Örebro nästa!

Ska snart åka iväg till Örebro som ledare/tränare på Svängens lilla gång-läger. Vi är ju inte så många men det kan väl vara mysigt det med! Lär bli besök på Gustaviksbadet, som ska vara i topp bland Sveriges äventyrsbad. Kanske blir helskoj!

Denna vecka har jag haft mycket att stå i. Det blir ju så när man ska åka i väg, det är en hel del som ska fixas. Kläder som ska tvättas och packas, lägenhet som borde städas, planering inför lägret med diverse kart-utskrifter och träningsupplägg, och såklart -plugg. Är ju inte optimalt att jag har tenta direkt på måndag morgon, har inneburit att jag fått plugga mycket nu innan.

Ja hela tiden måste man vara steget före. Jobbigt. Har kollat upp och beställt kursbok till nästa kurs som börjar redan på tisdag. Försöker kolla upp ordentligt och bestämma mig för vilka kurser jag ska söka till hösten. Har nog än så länge spikat projektledning, men frågan är vad mer?? Åh, sånt kan göra en galen, jag trodde det var över med val och sånt nu. 

Kollar smhi och har problem med att veta vilka träningskläder jag ska ta med. Våren är på väg att bli kall igen. Det stod att det skulle kunna regna i västra svealand idag, och bli kallt med nästintill minusgrader på söndag fm. Vad har man på sig då? Man har ju lurats att tro att det ska va så vackert väder som nu på sistone...

Nepp, jag får väl ta mig i kragen och fixa det sista med packning och sånt, och så önskar jag alla en trevlig helg. Den sista i mars!!!




Sommartider hej hej

Jodå, jag kom allt ihåg att ställa fram klockan idag på morgonen. Men det var tur att mormor påminde mig i torsdags, hade likaväl kunnat missa det annars!

Helgen blev en riktig solskenshistoria, och jag har försökt vara ute så mycket som möjligt. Idag satt jag ute och pluggade på en parkbänk i solen i nästan två timmar. Härligt! Dessutom fick jag sällskap av en katt som kom fram till mig, hoppade upp på bänken, och la sig bredvid för att ligga och lata sig i solen.

Men jag är ändå, som alltid, på min vakt när det gäller sådan här vår-värme. Jag behåller min jacka och halsduk på, för det är ju inte sommar! Och någon förkyldning vill jag inte ha, så istället svettas jag in våren!

Lite träning har det blivit i det fina vädret också. Igår gjorde jag min sedvanliga gångträning runt Sundsta tjärn, höll på i nästan en timme faktiskt. Idag blev det en 40-min löprunda ner runt Södra Kroppskärr. Inte för att det säger er så mycket men...

Nu ska jag avsluta veckan med "Svenska dialektmysterier" med Fredrik Lindström. Det är ju lite småroligt det där med dialekter och sånt. I förra avsnittet var de ju i Värmland, så det var jag ju tvungen att se på. Bra att lära sig lite värmländska ord om inte annat! ;) Här är några:
jämt= bara 
tôligt = tråkigt
dret = skit


Fredag

Hej!

Tiden går så fort nu så man hinner inte med. Men här kommer lite uppdatering!

Veckan har vart lite si och så. I början av veckan var jag rätt trött, och hade lite huvudvärk och så. Sistnämda var antagligen självförvållat då jag druckit för lite. Men ändå. Har också känt mig lite seg och haft ont i kroppen, fast det är bara träningsvärk så det går ju över.  ( Gjorde flera nya övningar på gymmet och körde järnet på Mink-brännbollen. )

Men det positiva har ändå övervägt. Och när man avslutar med en alldeles strålande sol-fredag så kan det ju inte kännas annat än gött!

I måndags tog jag en tur ut till campus och tjôtade bort några trevliga timmar med Emelie. Det blev allt från seriösa diskussioner om miljö, framtiden och samhället vi lever i, till lite drömmeri och nostalgiprat om disneyfilmer och gamla barnprogram. 

I onsdags var det dags för "konferens" som ju Pelle ville kalla det. Alltså uppsättning av våra art-posters och redovisningar om organsystemen och dess miljökoppling. Vår grupp hade det endokrina systemet och jag redovisade om miljödelen. Det gick bra, jag hade gjort i ordning små stödlappar i vanlig ordning men kunde nästan allt jag skulle säga. Så jag var nöjd!
För mig som läst Biologi B var "konferensen" som en bra resumé och repetition av alla de organsystem som jag tidigare läst i den kursen. Men för många andra var det säkert mycket nytt. Det blir ju ganska lätt segt dock när man lyssnar på så långa redovisningar( 25 min) och det blir ju inte bättre av att en del " redovisare" bara står och läser direkt från pappret. Så jag vet inte riktigt om folk kände att det gav nånting.

Nåväl, kvällen spenderade jag i alla fall med några Minkar på Gubbholmen. Vi hade ju vädergudarna på vår sida, så det gick alldeles utmärkt att vara ute och spela brännboll. Det var kul, många gjorde homerun och stämningen var god. Det blev dock kallt när mörkret väl börja krypa på och spelandet hade upphört. En del av gänget fortsatte hem till nån som bodde i närheten, medan jag tog bussen hem.

Igår pluggade jag duktigt med Joss och Sandra. Vi satt och tentapluggade i nästan 3 timmar! Det kändes bra, vi gick igenom flera saker som vi fastnat lite på, och diskuterade vad som kan tänkas vara viktigast att kunna. Efteråt var våra hjärnor "friterade" som Joss sa, men vi fick i alla fall mycket gjort och kunde nu med gott samvete göra nåt helt annat en stund.

Och nu är det fredag och jag ska strax kolla på lite webb-tv. " Minuten" brukar jag se på fredagar och idag blir det även "30 grader i februari" eftersom jag ej hunnit med att kolla på den under veckan. Ska även unna mig lite choklad tänkte jag! Fredagsmyspys på er allihopa!

Söndag kväll

Idag var det en annorlunda dag. Det kändes som tiden inte gick så himlans fort idag, för ovanlighetens skull.

Detta beror antagligen på vissa saker. En grej var att jag hade bestämt med en polare att vi skulle plugga i stadsbiblioteket vid 11-tiden. Men så blev det tyvärr inte. Blev "inställt p.g.a. sjukdom", som det brukar heta. Så det var synd. Jag var pepp på att få ny input i pluggandet och umgås lite.

Jag hängde dock kvar i bibblan och pluggade en stund själv, och sen unnade jag mig faktiskt en fika i caféet. De hade en jättegod muffin!

Jag kom alltså hem till lägenheten tidigare än planerat, och plötsligt hade man tid över. Kände mig lite rastlös och inte plugg-sugen, hörde med en annan kompis om jag kunde komma och hälsa på. Tyvärr passade inte det heller. Så då fick jag fördriva tiden med annat. Bl.a.  lite-halvt-onödigt-pysslande på datorn och en kort löprunda. Tjötade bort en halvtimma med mor och bror på Skype också.

Nåja, nu är man som alltid fit for fight för en ny vecka! Längtar till onsdag då redovisningen är över, och till MINK-aktiviteten på kvällen ( brännboll om fint väder).

Hoppas ni får en bra vecka!

mid-mars

Nu är denna vardagsvecka snart slut den också!

Det har varit en konstig vecka. Jag kom ju tillbaka hit i måndags, och då trodde jag hela tiden att det var söndag.
Sen har vi bara haft en föreläsning denna vecka ( på tisdagen), var för övrigt den sista innan tentan! Så därför har jag knappt varit i skolan alls. Dagarna flyter liksom ihop då.

Nu framöver så är det redovisning i organsystem-grupperna i onsdag nästa vecka, samt tentaplugg, som gäller. Känns ok. Har gjort upp ett litet plugg-schema och annat duktigt.

Näe, klockan är mycket. Nu blir det spikmatta och läsande av "Nedkopplad". Handlar om en mamma och hennes familj som lever ett teknik-fritt liv i ett halvår. Tänkvärt!

En bild på dagens middagslyx! :) Gotteligott med favoritkycklinggryta


Karlstad igen

Hej hej, nu är jag tillbaka i lägenheten igen efter en tillbringad helg i Borås. Eller, så mycket Borås & Sandhult blev det inte egentligen.

På fredagen tog jag bilen till Knalleland en sväng ( måste ju passa på att köra lite när jag är hemma), och käkade en go lunch med mamma. På kvällen var jag med Rasmus och tittade på när hans innebandylag spelade match. Det är för roligt med innebandy alltså!

Lördagen tillbringades i Rimnershallen i Uddevalla, där det ju var ISM som gällde. Skoj att träffa Felicia och alla andra i "gångarfamiljen". För det var ju ett tag sen..
Tävlingen gick bra, det var gött att känna att man fortfarande är med på banan. Var inte alls långt från pallplats faktiskt men fick alltså nöja mig med en fjärdeplacering.
Kvällen spenderades självklart framför tv:n och melodifestivalfinalen. Favorittippade Loreen pallade trycket och vann överlägset. Kul med en bra,stark och annorlunda låt och artist!

Söndagen gick fort även den. Var i Berghem och sällskapade med mormor och morfar, samt var på tipspromenad. Tjötade framtidsplaner med bästa Nathalie och träffade Emelie och Mathias. Supertrevligt!

Så det har blivit en hel del bussåkande. Jag testade att åka med Swebus via Göteborg den här gången, istället för tåg. Hm, kan inte riktigt avgöra vad som är bäst?!

Hur som helst har det varit en skoj och pluggfri helg, men nu är man tillbaka i solstaden och vardagslivet!

Ni blir det lite "30 grader i februari"-tittande - nån som kollar på det? Jäkligt bra, fast jag börjar typ lipa varje gång...

Well well, lite bilder som avslutning:


Mamma dricker kaffe på The wok. Rasses innebandylag. Jag på matchen, med lillens coola mössa.


Jag in action på inomhus-SM i Uddevalla. Oh yeah.


Facebookpanik

Är utan facebook för tillfället- oh no! Världen går under!
Jag vet inte vad det är för fel men datorn vill inte ansluta till facebook. "Servern hittades inte"  Alla andra sidor går dock bra. -LOL!

Detta skulle ju självklart inte göra någonting för min del egentligen, brukar inte ens va inne på morgonen vanligtvis. Men nu är det så att vi håller på med ett grupparbete där vi kommunicerar och lägger upp vad vi skrivit och så på FB. Vi ska träffas i gruppen vid tio idag och snacka ihop oss om hur arbetet går, och då hade det ju vart bra att kunna checka läget på FB lite innan. Men icke. Så därför är detta faktum något frustrarande just nu!

Men känns bra att jag nu är i en bra grupp i alla fall. Alla verkar ha tagit ansvar och gjort vad de ska göra hittills. Då kan vi ta lite lugnt senare också, för vi har mycket tid på oss för ovanlighetens skull.

Ska också berätta lite om igår, som va himlans trevvlit. Efter ännu en föreläsning med Pelle så stannade jag kvar med 2/3 av " Karlskogagänget" ( Emma, "Joss" och Sandra ( bor egentligen lite längre bort men jag räknar in henne i the gang) ) . Vi hade gjort upp om att smygstarta lite med att tentaplugga.Tillsammans diskuterade vi ev. tentafrågor, försökte förstå begrepp och annat duktigt. Lite tjöt blev det också emellanåt- det behövs ju det med! Kändes skitbra i alla fall ( och roligt) att hjälpas åt och få tänka till i lite andra banor!







Hejdå februari, hej mars

Tiden rusar. Som vanligt. Nu är det mars och våren har kommit för att stanna. Eller?

Tänkte ägna detta inlägget åt en liten halvårssummering. För det har nu gått ett halvår, 6 månader (!), sen jag flyttade hit till Karlstad och började på Kau. Känns underligt!

Okej, detta , och många saker därtill, har hänt senaste halvåret:

* Jag har lärt mig och vant mig att det är föreläsning och inte lektion. Tentamen istället för prov. Att det är kursare snarare än klasskamrater ( även fast de flesta ändå kan sägas vara det ). Att projektarbete på gymnasiet inte är samma sak som projektarbete på universitetet.

* Jag har förstått att mat är jäkligt dyrt. Fast så lever jag ju också "studentliv deluxe" som en vän uttryckte det. Men jag tycker inte man ska snåla på maten, fast man är student. Äta bör man..

* Jag har gått upp nästan 5 kg i vikt! För de flesta betraktas ju inte detta som något bra kanske, men för mig som är så smal så skadar det ju inte. Får hoppas att en del av det är muskler i alla fall, det känns som biceps och triceps blivit liiite större ändå. ;)

* Har lyckats hålla mig borta från sjukdomar och dylikt FÖRUTOM när jag träffat familjen! Har hittills hänt VARJE gång, jag hoppas att det inte fortsätter så..

* Och såklart måste ju sägas att jag växt som människa. Att känna att jag klarat av att flytta direkt efter gymnasiet och en hektisk sommar, kunnat ställa om till att bo och sköta allt själv samt plugga på universitet. Men det har gått bra! :D


Kände att jag nu också måste göra en BORÅS vs KARLSTAD - jämförelse :

BUSSAR : Karlstad. Äger fullständigt ut Västtrafik!  Karlstadsbuss har trevliga chaufförer, som VÄNTAR på folk som kommer springande, ofta även när de är en bra bit ifrån! Håller tiderna och har bra avgångar. Jag tror t.o.m de hade nöjdaste kunder i landet förra året.

BADHUS: Borås. Stadsparksbadet ( och nu även Borås simarena) känns som rena himmelriket med tanke på Karlstads Sundsta badhus som bokstavligt talat är ett ruckel i jämförelse. ( det håller dock på att renoveras)

TORG: Borås. Stora torget är faktiskt väldigt fint, med fontänen, allérna, parkbänkarna, blommorna m.m. Borås blev ju också Årets Stadskärna förra året om jag inte minns fel. Karlstad har här inget att komma med, utan har ett synnerligen tråkigt torg.

CYKELSTAD: Karlstad. Solklar cykelstad, här cyklar gamla som unga året runt. Många mil fina cykelvägar i och utanför stan. Fördel Karlstad eftersom det är mycket plattare än Borås. Den vackra omgivningen med Klarälven gör det ännu bättre.

MAT/SHOPPING: Borås. Generellt billigare i Borås, dessutom bättre matställen. Saknar de mysiga thai-bufférestaurangerna ( thai silk, golden elephant, thai phat..). Har inte hittat något motsvarande här i Karlstad.Kan inte påstå att jag ansträngt mig så hemskt mycket för att finna dem heller men... ändå.

SPORT: Borås. Saknar att läsa om Elfsborg i BT och följa andra lokala sportprofiler som man känner igen. Här i Karlstad är det ju bara hockey, trav och rally som gäller. Typ. Boooring! Jag visar i alla fall mitt stöd och min härkomst genom att varje gång jag handlar ta med min gula elfsborgskasse till affären...

FOLKET: Karlstad. Det är rätt trevligt här uppe. Inte lika stressigt/ hysteriskt som det kan vara i Borås, ex. i trafiken eller när det är super-rea i knalleland.

UNIVERSITET/HÖGSKOLA: Karlstad. Här blir jag ju lite partisk. Men jag har varit inne i Högskolan i Borås ett par gånger och är inte imponerad. Kau är så himla fint, och fräscht. Jag tänker också på att läget är mycket bättre här, lite utanför stan, bra med plats, allt samlat  på ett ställe ( alla skolbyggnader och campus). I Borås är det så ihopknôkat, mitt i smeten, trafikkaos utanför med allégatan och tja, inge bra helt enkelt.

HORSENSGATAN 2 vs BJÖRKVÄGEN 6: Hmm. är väl den svåraste att svara på. Men det går liksom inte att jämföra riktigt, det får bli oavgjort. Jag trivs på Horsensgatan, har inget problem med tystnaden , men tänker ju såklart att det ibland vore gött med lite avlastning med matlagningen, en soffa att kolla på tv i, en källare att hänga upp träningskläder i, och ha någon att prata med.

Hoppas ni orkade läsa allt! Kommentera gärna förresten, det har varit dåligt med det på sistone!

RSS 2.0