ej! ;)

Det sista av 2012

Min kamera-usb-sladd har varit försvunnen ett par dagar, det har därför dröjt med uppläggning av bilder som jag tänkt göra. Men nu kommer dem!

JUL
Halva släkten här på lunch på annandagen. Men inte vilken mat som helst - indisk hämtmat!
 
SKÖVDE

Alla nedanstående bilder är från Science centret Baltazar. Förutom där så var vi på Arena Skövde. På badhuset lyxade jag och mamma  till det med att gå till spa/relaxavdelningen, där jag även fick en massagebehandling! På bowlingen var vi syskon poängmässigt ganska jämna, vilket var kul. Mindre kul var dock att jag i flera dagar efteråt hade ont i ryggen, kanske p.g.a felaktigt teknik?
Nu ett axblock av allt man kunde göra på Baltazar:
 
De manliga familjemedlemmarna testar koncentrationsförmågan vid en bilsimulator. Inte det lättaste!
och jag var på besök i rymden..
 
Fredrik gör stora såpbubblor med en rockring.
 
NYÅRSAFTON
 
   
Egengjord förrätt Spenat- och majsfrittatas, lite bubbel vid tolvslaget och bombning av pepparkakshus. 2012 är nu till ända!
 
 

RSS 2.0