En sista värmlandsutflykt

Nu är jag inne på sluttampen. Sluttampen på min utbildning, och eventuellt på min tid här i Karlstad. Så de senaste dagarna liksom de närmaste består väl av diverse "sista-gången-saker". I måndags var det sista föreläsningen (missade dock den). I onsdags var sista seminariet. I torsdags gjorde jag min sista Karlstadcykeltur innan sommarn (denna gång blev det bl.a. områdena Romstad och Gruvlyckan). 
 
Och idag, har jag varit på en sista värmlandsutflykt. Tillsammans med mina goda vänner Emelie och Fredrik tog vi bussen till Väse, av alla ställen. Där besökte vi ett mysigt ekologiskt och vegetariskt café. Där avnjöt vi en lättare måltid, god efterrätt och läskande dryck. Vi passade också på att sitta ute i solen och att höja medelåldern hos cafébesökarna. Allt som allt en välbehövlig och trevlig eftermiddag.
 
Jättecharmig och gammeldags stuk på inredningen.
Eftersom det var så fint väder satt vi dock ute.
 
Min sallad med valnötter, vindruvor och annat fräscht.
 
Tysk ekologisk läskedryck med hallon och svarta vinbär.
 
 
 

Twittrat om EU-valet och SD

Självklart röstade jag i EU-valet. Första gången för min del (fick ju ej rösta förra gången eftersom jag är novemberbarn). Sedan resultatet publicerats har det verkligen varit en massa prat känns det som. Och det är bra! Själv kollade jag på Agenda Special i går där de analyserade valet. Det var en bra sammanfattning tycker jag. En av SD:s kandidater var där , hon var creepy alltså. Det är riktigt läskigt att SD fick så stort stöd och att högerextrema och främlingsfientliga partier runt om i Europa också gick starkt framåt. Vart är EU på väg?
 
Bra i alla fall att miljö och jämställdhet visade sig vara viktiga frågor för svenskarna. Dessa mandat behövs verkligen!
 
Nu till två ironiska tweets jag snappat upp om SD, tyckte de var bra: 
 
 
Maria Wetterstrand: "Det ska bli intressant att se hur alla de där politikerna som inte gillar utlänningar ska klara att samarbeta med varandra i EU."
 
Niklas Strömstedt: "SD:s stabschef twittrar om att det dansades till mina låtar på deras valvaka. Ännu en bekräftelse på hur sjukt omoderna de är."

Västerås/Sala

Även denna helg har jag varit på resande fot. I fredags satte jag mig i en smockfull Swebus nr 888 mot Stockholm, för att gå av i Västerås. Väl där möttes jag av min bror, som för närvarande bor och studerar i staden. Vi åkte till hans studentlägenhet, som jag faktiskt ej har sett tidigare. Den funkade bra för mat och husrum. Men annars var den väl ingen större skönhet.
 
Lördag och söndag var det gångtävlingar i Sala, några mil från Västerås. För min del gick tävlingarna inte alls bra. Men det var trots allt ganska väntat, jag har ju varit sjuk, skrivit uppsats och inte tränat alls mycket. Dessutom var det nästan 30 grader varmt på lördagen, så jag använde det som min främsta ursäkt för de dåliga resultaten.. 
 
Nu är ju inte heller resultaten så värst viktiga för mig (längre? för närvarande?), även fast det såklart är roligare om det går bra. Istället är det kul att träffa andra gångarkompisar, och som denna gång, träffa familjen (på gott och ont). Pappa och Rasmus var nämligen också med, de tog bilen från Borås och hämtade oss i Västerås. Tillsammans övernattade vi gammal hederlig bruksmiljö vid Sala Silvergruva. Jag och Rasmus var också med på en intressant och fascinerande (och ev. lite läskigt) guidad tur nere i gruvan. Här kommer lite bilder från det, och från det rustika vandrarhemsköket: 
 
Brorsan innan nedstigning i kyliga gruvan.
 
      Inget för mörk- och höjdrädda!
 
            Ganska spooky bild jag fick till inifrån gruvan!
 
 
               Spis modell äldre.
 
På lördagskvällen blev det lite kortspelande- klassisk fyrmannavist. 
Jag som väldigt sällan har tur i spel hade denna gång riktig röta
(jag menar jag var extremt skicklig), och vann många spel. :) 
 

Från toppen till botten

Förra veckan:
- inlämning av C-uppsats, godkänd och klar!
- tid och möjlighet att åka hem till Sandhult en sväng och:
  - shoppa
  - få välbehövlig massage
  - umgås med familjen
  - träffa släkten
  - fira brorsors födelsedagar m.m
 
Från vänster: Mormor 89, Morfar 90, Gammelfaster 94, Brorsan 15, Farmor 87 och Farfar 86. Ingen dålig uppslutning!
 
= TOPPEN
 
Denna veckan:
- orolig mage (efter helgens smörgåstårta?)
- tågförsening som ledde till diverse strul
- dator som helt plötsligt inte vill ansluta till internet längre, vilket gör att:
   - jag måste åka till skolan för att få internet = hela dagar "förstörs", mindre/ingen tid för träning etc. Blir dessutom väldigt låst och stillasittande där = inte bra för rygg/nacke/axlar
   - jag inte kan se tv-program eller serier på kvällen som jag har för vana efter bra pluggdagar  m.m.
 
= BOTTEN

Borås here I come

Imorgon är det dags för tågresa söderut igen. Ska åka hem över helgen för att fira födelsedagar och konfirmation. Blir ett välkommet miljöombyte efter uppsatsskrivandet och allt!

Eftersom jag bokat tåg innan jag visste till fullo hur schemat skulle se ut så blev det inte optimalt. Missar halva föreläsningen i morn och dessutom Gustav Fridolin som kommer till skolan. Honom hade jag gärna lyssnat på vad han hade att säga. Men man kan ju inte vara med på allt!

Om allt går som på räls så får jag träffa min kära kusin i Göteborg en stund istället, inte illa det! :)

Busy day

Min lediga dag innan utbildningens sista kurs drar igång blev inte så värst ledig. Jag har gjort en massa saker:
 
-simmat i Sundstabadet
- förtidsröstat till EU-valet
- lånat böcker
- köpt interrailkort (!)
- varit på yoga! 
 
Fast dagen har i alla fall varit pluggfri så på så vis har den ju varit ledig! ;) 

En lättnads suck nummer 2 (en stor en)

Sådär - äntligen är uppsatsskrivandet och opposition genomfört! Det känns så himla gött. Jag har redan fått reda på hur det gick dessutom, och jag klarade det fint! :) 
 
Efter dagens opposition hängde jag en stund med 2/3 av "Karlskoga-gänget", och vi kom fram till att idag måste vi faktiskt fira för att vi är så duktiga. Alltför sällan som student (eller som människa) tar man sig tid att glädjas och va stolt över något bra man gjort. Nästan alltid går man direkt vidare på nästa grej, och går och grämer sig över sådant man kunde gjort bättre. Men ibland måste man faktiskt stanna upp, klappa sig själv på axeln och säga: "Det här gjorde du jävligt bra!"
 
Min belöning för allt detta har faktiskt jag förberett sen en tid tillbaka, nämligen att köpa ekologisk hallonsorbet, som jag ska njuta av ikväll. Jag har också kompletterat med en ask Noblesse dagen till ära. Det blir suveränt det! :)
 
 
 
 

En lättnads suck nummer 1

Idag har jag lämnat in min C-uppsats! Äntligen känns det som. Men ännu kan jag inte helt pusta ut. Måndagens slutseminarium med opposition är kvar. Är dock övertygad om att det kommer gå bra. Lärarna har just ändrat instruktionerna så vi bara behöver opponera i 20 min istället för 40. Det tackar jag för - 40 min är ju fett länge. Nu blir det mer som ett vanligt oppositionsseminarium. Kommer kännas så bra på måndag kväll! 

Klädbytardag med mera

Plugg, bussåkande, "ideellt arbete" och huvudvärk. Där har ni min dag i kort version. Här är en längre version:
 
Det är slutspurt för vissa, och mindre finslipning för andra, som gäller för uppsatsen just nu. Den ska vara klar för att lämnas in i morgon, och opponeras på måndag. Om inte får man göra det vid en senare tillfälle. Men jag är med på banan i alla fall. Hade sista grupphandledningen igår och har suttit i dag och försökt korrigera hit och dit, främst med diskussionen. Men nu får det vara bra! Jag har liksom flera andra tröttnat rejält på att sitta och läsa igenom sin text gång på gång, man har varken lust, energi eller möjighet att göra något mer med den. Så jag får hoppas att den blir bra som den är!
 
Eftersom det regnat nästan hela dagen så tog jag bussen till skolan. Jag fick höra en rolig konversation mellan en liten pojke och hans mamma. Mamman försökte förklara för den frågvise pojken vad de tre bussdörrarna hade för funktion. "Man går in där fram, men man kan också gå in i mitten om man har vagn. Där bak går man bara ut, inte in. Dörren fram är bara ingång, inte utgång. I mitten kan man också gå ut....." Inte lätt för pojken att hänga med i svängarna och förstå sig på detta fenomen!
 
I skolan hängde jag med Mink ett tag, som idag anordnade klädbytardag. Jag lämnade in ett par plagg, men hittade tyvärr inget att få med mig hem denna gång. Jag provade några, men de satt för tajt tyckte jag. Det var en del folk som kom faktiskt, och vi samlade in över 200 kläder! Bra betyg! 
 
På eftermiddagen har jag dragits med spänningshuvudvärk. Inte så kul. Får väl försöka massera nacke, axlar och rygg så går det kanske över. 
 
Härnäst: laga mat. Ska göra en god quornröra som jag äter som wraps. Det passar väl på en "lillördag".

Äggdebut

Nu ska jag berätta något knasigt. Idag gjorde jag något jag aldrig gjort förut. Jag kokade ägg. 
 
Jo, det är sant, jag är rätt säker på att jag inte kokat ägg nån gång! Varför det är en väldigt bra och relevant fråga. Tja, för det första så äter jag väldigt sällan kokt ägg. Har ingen vana alls av det. Vilket bara är väldigt dumt - ägg är ju en jättebra och billig proteinkälla! För det andra så antar jag att det alltid har varit någon annan som kokat äggen de få gånger jag ätit det.
 
Hur gick det för mig då? Jojo, inga problem! Det var inte speciellt svårt, haha. Då kanske det blir av fler gånger framöver nu då, när jag kommit över denna höööga tröskel!

1:a maj

Jag tog cykeln ner till stan en sväng. Tänkte jag skulle ta tempen på den politiska aktiviteten och åskåda mitt livs första första-maj-tåg. Jag kom precis i tid för att se en parad av människor, flaggor och orkesterfolk marschera fram.
 
 
Jag tänkte också att det kunde vara intressant att se och höra Margot Wallström som skulle första-maj-tala. Enligt uppgift skulle det vara klockan två på torget, men så var det inte. Jag fattar fortfarande inte var hon höll hus. Så i stället för Wallström hamnade jag bland Västerpartiets talarpublik. Det fick duga det också. Jag stod och lyssnade och funderade en stund, men det var rätt kyligt på Sandgrundsudden så jag tog cykeln hem. Väl hemma blev det te - jag vill ju inte riskera att förlänga min förkylning!
 
Nu är det alltså maj, och snart är det EU-val. Första gången jag får rösta och det i ett "supervalår" - är inte det spännande?
 

RSS 2.0