Ledig

Sista lediga veckan nu, sen kommer jag jobba i 5 veckor.. SÅ HÄRLIGT att regnet öser ner nu när jag har ledigt.. Detta bidrar för tillfället till noll sommarlovskänsla!

Mamma, pappa och Rasse är på semester i Västervik, så nu är bara jag och Sigge är hemma. Fredrik jobbar ju på dagarna så då är jag själv i huset! Gött att slippa "tjôtet" för några dagar..

Idag har jag fikat med söta lilla Curry, det var längesen. Vi pratade om livet på universitetet - jobbiga lärare och tentor, nollning, kurser vi läser och massa annat! Det var roligt, och det kändes som om det bara var dagar sen vi sågs, istället för månader! Och det är väl bra det?!

Jag har också chillat lite med filmer och bakning, vad ska man hitta på liksom, när det bara regnar? Just nu lyssnar jag på lite sommarsånger av bl.a. Ted Gärdestad, man får försöka drömma sig bort till "Sol, vind och vatten" när nu vädret är som det är!

Midsommar







Firande en lugn midsommar mestadels med familjen. Var och kollade på småbarnen och deras föräldrar som dansade runt stången i Sandhult. Åt en gudomligt god efterrätt - jag menar såklart den var god, det var ju jag som gjort den!

Kommer inte på nåt mer att skriva för tillfället, jag får återkomma! ;)  Glad midsommar allihopa!

Jodå, jag lever

Hejhej! Jodå, I´m still alive. Har varit lite off vid datorn bara. Här kommer lite uppdatering:

Helgen i Stockholm var.. varierande. Fredagen var fin och solig, och vi besökte SkyView (man åker upp för Globen i en gondol), Vasamuséet samt åkte "Djurgården Runt"(båt). Det var trevligt!

På lördagen var det tävling som gällde. Vi chillade lite på morgon/förmiddagen. Utanför var det regnigt, och det var blött när vi anlände till tävlingsbanan och under uppvärmningen. Det lättade som tur var lite när jag skulle starta. Jag gick 5 km, nästan 13 varv runt ett kolonilott-område. Det gick faktiskt riktigt bra! Jag kände mig ganska stark, och gick i mål på nästan personligt rekord! Så det var skoj, jag visste inte hur mycket jag skulle orka, har ju inte tävlat sen ISM i mars. Men jag är alltså på G!

Söndagen var ju något utöver det vanliga... Det fullkomligt öste ner hela morgonen och förmiddagen. Vi tävlande hade vatten upp till fotknölarna i kurvorna, så alla gick och plaskade sig fram! Vi fick gå på bana 4 p.g.a allt vatten, inte för att det hjläpte så mycket.. Nä, roligare tävling har man ju gått!
Som tur var blev vädret bra på eftermiddan, då vi var på Gröna Lund. Det var nästan ingen kö nånstans, och vi åkte typ allt!


Denna vecka har jag varit lite seg, vi kom hem från Stockholm mitt i natten på söndagen, tar ett tag att vända på dygnet.
Men jag har ändå hunnit med att vara på Liseberg med ett gött gäng från Hastings ( språkresa 2 år sen), och  simmat med en gammal god vän. Eller " gammal vän" är kanske lite fel uttryck, men i alla fall en som jag ej träffat sen jag tog studenten! Det känns svårt att fatta att det ( bara? redan?) har gått ett år sen jag sprang ut på Bäckängsgymnasiets trappa med mössan i hand. Hursomhelst hade vi massa att prata om :)

Såg en kändis på Liseberg också, eller ja, en före-detting - Maria Wetterstrand. Hon var precis före oss i kön och var där med sina två barn. Va lite kul tyckte jag!

I morn är det midsommar och väderprognoserna ser inte så bra ut.. regn i 5 dagar framöver .. Jaja, man får väl va inne och käka gott!

Okej då

Okej, ni har avgjort, jag skriver väl lite grand under sommaren också. Men jag kan inte lova att det blir så himla ofta, det glöms lätt av bland allt annat man ska göra.

Jag kom som sagt hit till Borås och Sandhult i söndags kväll, och sen dess har jag väl mest tagit det lugnt. Packat upp det jag hade med mig från Karlstad och gjort mig lite hemmastadd i mitt "gamla" rum igen. Har mest varit inne- vädret har ju varit dåligt - ingen sommarvärme so far. :( 

Brorsan har börjat sommarjobba. Han jobbar 4 veckor och på hans sista vecka så börjar jag jobba. Lite typsikt, att jobba precis omlott..
Ena bilen har precis pajat, så humöret har inte vart på topp i familjen. Och det blir ju inte bättre av Sveriges usla spel mot Ukraina...

Men jaja, nu imorgon ska jag, lillbrorsan ( rasse) och pappa tillsammans med några i gångklubben åka till Stockholm för gångtävlingar i helgen. Så vi hoppas på att det blir skoj! Måste nog förresten fxa det sista med packningen nu..


Borås nästa!

Och DÄR har man ätit den sista frukosten här på Horsensgatan. Om lite drygt en timme kommer pappa med bilen för att lasta in grejer, och sedan styr vi kosan mot Borås och Sandhult!

Det ska bli kul att åka hem, men det är ändå lite blandande känslor. Nu har man ju blivit van vid att vara själv, få göra som man vill, när man vill o.s.v. Så vi får väl se hur det går, om mina familjemedlemmar kommer gå mig på nerverna!?

Hur som helst så hoppas jag på en riktigt bra sommar. Jag ska jobba hälften ( på Posten, v.27-31) , och va ledig hälften -och det är ju perfekt. Och i år ska det väl ändå kunna bli lite bättre väder väl? Förra året regnade ju hela juli bort...

Har inte riktigt bestämt mig om jag ska hålla igång bloggen även under sommaren. För den är ju ämnad tiden som jag är i Karlstad.. Jag kanske ska låta mina få men trogna läsare få avgöra? okej, vi säger såhär: Om jag inte får några kommentarer inom ett par dagar så utgår jag ifrån att jag inte är särskilt intressant och att jag inte behöver skriva över sommaren. !


Byebye Karlstad!

Inte vilken fredag som helst

Gårdagen var en annorlunda dag på många sätt.

Inte mindre än 3 av mina kusiner slängde studentmössan i luften, och har nu lämnat gymnasiet bakom sig. Jag hoppas att ni alla hade en grym dag!

Igår drog också fotbolls-EM igång. Är värsta pepp på det av någon anledning. Jag såg t.om. uppladdningsprogrammet i svt i tordags. Så har stenkoll på att Sverige möter Ukraina, England och Frankrike den 11, 15 & 19 juni! Det blir spännande!

Spännande var det också att vara med på inspelningen av "Gladiatorerna" som jag var på igår kväll. Bänkad i Löfbergs Lila Arena klappade jag händerna och gapade för full hals. Det var inte alls så stort som jag trodde det skulle vara, när man ser det på tv ser det större och coolare ut.

Det var fashinerade att se hur en sådan programsatning fungerar in real life. Det är ju så svårt att tänka sig när man sitter hemma i soffan.Teamet som jobbade bestod av ca 150 pers (!), bl.a. producenter, filmare, de som syr kläderna, folk som rullar i hop mattor och drar fram ställningar, fixar med ljud och ljus... Och att de ibland behöver filma om för Gry Forsell säger fel o.s.v.

Själva tävlingarna var roliga att se. Hinderbanan var såklart häftig! Det blev en rafflande duell mellan de utmanande herrarna-. Den ene fick starta med hela 19 sek försprång ( tror jag det var), men tappade och föll sedan två gånger på det fruktade rullbandet så den andre hann ikapp och vann! Tyckte lite synd om killen, han utklassade sin motståndare hela tävlingen igenom, men vann inte. Livet är ju orättvist ibland!

Dessutom lyckade jag ro hem lite autografer från en del av Gladiatorerna, det var jag och typ tusen barn som kämpade oss igenom folkmassorna som om det gällde liv eller död! Hehe, okej så farligt var det inte kanske, men lite kul ändå.




Jätten Tor och utmanaren Niclas redo för duellen


Konstapel Prime regerade i Ringarna


Mr Gladiator himself - Hero omringad av hysteriska fans

Det bästa med Karlstad


Det enda transportmedel man behöver i den här stan är en cykel. Det är lätt att ta sig fram, nära till allt. Jag älskar de platta cykelvägarna, och att se att så många människor använder dem varje dag. Här finns också starten på Klarälvsbanan, som är 9 mil lång och idealisk för inlines och cykling.
Idag har jag cyklat till stan både en och två gånger. Tar ca 10 min. Det är bara så toppen!

Och så är det så fruktansvärt vackert. Klarälven rinner genom staden, och det finns mycket grönt i form av parker och skog. I mitt bostadsområde finns stora grönytor,  fotbolls & volleybollplan, frisbeegolf och lekpark. Och närheten till skogen och motionsspår. Trots att det bara är lägenheter där jag bor, känns det inte ihopknökat och tråkigt på samma sätt som ex. lägenhetsdominerande stadsdelar i Borås.

Folk är så vänliga här. Och värmlänskan har ju verkligen sin charm. Senast idag har jag hört många människor med varierande värmländsk dialekt.


Lite om idag då. Förmiddagen spenderade jag med en bra bok på biblioteket, och en härlig glass på stans bästa choklad&glass-café -Carli. Jag slog på stort och valde en stor bägare med gudomligt god italiensk choklad och citronsorbet som smaker. Awesome!

Eftermiddagen och kvällen har inte varit sämre. Det var festligheter i stan, KBAB ( mitt bostadsbolag) firade 70 år och hade stort kalas på fina Sandgrundsudden ( park längst Klarälven). Det bjöds på en 70 m lång tårta, dock med vit marsipan överst som jag inte åt upp.

Jag fick se och höra "Zillah & Totte", Kristoffer Appelqvist och "Top Cats". Solen sken och det var allmänt trevlig stämning. Och som det alltid verkar vara här i Karlstad, när det arrangeras någonting i stan, då går man dit! Det var mycket folk, vilket ju bara är roligt. Det är också en grej jag gillar med Karlstad, den är hyftat stor men har ändå en småstadskänsla vad gäller engagemang och gemenskap.
Zillah och Totte var riktigt underhållande, och Torsby-rockabilly var också rätt svängigt! Appelqvist var inte min typ av humor, men det gjorde väl ingenting. En trevlig dag har jag haft i alla fall!


Grönområde där jag bor ( Rud)

Och här med. Fin fontän och allt!

Och skogen, är den inte vacker?!

Klarälven, långt därborta ligger Löfbergs Lila Arena, Färjestad.

En del av allt folk som var på Sandgrund idag. Köer till tårtan!

Zillah och Totte, otroligt talangfullt!

"Värmlands stolthet" - Top Cats lockade människor i alla åldrar. Bl.a såg jag en ursöt jättegammal gubbe med käpp som tog en svängom med en tant till de medryckande refrängerna!

SOMMARLOV!!!

Sista tentan är skriven för terminen. Det betyder att det faktiskt är sommarlov!!! Jag har inte fattat det, var det inte  påsk nyss eller nåt? Tiden har verkligen bara rusat. Nu har jag redan gått ett år av min utbildning här i Karlstad. Helt otroligt!

Men jag antar att det är något bra. Att tiden gått fort menar jag. Det är väl ett tecken på att det är roligt , och att man trivs med tillvaron. Ja, jag har verkligen gillat Karlstad och universitetet från första stund! Och alla ( eller i alla fall de flesta) lärarna som besitter så mycket kunskap som de vill förmedla vidare.

Dagens tenta gick fort, det var mest korta frågor. För min del gick den mycket bra. Dock förstår jag, och instämmer i, det missnöje som många hade efteråt. Pelle hade nämligen gjort det igen. Istället för att lägga vikten på att tentafrågorna ska syfta till förståelse, sammanhang och relevans för miljövetare, fokuserade han på djupdykningar av väldigt specifika frågor, som dessutom ofta var konstigt formulerade. Ex. fanns det tre siffer-frågor med ( hur många % ....) vilket ju är helt ointressant i sammanhanget. Han ignorerande i princip innehållet i de båda kursböckerna, lagom kul för oss som jobbat med att plöja igenom de många hundra sidorna.

Men men, nu är den alltså över! Efteråt, nu på eftermiddan/kvällen blev jag så himla trött, men kunde ju för en gång skull bara slappa. Dissade avslutningsfesten med MINK, va inte på humör att , idag efter jobbig tenta, tvingas vara social och hänga med folk som antagligen kommer supa hela natten.

Därför stannar jag hemma och belönar mig själv med nougatglass och tittande på finalen i "Mästarnas mästare". jag vet redan vem som vann, lyckades inte hålla mig från löpsedlarna igår, men har ännu inte sett programmet. Så det ska jag göra nu!



Regn

Den svenska sommarmånaden inleds som vanligt med -regn. Jag var ute på en löprunda på förmiddagen och blev typ genomblöt. Men ändå var det inte så kallt ute. Solen har varit framme ibland, för att sedan snabbt gömma sig bakom de grå molnen.

Jag önskar jag var "hemhemma" ( uttryck jag och några vänner kommit på, för att hålla i sär, i mitt fall Karlstad och Borås/Sandhult). Då hade det varit utmärkt att baka någon god kaka en dag som denna. Eller kolla på en mysig film. Men här på Horsensgatan blir det istället ekotoxikologi-plugg, med regnet som smattrar ihärdigt mot fönsterrutan.

Men låt det regna. Jag måste ju ändå vara inne och plugga. Har ju tenta på tisdag. Och efter regn kommer ju solsken...  Jag hoppas därför på det i slutet på nästa vecka, då jag tar mitt pick och pack hem till Sandhult för ett gött sommarlov!


Skåneresan i bilder


Barsebäck






Avfallskraftvärmeverk och förbehandlingsanläggning för matavfall, Malmö

Teckomatorp


Simrishamn


Ekopark, Kristinehof


Grillning sista kvällen

RSS 2.0