Life is good

Nu känns det verkligen som tröskeln är överstigen och att allt blir lite lättare! Cykeln var färdig på servicen och när jag cyklade hem med den längs Klarälven bort mot Färjestad kände jag glädje. Det är sista maj, sommarn står för dörren, ledighet väntar! Årets första glass har avnjutits i solskenet utanför ett grönskande universitet, kan ju inte bli bättre!
 
Jag hoppas Karlstad kan dela med sig lite av sin sol även till Borås i sommar. Perfekt vore exempelvis med fint väder på brorsans student. Jag håller tummarna för det!

Uppsatsen inlämnad!

Efter korrigeringar hit och korrigeringar dit har jag nu sagt att nu får det vara nog! Uppsatsen är inlämnad och så ska den förbli. Fastän det inte är deadline förrän imorgon klockan 13.00. Men jag är ju heller inte känd för att vara någon som gör allt i sista minuten. Det känns alltid bra att vara färdig några dagar innan man måste. Då får man ju lite extra fri tid, vilket alltid är välkommet! Den ska jag spendera på Bunkern där jag och några andra Minkar ska pyssla med våra overaller vi fått. Det kan nog vara nyttigt med lite praktiskt arbete när jag nu jobbat teoretiskt så mycket den senaste tiden!
 
 

Jag ser ljuset!

Efter mycket spenderad tid framför skoldatorn börjar nu uppsatsen bli klar. Faktum är att jag bara har sammanfattningen kvar, men den sparar jag till imorgon. Det är nästan så att jag är nöjd! Men bara nästan. Det är sällan eller aldrig jag blir riktigt nöjd tyvärr. Men jag kommer känna lättnad när det hela är över! Jag har känt mig rätt sleten en tid nu. Men nu ser jag alltså ljuset och en välförtjänt ledighet som väntar!
 
Idag har jag fixat med tillfällig eftersändning inför sommarn, tänk att den snart är här! Om en vecka är jag ju hemhemma i Sandhult och då tar min bror studenten! Unbelievable! Om jag har fattat det hela rätt så har brorsan sin studentbal idag. Lita på att jag kommer kräva att få se massor av bilder!

Livet med kraschad dator

Hejhej!
 
Jag verkar överleva utan dator dessa sista två veckor trots allt. Man får planera och ändra lite på dagsschemat. Idag käkade jag middag vid kvart i fem för att kunna sitta vid skoldatorerna ett tag på kvällen. Just nu kollar jag på Nugammalt - 77 händelser som format Sverige med Filip och Fredrik. "Sveriges sexigaste historieprogram" är beskrivningen. Både humoristiskt och lärorikt- bra kombination! Har precis lärt mig lite mer om Geijer-affären och den sista svenska avrättningen!

En lördag som denna

Klockan är halv elva och jag har bänkat mig för en dag i skolbiblioteket. På en lördag. Sorgligt men sant. Allt för att min sabla dator inte kunde hålla ut två veckor till.
 
Det är i alla fall lugnt på universitetet på helgerna. Alltid något. Och man kan sätta sig på bottenplan och därmed slippa se det soliga vädret man går miste om. Det gör det hela lite lättare.
 
Är inte alls peppad men det är väl bara att sätta igång antar jag. Motion creates emotion. Fokus idag: sammanställning och tolkning av enkäter. Försöka få till några smarta diagram eller nåt via Excel. Wish me good luck!
 
 

Det blir aldrig som man tänkt sig..

Nu är det dags att klaga lite igen. Här kommer lite från min senaste tid:
 
1. Lampan i taket i lägenheten går sönder.
2. Min digitala armbandsur med tidtagarur går sönder.
3. Min cykel går sönder (punktering), extrautgifter för både reparation och busskortspengar.
4. Blir "lurad" att köpa tillfälligt bredband, betalar onödiga 1000 kr för bredbandsbolaget i 3 mån. Enligt uppgift skulle nämligen Comhem-abonnemanget (mitt ordinarie bredband) upphöra i mitten av april, och avslutas sista april. Så blev det tydligen inte, har ingen aning om varför. Vet inte om jag orkar ta fighten.
5. Mina hörlurar till mp3:n/datorn går sönder.
6. Min dator går sönder. Igår gick den helt plötsligt ej att starta, försökte 3 ggr, fick samma felmeddelande. Efter åtskilliga böner från min sida lyckades den sedan trots allt starta.  Men den laggar som tusen, kan ta minuter att genomföra ett kommando. Antagligen kommer den inte repa sig utan förbli obrukbar. Great! Just vad jag behövde just nu. Som tur är uppsatsen safe, har sparat på usb med jämna mellanrum. Inte för att det skänker så mycket tröst för tillfället.
 
Jag hoppas detta med datorn är kulmen, annars bådar detta inte gott. Håll tummarna för mer flyt framöver, jag behöver det!

Mission Filipstad

Imorgon blir det alltså en tripp till Filipstad. Vi får se vad denna lilla stad i östra Värmland har att erbjuda. Förutom att besöka ett gymnasium kanske jag hinner se mig lite omkring i "centrum". Fast väderprognosen förutspår regn hela dagen, så jag är nog inte där mer än nödvändigt..
Nedan ser ni den otroligt vackra karta jag gjort, detta tillfälle till ära. Nog kan den behövas!
 
 

The B-uppsats

Några kanske har undrat vad det är för uppsats jag just nu håller på med? Jo, det är det sista jag gör nu på vårterminen. Utifrån vissa bestämda ämnesområden och riktlinjer har vi fått välja något att ägna den här månaden åt att undersöka.
 
Jag skriver om ungdomssatsningar i Filipstads kommun. Ingången är att många glesbygdskommuner, liksom Filipstad, kämpar mot den negativa befolkningstrenden där framför allt ungdomar flyttar ifrån landsbygden. Detta ger bl.a problem med ålderspyramiden i kommunen, allt färre unga stannar kvar och arbetar, startar nya företag eller på andra sätt utvecklar bygden.
 
Det jag undersöker är om det finns någon diskrepans i vad ungdomar i Filipstads kommun tycker är viktiga utvecklingsområden och vad som prioriteras i de ungdomssatsningar som görs idag. Ena delen handlar alltså om ungas tankar och åsikter. Andra delen handlar om inriktningen hos de projekt/satsningar som finns. Tanken är att jag ska ställa dessa delar mot varandra och förhoppningsvis få fram något intressant. Hajar ni konceptet?
 
Efter en hel del krångel har jag nu lyckats få en tid för besök på kommunens enda gymnasieskola. På torsdag tar jag bussen och utforskar Filipstad och Spångbergsgymnasiet! Jag ska dit för att dela ut enkäter till kanske 40 elever. Hoppas allt går vägen!

Norden levererar

Mycket har kretsat kring de nordiska länderna denna helgen. Först spelade Sverige hockey mot Finland, och är nu i VM-final. Trots att jag inte bryr mig om hockey för fem öre hoppas jag såklart på vinst! Ingen missade väl heller ESC, som gick i svenska Malmö och där Danmark tog hem segern. Även Norge gick det bra för. Stjernberg fick nöja sig med en mittenplacering. Själv gillade jag Islands bidrag!
 
Helgen har jag tillbringat i Sala. Två gångtävlingar var det meningen att jag skulle ställa upp i. Det blev bara en. Lagom till tävlingarna åkte jag nämligen på en förkyldning och var inte så pigg på under fredagen och lördagen. Men det är betydligt bättre idag. Tur det!
 
Bild från tidigare idag. Jag i grön jacka, peppad (not!) för att gå 3 km.
 
 

Miljöombyte

Om några timmar tar jag bussen mot Göteborg, Borås och slutligen Sandhult. Det blir några dagars paus från plugget med bl.a. gångtävling och Eurovision på schemat. Förhoppningsvis är det vad jag behöver just nu. Uppsatsskrivandet står för tillfället still med ökade inslag av frustration, stress och ångest. Inte kul!
 
Nu ska jag ut och försöka röra lite på mig. Är att föredra med tanke på att jag ska sitta still länge sen!
 
 

Olof och Rickards podcast

Idag tänkte jag tipsa om en podcast som görs av Olof Röhlander och Rickard Olsson! Jag har äntligen kommit ikapp och lyssnat igenom alla avsnitt, så nu ligger jag i fas. Varje vecka kommer ett nytt fullproppat avsnitt.
 
Olof Röhlander är "mental styrketränare", föreläsare och författare. Medieprofilen Rickard Olsson känner ni säkert igen från tv-program som Bingolotto,Vem vet mest?, Gäster med gester och nu senast i Partaj. Dessa två ganska olika filurer bildar alltså ett team och gör en podcast. Så här lyder innehållsbeskrivningen:
 
"En podcast om mentala aspekter av livet, tips, blandat med personliga anekdoter och en gnutta glimten i ögat!"
 
Och ja, det stämmer ganska bra det. Det är en salig blandning av höga och låga skämt, seriösa diskussioner och tänkvärda vardagliga iakttagelser med en personlig touch. Gillas!
 
Om ni vill börja lyssna finns en länk här:
 
http://www.buzzsprout.com/6358

Kepler, pizzabak och solsken

Igår tog jag helg tidigt och åkte till Kristinehamn. Tillsammans med ett par klasskompisar gjorde jag där egen pizza (med typ tusen olika ingredienser). Smarrigt var det! Trevligt att sitta och tjöta lite utanför plugget också.
 
Även idag har jag lagt studierna åt sidan. Orka skriva uppsats liksom. Mycket roligare att t.ex läsa deckare. Just nu är det Lars Keplers tredje bok Eldvittnet som ligger på nattygsbordet. Jag har gillat de två tidigare böckerna och även denna är spännande och välskriven. Det var ett tag sen jag läste deckare nu faktiskt. Det går lite i perioder det där.
 
Ute i solen har jag såklart också varit det senaste. Man får ju passa på. Det finns dock en stor nackdel när det är fint väder, och det är just det att man bara vill vara ute! Detta går inte särskilt bra ihop med pluggmotivation och att att sitta inne vid datorn...
 
Nåja, sol i morgon eller ej, jag får se till att få lite gjort med uppsatsen. När man roat sig både onsdag och fredag är det tyvärr lite som behövs ta igen..
 
 

Fullt ös på Boda Borg!

Idag har jag haft grymt roligt på Boda Borg med "Karlskogagänget". Förutom Joss och Sandra så dök även Emma upp, och därmed var teamet komplett!
I hela 4,5 timmar sprang vi runt och gnuggade geniknölarna, klättrade på väggar, tak och i spindelnät(!), kröp fram på knäna och ålade på mage. Vi aktiverade hela kroppen med andra ord - bra träningspass!
 
Trots höga ambitioner lyckades vi "bara" klara av 6 banor. Men vi kom överens om att bara vi klarade 5 st så var det godkänt. Jag tycker ändå vi var duktiga - flera andra banor var vi riktigt nära att klara också!
 
Summa summarum så var det gött att släppa plugget för en dag, så här mitt i veckan. Vi alla har just nu börjat med B-uppsats, vilket ju kan kännas svårt och jobbigt. Därför behövs dagar som dessa!
 
 
                 
 
 Lite blåmärken fick man allt, ser nog värre ut imorn!
 
Sandra trivdes som spindeln i nätet...
 
 
 

Oflyt

Jag verkar vara otursförföljd med min cykel. Jag har fått punktering. Igen. Var knappt ett år sen sist. Dessförinnan gick en eker sönder. Och nu är det alltså dags igen - smygpunka. Det började för några dagar sedan med att det var dåligt med luft i bakdäcket. Så jag pumpade upp det och allt var ok. Men inte långt senare var det likadant igen. Jag lyckades återuppliva cykeln ett par gånger , men det håller ju såklart inte i längden. Så idag när jag skulle cykla hem från gymmet så gav den upp. Dunk dunk dunk sa det!

Självklart händer detta just när mitt halvårsbusskort gått ut. Och när cykelverkstäderna antagligen har som mest att göra så att det kommer ta långt tid innan man kan få det fixat.

Men men, är ju inget att göra åt. Sådant här kan jag ju faktiskt inte påverka så då är det heller ingen idé att bli frustrerad. Fast det blir jag ju ändå. Lite grann i alla fall.

Nåja, imorgon ska jag i alla fall roa mig med Joss och Sandra på Boda Borg i Karlskoga! Vi ser det som en belöning för att vi klarat hemtenta m.m, och "bara" har en uppsats kvar att skriva innan sommaren. Ser fram emot detta, ska bli skoj!

Svettas in våren

Det är inte så varmt som man tror. Vårvinden är inte att leka med. Det är lätt att bli förkyld.
Dessa tre devis brukar jag följa när det gäller våren.
 
En dag som denna har varit ett typexempel. Soligt, fint, varmt men blåsigt. Helt plötsligt tror folk att det blivit sommar. Har sett flera (f.f.a unga) som idag haft på sig korta shorts och t-shirt. Då tänker jag: SÅ varmt är det faktiskt inte!!!
 
Jag tillhör den skeptiska kategorin människor som inte anser att det är säkert att gå lättklädd förrän det i princip är sommar. Jag har på mig min jacka till långt fram på våren och tränar med långa tights. Pannband/fingervantar/scharf/halsduk har jag nyss lagt ifrån mig. Det gäller att vara på den säkra sidan, för förkyld vill jag inte bli!

En sån där mindre bra dag

Den senaste tidens intensiva plugg verkar ta ut sin rätt idag. Har idag varit trött, haft huvudvärk och varit allmänt opepp. Men alla uppgifter är åtminstone avklarade! 
 
Egentligen skulle jag just nu vara på väg mot ett gruppträningspass. Det är friidrottsföreningen IF Göta som på våren har motionsturné inför löparlopp som går av stapeln längre fram. Jag tänkte det kunde vara roligt att passa på när de idag skulle vara på Rud. Men jag har som sagt inte känns mig så bra idag så jag står över detta.
 
Bättre att lägga sig tidigt ikväll, så jag är pigg på att gymma imorgon innan skolan börjar!

Om att bedöma sig själv

Få saker är så svåra som att sätta betyg på sig själv. I samband med hemtentan (som jag anser mig vara färdig med - lycka!) ska en självvärdering göras, där man ska skriva om hur väl man anser sig ha klarat av uppgiften. Man ska tänka på uppsatta bedömningskriterier och beskriva vad man själv gjort bra och vad man kunde gjort bättre. Inte det lättaste!
 
Det är inte heller lätt att komma på två "motiverade och relevanta frågeställningar på kurslitteraturen för diskussion under seminarium" som ska hållas på fredag. Ingen som har något bra förslag? Miljö OCH utveckling kan det sägas handla om..

RSS 2.0