Hösten

Hejsan. Sorry att jag inte varit så pigg på att uppdatera. Men det ska bli bättring.

Nu i dagarna kommer ett nytt antagningsbesked att dimpa ner i mailboxen. Och då får jag veta. Om jag kommer in på de kurser som jag vill. Hoppas,hoppas.

Vi har nämligen fri termin nu i höst, då vi får välja egna kurser för 30 hp. Jag har sökt projektledning som huvudkurs ( 15 hp, 100% dag) samt två mindre distanskurser ( miljökommunikation och GIS). Lite kaxigt hade jag i princip räknat med att komma in på dessa. Men det har tydligen varit jättemånga som sökt projektledning, så konkurrensen är stenhård. Jag blev 6:e reserv på första antagningsbeskedet. Vilket alltså innebär att 6 pers måste tacka nej till sin plats. Och det är ju rätt många...

Så det känns ju sådär. Vill hemskt gärna läsa projektledning. Har blivit rekommenderad den kursen av såväl studenter som lärare, och den verkar riktigt bra och intressant. Så som sagt, jag får hoppas på turen!

SM

"Svängenläktarn"
Anrika Stockholm Stadion
 
Så här kan det se ut vid en riktig SM-start! Full fart framåt! ( Herrarnas 10 000 m)
En hel del bra priser fick jag med hem. Bl.a tre smaskiga lyxmarmelader och en spikkudde. De kommer definitivt att komma till användning! :D

Borås igen

Hemkommen från Stockholm igår kväll. Inte det roligaste att gå upp tidigt och jobba hela dagen idag. Man var något seg kan man säga...

Helgen blev bra, på många sätt. Resultatmässigt gick det över förväntan, i alla fall på lördagen. Jag lyckades då knipa en silvermedalj i 5000m-loppet, vilket var roligt. På söndagen var det 10 km på landsväg som gällde, något som jag inte tränat så mycket inför. Jag hängde dock på en av mina rivaler i drygt 8 km, men tvingades sen släppa när hon gjorde ett ryck. Men det blev ju bronspeng, så inga sura miner här inte!

Som vanligt var det också kul träffa och snacka med alla gångvänner, på SM är ju i princip alla med. Vi är lite som en enda stor familj. Udda -jovisst, och ibland oense, men ändå, vi har något gemensamt.

Bilder kommer.



Mot huvudstaden

I morgon blir kärt återbesök till Stockholm för gångtävlingar. Var ju där för drygt en månad sen. Men denna gången är det inte vilka tävlingar som helst utan Stora SM som gäller. Inte för att det är en såå stor tillställning egentligen..

På lördagen ska vi tävla på Stockholm Stadion, där OS hölls för 100 år sedan (1912). Det blir häftigt!

Hur formen är? Ja, det får vi väl se helt enkelt. Jag är ju något av en underdog numera så det är väl ingen som direkt förväntar sig att jag ska gå hyperfort. Men jag ska självklart göra mitt bästa! :)

Bye the way, så har jag jobbat hela 3 veckor efter imorgon. Bara 2 kvar ! Känns bra!

Gökotta

Hejsvejs!

Dagen har jag spenderat med hela tjocka släkten ( på pappas sida) på vår traditionella släktträff. Varje år samlas vi alla klockan 07.00 på parkeringen vid Bredareds kyrka, en vald söndag på sommaren. Väl där är det obligatorisk handskakning med samtliga närvarande, för att sedan åka i väg i våra bilar mot ett okänt mål. En familj är ansvarig varje år och väljer ut en lämplig plats, som alltså bara de känner till. Lite småkul att gissa vart man är på väg!

Resten av dagen käkar vi frukost, fika och lunch ute i det fria, samt går en tipspromenad med ett antal stationer av varierande karaktär. I år gällde det t.ex. att uppskatta vikten på ett antal prylar så de tillsammans vägde 1026 gram och para ihop delar av låttexter med rätt artist.

På tipspromenaden fick man reda på en del grejer, som antagligen kan sorteras under kategorin "onödigt vetande". Men lite kul är det ju ändå. Visste du t.ex att:

*En elefant har 4 tänder!
*Kons 4 magar kommer i denna ordning: Våmmen, nätmagen, bladmagen och löpmagen!
*I det periodiska systemet finns det 19 icke-metaller.

Vi spelade även fotboll och brännboll. Och då är det matcher på liv och död som gäller! ;) Men det är alltid många skratt; folk ramlar, missar mål, råkar skjuta på varandra och psykar andra laget. Tyvärr hade jag inget batteri på min kamera så jag kunde inte föreviga dagen.. Men skojigt var det i alla fall!



Drömmar

Läste i tidningen häromdagen en artikel om Interrailkortet. Det fyller nämligen 40 i år . För er som inte har koll så är Interrailkortet ett tågkort som man kan använda i hela 30 europeiska länder.

Det är främst förknippat med ungdomar som är ute och tågluffar. Och då började jag tänka lite. Det vore ju himla skoj att tågluffa i Europa! Tanken har slagit mig lite diffust sådär någon gång tidigare, men har inte riktigt slagit rot. Men jag blev upprymd över artikeln, där de bl.a intervjuade en tjej som varit på resande fot i tre veckor med några kompisar. Varit i Danmark, Tyskland, Polen, Italien med mera. Tänk så mycket man får uppleva då! Det är ju toppen att åka tåg, förutom att det är miljövänligt så får man ju verkligen se sig omkring under tiden man åker. Så mycket bättre än att åka på sol-charter-semester med flyg till andra sidan jorden för att ligga och steka på en tråkig strand och klaga över att man blir så seg av värmen. Nepp, inget för mig alltså!

Summa summarum så blev jag ( i alla fall för tillfället) pepp på att åka ut och tågluffa i Europa. Man måste ju passa på att göra massa saker när man är ung - eller? Såå, någon annan som är sugen?? Typ nästa sommar? ;) För det vore ju fett najs!

Jobb,jobb och åter jobb

Första arbetsveckan gjord nu. De första dagarna var som väntat rätt jobbiga. Men jag har överlevt i alla fall, hehe. Lite om vad jag numera gör på dagarna, för de som är intresserade; Från tidig morgon till varierande tid på eftermiddagen 1) sorterar jag post tills jag blir halvt hjärntvättad av alla adresser och namn, 2) äter vråltidig lunch och 3) kör runt i Villastan och delar ut post till sisådär 600 hushåll. Det blir mycket springande i trappor och konkande på tunga reklambuntar. När jag väl är hemma är jag oftast trött, både i kropp och huvud. Så den som säger att det är "chill" att va postis (brevbärare), den vet inte mycket!
 
Nu ska jag visst käka hamburgare, så jag får skriva mer nån gång. Och så är det ju den evinnerliga matlådan som måste fixas också..
 
 

Dan före dan..

På måndag, i morgon alltså, börjar jag jobba. Lite blandade känslor inför det kanske... Kommer börja kl sju på morgonen, antagligen få slita som ett djur och bli urtrött ( i alla fall första dagarna)..  Men jag får hoppas att jag kommer in i det rätt snart ändå, som tur är är det ju samma postrunda och så.

Nåväl. De här sista dagarna av ledighet ( kommer dock va ledig i augusti också, vi får längta till dess) har jag spenderat i Lilla Edets kommun, samt i Berghem.
I Lilla Edet hälsade jag på en klasskamrat från Karlstad, som alltså bor hemma under sommaren liksom jag. Vi tog en tur med kanot vid en fin sjö, strövade runt i de natursköna omgivningarna och tog det lite lugnt med Disneyfilmer. Lite fotbollsmatch blev det också, och jag såg det segertippade Tyskland förlora mot Italien. Och idag är det finalen, undrar vilka som vinner?

Igår var jag och mamma i Berghem och hälsade på mormor, morfar och kusiner med flera. Det var roligt att träffa allihopa.
Jag stärkte mitt köra-bil-självförtroende något genom att köra på ditvägen. Jag har känt mig ganska osäker på bilkörning emellanåt, hann inte köra så mycket själv sedan jag tog körkortet i juli förra året. Jag flyttade ju till Karlstad strax därefter och har bara kört nån enstaka gång när jag varit hemma i Sandhult. Så att då köra igen, efter typ ett halvår, och dessutom med en ny bil ( Mishubishin) var lite småpirrigt. Men det gick bara bra så det kändes ju gött!



RSS 2.0