Tågluff Dag 17 (Paris)

26 juni 
 
Det blev ingen törnrosa-sömn på Genève flygplats som ni nog förstår. En ny upplevelse var det i alla fall, att försöka sova sittandes på en hård stol med borrande asfaltsarbetare utanför... Tidigt på morgonen åkte vi till tågstationen i Genève, och 06.00 hängde vi på låset till biljettcentret. Där hade vi tur och fick hjälp av en trevlig herre. Han var förtjust i Sverige, hade varit på Öland och frågade hur vårt kungapar mådde. Samtidigt fixande han så vi kunde ta snabbtåget till Paris 06.12. Efter en kort språngmarsch hann vi med det, och hittade våra platser. Det var inte så billigt att åka med detta tåg, trots interrail, vi fick betala ett par hundra var för reservationen. Men det var det värt. Vi tjänade ju in det på nattens uteblivna boende... ;)
 
Efter dryga tre timmar kom vi fram till Frankrikes huvudstad. Häftigt att åka höghastighetståg! Ca 300 km/h kunde det komma upp i emellanåt. Många fält av diverse slag svischade förbi fönstret på vägen. 
 
Resten av dagen hade vi något motflyt med fixande av olika biljetter och kort - stod i fel kö, tågstationen fick utrymmas p.g.a typ bombhot (!), mitt tåg jag tänkte ta hem från Paris (->Köpenhamn) gick inte som jag tänkt.
 
På kvällen orkade vi inte med mer än en tur till Sacré Coeur, som låg fem min från vårt hostel. Det var väldigt vackert inne i kyrkan, dock fick man inte ta några foton där. Det var också väldigt stämningsfullt tack vare en sorts mässa som pågick under vårt besök.
 
La Sacré Coeur - Det heliga hjärtat.
Yv från översta trappan. Amelié från Montmarte-feeling :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0